Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
И сега од нигде никаде утре : OFFICIAL: Chelsea FC signs Thiago Alcantara :ROFLMAO: :ROFLMAO:

vidooq

Јас никаде не реков дека е срамота да изгубиш од тим како Реал Мадрид,туку прашав дали е срамота да се отпадне 1/8 без разлика кој тим е противник кога во прашање е гигант како Манчестер? Манчестер дефинитивно е гигант,не знам зашто ја спушташ топката кога е во прашање Реал,што беа подобри минатата година пак тие ?
Игравте подобро но пред се играчите се криви што не знаеа да искористат зицери и во првиот и во вториот натпревар.
Нани направи голема глупост а почна и да се преправа + на средина од теренот.Овој "инцидент" би го споредил со ептен глупавиот фаул на Боатенг против Бате Борисов и тоа на средина од теренот по кој заработи црвен картон.:eek:Речи су сувишне. Црвениот картон им наштети на Манчестер многу реално,но Модрич даде гол од 35 метри,тука не гледам кај помогна црвениот картон.Потоа ги фати трема и се затворија но недоволно добро.Не функционираат во тој сегмент добро како минатите години.Одлуката на Чакир ви доаѓа повеќе како оправдување,ништо повеќе.(Баш ме интесерира за ситуацијата со Рибери и Рафаел,и тука да не наоѓате замерка кај судијата ? )Се случи тоа што се случи.Јас за крај пак ќе речам дека Манчестер е просечен тим со звучни имиња.Можеш да ме демантираш не викам не,но јас не можам да видам ништо од повеќе од тоа.Индивидуално ако ги споредуваме се многу јаки,но финтата е што тимски не се "подмачкани" толку добро.

Јас мислам дека после болеста на Флечер Манчестер ја губи битката на средината буквално речено.Флечер беше голем работник,и копач и плејмејкер а при тоа ретко се забележуваше.Доколку се најде сличен играч на него и да се појача одбраната може да гледаме друг Манчестер,до тогаш ништо.

Значи, срамота е ако испаднеш во осминафинале, ама не е срамота ако испаднеш од екипа како Реал Мадрид?
Еpic Fail муабетов...
Не, за мене не е срамота да испаднеш од екипа како Реал Мадрид што е минатава година, тоа им беше све што можеа да освојат...

Meне лично ми стануваш симпатичен со прикриениов хејт што го имаш за Јунајтед... Искрено...
Зошто, да тропнеш нешто во стилот на црвениот на Нани немаше никаков удел врз голот на Модриќ зашто беше од 35 метри, треба елементарно да не ја знаеш фудбалската игра или да не си го гледал натпреварот...

Минута откако Нани доби црвен, Арбелоа излезе од игра, а влезе Модриќ ...
Значи, се извадил одбранбен играч по страната каде што делувал исклучениот играч ...
На обичниот фудбалски фан тоа ке му сугерира дека се зајакнала средината со оглед на играч повеќе на теренот, со цел да се креираат повеќе шанси за гол...

Смешни ми стануваат овие изјави, Манчестер не бил тимски подмачкан, и Чакир не бил оправдување...
Оправдување за што, слабата игра на тимот против Реал?
Тимот играше тимски, и сите задачи се извршуваа коректно, бевме во најмала рака рамноправни противници благодарејки на тимската игра ...

Друг пат кога ке сакаш да потпалиш фанови на Манчестер, барем потруди се ТИ да не изгледаш смешен со некои од работиве што ги тропаш...

Кај сака нека оди само да не дојде во Баерн.

Aj i jas da se vklucam malku vo raspravata :) neznam sto koj kurac zapnale so Thiago , detevo ima nekoj pass i nisto povekje nemoze da se snajdi toa detule vo Germanija i dzabe ke davame pari , podobro da zemat nekoj asalen stoper koj ke ni bide i povekje od potreben godinava .... Kroos , Goetze , Miller , Schweini , Martinez , Robben , Ribery , Gustavo ... neznam zosto THIAGO ! Kolku e narodot napalen uste na Barca ne mi se veruva , Thiago e takov tip na igrac sto samo vo Spanija moze da igra , vo Germanija i Anglija e idiotski da kazes deka '' MISLAM DEKA KE BIDE DOBAR '' neka zapnat po Hummels neka isturat i 30 - 40 milioni evra za nego bidejki toa ke vredi .

Off malku :)

Abe deckive od United mnogu napaleni :) , neka ne se sekiraat ke imame barem 3 pati povekje tituli vo LS od niv pa posle neka si se cukaat so Stoke i Norwich :D vo gradi , ABE PREMIER LIGA OVO ONO ZNAES , ZNAES MI RECE , TI REKOV ..... mrssss be taaamu so dusa cekate nekoj 6eik petrolen da ve kupi da izlezete od lajna ... ligata vi bila jaka :) ako ne go zemese Abramovich Chelsea i graganite ako ne go rasirea cmarot na petrolite ligata ke vi bese ala Jupiler 1 .
--- надополнето: 11 јули 2013 во 23:35 ---
Значи, срамота е ако испаднеш во осминафинале, ама не е срамота ако испаднеш од екипа како Реал Мадрид?
Еpic Fail муабетов...
Не, за мене не е срамота да испаднеш од екипа како Реал Мадрид што е минатава година, тоа им беше све што можеа да освојат...

Meне лично ми стануваш симпатичен со прикриениов хејт што го имаш за Јунајтед... Искрено...
Зошто, да тропнеш нешто во стилот на црвениот на Нани немаше никаков удел врз голот на Модриќ зашто беше од 35 метри, треба елементарно да не ја знаеш фудбалската игра или да не си го гледал натпреварот...

Минута откако Нани доби црвен, Арбелоа излезе од игра, а влезе Модриќ ...
Значи, се извадил одбранбен играч по страната каде што делувал исклучениот играч ...
На обичниот фудбалски фан тоа ке му сугерира дека се зајакнала средината со оглед на играч повеќе на теренот, со цел да се креираат повеќе шанси за гол...

Смешни ми стануваат овие изјави, Манчестер не бил тимски подмачкан, и Чакир не бил оправдување...
Оправдување за што, слабата игра на тимот против Реал?
Тимот играше тимски, и сите задачи се извршуваа коректно, бевме во најмала рака рамноправни противници благодарејки на тимската игра ...

Друг пат кога ке сакаш да потпалиш фанови на Манчестер, барем потруди се ТИ да не изгледаш смешен со некои од работиве што ги тропаш...

E 4ovek daj zaebi da go e..m .
--- надополнето: 11 јули 2013 во 23:37 ---

Neznam zaso ama premier ligata me asocira na ovaa pesna :D :D :D :D :D :D :D islusajte ja pesnata i vnimatelno slusajte go tekstot :D
--- надополнето: 11 јули 2013 во 23:37 ---
:pos::pos::pos::pos: :pos:
--- надополнето: 11 јули 2013 во 23:38 ---
И сега од нигде никаде утре : OFFICIAL: Chelsea FC signs Thiago Alcantara :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Daj boze utre koga ke stanam da vidam peer deka stvarno potpisal za vas :)

Епа добро, уште овде се немаше пишано за црвениот на Нани. :pos:

vidooq

Izlegol Arbeloa ,vlegol Modric i so toa se zajaknala sredinata.Dobro,drzi muabetov.Ama cisto me interesira koga ke ja pojacas sredinata se davaat golovi od 35 metri?
Zatoa Pep ke igra 4-1-4-1.Jasno mi e sega.

'Teorijava' ili pak 'zaverava' izgleda premnogu smesno,kako nekoja kromid vest.Vo toj moment Utd igraa so 9-10 igraci vo odbrana i poveke od nemok ja raspali i mu se potfati tolku jako sto ne mi se veruva uste ednas so takvo efe da pogodi.

Kako kapak na se,duri i hejter me napravi a jas sum navival kako Baern da igra.:oops:

Kako sto vika onoj dijasporecon,lets agree to disagree i toa obostrano.;)

...

Weiser i Can ke odat na pozajmica izgleda..Can od tolku pozicii sto ima smeneto i za Baern i za reprezentacijata mislam deka ke se upropasti.Spored mene toj igra slicno kako Martinez no vo ovaa ekipa ne go gledam vo idnina poradi pregolema konkurencija(ostavam nadez samo ako uspee kako centralen bek).Stagnira mnogu poradi greska na Baern.Morase da se pusti na pozajmica lani.
Za Weiser skoro pa siguren sum deka naredna sezona ke zamine.Ne e talentiran kako sto go zamisluvavme.

vidooq

Izlegol Arbeloa ,vlegol Modric i so toa se zajaknala sredinata.Dobro,drzi muabetov.Ama cisto me interesira koga ke ja pojacas sredinata se davaat golovi od 35 metri?
Zatoa Pep ke igra 4-1-4-1.Jasno mi e sega.

'Teorijava' ili pak 'zaverava' izgleda premnogu smesno,kako nekoja kromid vest.Vo toj moment Utd igraa so 9-10 igraci vo odbrana i poveke od nemok ja raspali i mu se potfati tolku jako sto ne mi se veruva uste ednas so takvo efe da pogodi.

Kako kapak na se,duri i hejter me napravi a jas sum navival kako Baern da igra.:oops:

Kako sto vika onoj dijasporecon,lets agree to disagree i toa obostrano.;)

Се воздржувам од коментар цело време зошто се пишува во ваша тема и не сакам да ја трујам со мислење за мојот клуб, ама морав во овој момент и не сакам погрешно да се свати се. Тактичката поставеност на терен која ја имавме ние против Реал е идентична на вашата против Барса, а и на вашата против Реал. Нивниот стил на игра е таков со кој треба дисциплинирано да се игра, да се оди на пресинг и да се чека на контра која може да биде потенцијален гол. Таква филозофија имавме ние против Реал, таква имавте и вие против Барса годинава. Ниту вие, ниту ние не се браневме со 9-10 играчи во одбрана туку со еден збор го препуштивме поседот. Ниту Реал, ниту Барса не беше ништо конкретна во мечевите, туку цело време ја префрлаа топката од една кон друга страна. Голем удел имаше црвениот на Нани кај нас (остави настрана полемики дали бил или не зошто не ми е тоа поентата), зошто баш Нани ја правеше таа разлика во контрите, таа брзина во секој наш напад, а со тоа автоматски се сруши, Реал доби играч плус и со такви индивидуалци греота е да не се искористи бројчана предност.

Затоа безвезе да се говори кој во која фаза испаднал. Бундесот е во фаза на развој и на кревање на квалитетот ради силниот Баерн кој покрај играчки е и најдобар финансиски клуб во Германија, а добрата работа ви се исплаќа да бидете на врвот и на континентално и на светско ниво. Тука е и еден силен Дортмунд кој од година на година со добро управување се враќа по старите патеки. Во ПЛ е друга приказна. Не сакам да ги споредувам квалитетите на лигите зошто ќе фати дебатата по друга насока, но ПЛ е ограничена со тоа што клубовите мораат да имаат голем ростер на играчи ако сакаат да одат далеку во ПЛ и во ЛШ. Има 2 купови, го имаат боксинг дејот кој е напорен, во период кога во другите лиги одмараат. До пред неколку години имавме и ние и Челзи и Ливепрул играчи за 2 тимови, се правеа ротации и се стигнуваше до ова достигнување кое го има Бундесот во моментот (двајца финалисти во ЛШ). Ова е време на Баерн реално, се исплаќа проектот кој го зачна уште Ван Гал и од тогаш имате 3 финалиња и 1 трофеј во ЛШ за 4 години што не е мала работа. Нешто како нас кои од периодот од 2008 до 2011 имавме 3 финалиња и 1 трофеј.

Искрено не ми се допаѓаат првите чекори на Пеп кои ви ги превзема во клубот. Ја има добитната формација и филозофија во рака која му ја изгради Јуп и жалосно е што ќе ги прилагодува играчите врз неговиот систем. Можеби тоа и ќе се покаже како добитно, но треба да ја продолжи работата која му ја остави Јуп и со некој ситен новитет да ја подобри од минатата сезона, а не со темелна промена на работите. Тоа е мое гледиште во моментов, но може да ме демантира Пеп со далеку подобра игра од страна на вас.

Имам голема почит кон момците од овој фан клуб, ве читам долго време и баш спаѓате во ретките кои правите меѓу вас добри дебати. Пишав претходно (да не го барам постот) дека Баерн заслужува да биде шампион во ЛШ уште по мечот на Емирати. Но никој од нас не дојде да пишува на фан клубов за да ве провоцира или нешто слично за да се заслужи ваков третман и затоа се надевам барем на поголемо разбирање од ваша страна. Сметам дека тоа што сме огорчени околу работата со Тиаго не треба да биде некаква пречка за разбирање.

Лелеееееее,ова катаклизма се десило овдека....

Дај не се тролајте за глупости.....Ај против навијачи на Сити или ПСЖ или Челзи да разберам...

Али Јунајтед некако не иде.Бар за мене.

Може малце претеравме, ама и вие сфатете не, тоа е у наша природа, ароганцијата! :icon_lol:

Освен Баерн ништо друго на признавам.:icon_lol:

Епа добро, уште овде се немаше пишано за црвениот на Нани. :pos:
Стварно бе ептен беа оштетени Јунајтед со тој црвен, ептен ги заеба судијата.Да не беше црвениот они ќе идеа понатаму и на што ќе освоевте ЛШ. Ама тоа е. Судијата....
:ROFLMAO:

И? Работава сега е завршена или не? На „Кајгана“ ова го објавија:
Потпретседателот на Баерн Минхен, Карл-Хајнц Румениге, објави дека клубот ја платил откупната клаузула за 22-годишниот играч на Барселона, Тијаго Алкантара, пренесе катлонскиот весник Спорт.
baern-ja-platil-otkupnata-klauzula-za-alkantara-141328.jpg

Според истиот извор, Румениге во телефонски разговор со претседателот на Барселона, Сандро Росел, ги договорил условите за трансферот на Алкантара.
Баерн на Барселона ќе и плати 21,7 милиони евра, а потоа играчот ќе ги договори условите со актуелниот европски првак.
Тијаго Алкантара е продукт на фудбалската школа на Барселона, раскошниот талент го покажа на неодамнешното Европско првенство за играчи до 21 година постигна три гола во финалето, во кое Шпанија со 4-2 ја совлада Италија.
На трансферот на Алкантара инсистираше новиот тренер на Баерн, Пеп Гвардиола, кој се смета за негов „фудбалски татко“.

http://www.kajgana.com.mk/baern-ja-platil-otkupnata-klauzula-za-alkantara

Јас сум „за“ да дојде.

^Уште 10 страни ќе се пишуваат за него... Како што во Јунајтед многу пати до сега требаше да биде дури и официјално претставен па ништо така ќе испадне и сега за во Баерн, па после ќе биде поврзуван со уште 10 други клубови и на крај ќе остане во Барса...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom