Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Kakov Löw, ima sreka da fati ekstremno jaka generacija na Germanski talenti, da imase prosecen tim nemase sansi da odi podaleku so reprezentacijata. Ako sporedime timot koj go ima Germanija i drugite reprezentacii, togas treba da se smeta Germanskiot tim za top 3 tim. Od 2006ta navaka Löw nisto ne mu uspea. Ne e uspeh so Malta i Kipar da bides prv vo kvalifikacii, Germanija i vo najlosite vreminja se kvalificirala za SP i EP. Ednostavno ne znae da go iskoristi potencijalot na timot i pravi neobjasnivi greski kako so Italija na primer. Löw e dobar trener, ama daleku od svetskata klasa.

Нешо вака да играме може. Ќе си напрам филм дека Робен го продаваме и Гетце го купуваме.

-Мартинез-​
-Швајни-Крос-​
-Милер-Гетце-Рибери-​
За мене 100 пати подобро Пеп да дојде отколку искомплексирани фаци како Мурињо и Клоп.​

STEALTH
Си имаш и ти некои проблеми со Барселона.

Имаш ли доказ за Ван Гал и другите искусни тренери?

Mario Gómez
Ваљда Милер ќе биде лажната 9ка, ако реши да игра така.

Kakov Löw, ima sreka da fati ekstremno jaka generacija na Germanski talenti, da imase prosecen tim nemase sansi da odi podaleku so reprezentacijata. Ako sporedime timot koj go ima Germanija i drugite reprezentacii, togas treba da se smeta Germanskiot tim za top 3 tim. Od 2006ta navaka Löw nisto ne mu uspea. Ne e uspeh so Malta i Kipar da bides prv vo kvalifikacii, Germanija i vo najlosite vreminja se kvalificirala za SP i EP. Ednostavno ne znae da go iskoristi potencijalot na timot i pravi neobjasnivi greski kako so Italija na primer. Löw e dobar trener, ama daleku od svetskata klasa.
Low e dobar trener, i Del Boske go pofali za negovata rabota. Ne e nekoj strasen takticar ama znae da napravi tim. Edinstvena greshka mu bese so Italija i si prizna, ne e greshka da imas dva porazi po 1:0 od Shpanija, prejaki se ednostavno. Germanija seushte e vtora najdobra reprezentacija vo svetot. Shpanija e nedostizhna momentalno.

Low e dobar trener, i Del Boske go pofali za negovata rabota. Ne e nekoj strasen takticar ama znae da napravi tim. Edinstvena greshka mu bese so Italija i si prizna, ne e greshka da imas dva porazi po 1:0 od Shpanija, prejaki se ednostavno. Germanija seushte e vtora najdobra reprezentacija vo svetot. Shpanija e nedostizhna momentalno.
Najdobro e Pep vo Bayern i Jup 2014 da ja vodi Germanija vo Brazil.

Mario Gómez
Ваљда Милер ќе биде лажната 9ка, ако реши да игра така.
Не е Милер за лажна ни за било каква деветка, и Јоги, и Ван Гал и Јуп сега кажаа дека он е работник на теренот, трча и секаде го има, најдобар е како крило или како полушпиц. Некој како Ројс би бил идеален за таа позиција. :)

Иако оваа година им е доста успешна година на Барселона со Тито,јас мислам дека Барса подобри партии пружаше додека беше Пеп.Тој ја дигна Барса со своите генијални тактики и ја усоврши пас играта.Ако случајно дојде во Баерн,немој многу да се надевате дека ќе го промени тимот или нешто позначајно ќе направи со тактиката.Како прво нема никој од управата да дозволи продавање на Гомез,продавање на Густаво како што спомнавте кој е одличен играч и супер копач на позиција 6 итн.:)
Моментално одлични играчи се на располагање и нема потреба за енормни промени.Максимум еден до два играчи можеби ќе бидат потребни,ништо повеќе од тоа.

Абе па вие одма ако дојде Пеп мислите одма тики така ќе почнеме да играме не е глуп ни самиот Пеп ќе се приспособи малце неможе Баерн да игра copy paste како Барса ќе си фура нарамно негови методи. И ја мислам дека Пеп не е некој мн добар тактичар али затоа ѕвер мотиватор е и им дава шанса на младите. Ако е за тоа па ни Јуп не е некој тактичар најголема предност на Јуп е што успеа да го исхармонизира тимот сите се задоволни не е инат човек ко Ван Гал да си игра негови миленици и се тоа. Реално нема некој избор за тренер кој Лев,Фавре,Сломка,Тухел.. Боље сеа да го донесат Пеп него да продолжуваат договор за една година со Јуп па наредната година па кој ќе треба некој од овие другиве да се донесе.

Али џабе праиме муабет којзнае дали ко прво Пеп сака да дојде дали нашиве го сакаат Пеп и дали ќе остане Хајнкес додека се договараат они со Хајнкес дали ќе останел или ќе идел у пензија друг тим ќе си го земе Пеп

Дајте го Хицфилд да се играмоооо, играмоооооо :)

Абе па вие одма ако дојде Пеп мислите одма тики така ќе почнеме да играме не е глуп ни самиот Пеп ќе се приспособи малце неможе Баерн да игра copy paste како Барса ќе си фура нарамно негови методи. И ја мислам дека Пеп не е некој мн добар тактичар али затоа ѕвер мотиватор е и им дава шанса на младите. Ако е за тоа па ни Јуп не е некој тактичар најголема предност на Јуп е што успеа да го исхармонизира тимот сите се задоволни не е инат човек ко Ван Гал да си игра негови миленици и се тоа. Реално нема некој избор за тренер кој Лев,Фавре,Сломка,Тухел.. Боље сеа да го донесат Пеп него да продолжуваат договор за една година со Јуп па наредната година па кој ќе треба некој од овие другиве да се донесе.

Али џабе праиме муабет којзнае дали ко прво Пеп сака да дојде дали нашиве го сакаат Пеп и дали ќе остане Хајнкес додека се договараат они со Хајнкес дали ќе останел или ќе идел у пензија друг тим ќе си го земе Пеп
Реално нема некој сериозен муабет па за да може да се надеваме за Пеп, освен интервјуто со Лука Тони кој рече дека Пеп се распрашувал за Баерн, и Лука Тони му го препорачал Баерн како стабилен клуб, и еден од најголемите во европа. Ама и реално ако збориме, Јуп малце по малце навестува дека ќе си оди по сезонава, а и не не поврзуваат со некој друг тренер. Клоп не си иде, Јоги не си иде, Сломка продолжи со Хановер. Не ми текнува на добар тренер кој е слободен летово. А и според кладилниците Пеп е прв фаворит.

Тоа е проблемот што нема реална опција за квалитет на Баерн,освен Гвардиола моментално....Нема некој на пазарот слободен кој има квалитет да превземе...

Ако се донесе тоа ќе има многу ефективни,позитивни и негативни.

Мене само не ми се свиѓа фактот што тренерот има популарност ко екипата и поголема...Без врска е тоа,мислам дека малце нереално толку високо го издигнаа.Он реално се нема соочено со криза во една екипа,со неуспех,а во такви ситуаиции се гледа големината!

И утре ќе играме, против Ахен. Ќе не даваат на германската програма Sport1.
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 18:37 ---
Победивме 3:0
252006_507669362610457_479059895_n.jpg

Остај шо победуваме и голови ич не примаме, ќе биде како шо сакаше Швајни, втората полусезона гол да не примиме у бундес. :гик:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom