Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Alaba go pratev celo vreme od koga vleze i mozam slobodno da kazam deka vo timot imame DETE koe za godina - dve maksimum ke stane ZVEROTINJA od igrac ! Kako se dvizi i kako se pozicionira za da odzeme topka toa e nesto fantazija !
--- надополнето: 25 септември 2013 во 22:24 ---

Na kraj se isklucija nacisto :)
Alaba igrase poluspic koga vleze,taka igra za Avstrija a moze da se rece deka toa e negovata prirodna pozicija.Iakona pocetokot na karierata igrase malce podole vo sredinata.Potoa se vrati lev bek koga izleze Contento.

Zabelezavte koga Ribery mu napravi strasna faca za golot na Muller i mu vika uste ednas da ne sutiras,da mi ja dodavas a Muller odma izgovor najde.Ribery pravi faca potoa :icon_lol: :pos: i site srekni i veseli.

Shaqiri i Robben imaat fenomenalni nabacuvanja samo ne tolku cesto uspevaat. :-)

Едино што не ми се свиѓа сеуште е Лам у средина,колку и да е страшно интелегентен играч...Неможе на таа позиција,поготово у ЛШ да игра така низок играч и физички слаб.

Ја сфаќам дека Пеп пробува некоја Чави варијанта да напраи со Лам сооглед дека Лам скоро да нема утнат пас али сепак у ЛШ тоа многу проблеми ќе ни донесе.Се сеќавам против Челзи првиот гол на Челзи почна со Хазард кој го претрча Лам а овој немаше снага да го сопре...Тука затоа ни треба Хави или Тигао или Швајни.

Како и да е,револуционерната идеја на Пеп извади феноменални резултати до сега,но се надевам дека е само привремено решение.Сепак,секоја чест за иновацијата и тоа што успеавме без Швајни да победуваме лагано,нешто што не ни успеваше во минатите сезони.
--- надополнето: 26 септември 2013 во 21:56 ---
2,w=650,c=0.bild.jpg

2,w=650,c=0.bild.jpg

2,w=650,c=0.bild.jpg

Само да не испадне 1/2 финале ЛШ реванш, сите здрави, а Пеп „тактички“ ги решава противниците со Лам на ДМ а Хави на клупа...

Само да не испадне 1/2 финале ЛШ реванш, сите здрави, а Пеп „тактички“ ги решава противниците со Лам на ДМ а Хави на клупа...

Хаха генијална,тактичка идеја.:pos:

Како мислиш?

Мислам да не избере да продолжи со оваа варијанта. Или да не продолжи да смета на ова решение со Лам на ДМ за против одредени противници (да не мисли дека е добра тактичка варианта за одредени ситуации, од тоа се плашам).

Мислам да не избере да продолжи со оваа варијанта. Или да не продолжи да смета на ова решение со Лам на ДМ за против одредени противници (да не мисли дека е добра тактичка варианта за одредени ситуации, од тоа се плашам).

Па ако го смета како тактичка варијанта против некои противници тоа е ок,ама против сите,тоа не е ок....Против екипи како Челзи на пример мислам дека не е добра опција тоа.

Али па од друга страна, добро е да имаш уиграно повеќе тактички варијанти....тоа ми се свиѓа кај Пеп.

Мислам дека Пеп сите ќе ве демантира како тоа лошо сме играле, а Пеп не знаел што прави (ова се однесува за оние што паничеа после 2 утакмици одиграни)

Па ако го смета како тактичка варијанта против некои противници тоа е ок,ама против сите,тоа не е ок....Против екипи како Челзи на пример мислам дека не е добра опција тоа.

Али па од друга страна, добро е да имаш уиграно повеќе тактички варијанти....тоа ми се свиѓа кај Пеп.

Покрај здрави Тиаго, Швајни и Хави, според мене нема противник против кој Лам во ДМ би бил добра тактичка варијанта.

Мислам дека Пеп сите ќе ве демантира како тоа лошо сме играле, а Пеп не знаел што прави (ова се однесува за оние што паничеа после 2 утакмици одиграни)

Нема збор за тоа....До сега према промените што ги направи у тимот и како тоа брзо го уигра со екипата,учинокот е одличен! Па кога на тоа ќе ги додадеш и сите повреди кои не утепаа буквално од старт на сезона,стварно браво за Пеп до сега.

Имам осеќај дека Пеп со Швајни ептен се разбираат,а Швајни е моторот и мозокот на оваа екипа такада мислам дека ни предстојат многу успеси у иднина,и дефинитивно ЛШ со Пеп,6та по ред :vozbud:
--- надополнето: 26 септември 2013 во 23:35 ---
п.с.

Највише ми се свиѓа што во последниве утакмици кај Баерн повторно се врати стариот добар препознатлив пресинг од времето на Јуп!Така треба и да остане.

Се врати тенкот nr.1.:vozbud:

Утре Гетце мора да одигра едно 10-15 минути.:)

Дали Густаво ќе лапне црвен или ќе биде нежен спрема неговите довчерашни другари ? :pipi:

Овој гол ме кошташе пиво, цела кригла ми падна во Ајриш. Полна. :mad:

:pos:

Ја таа вечер со Даре мислам скршив цела кригла коа наздравуввме пошто не се опишуваше радоста....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom