M
Mario Gómez
Гостин
Раул Гонзалес арапот од Катар на трибини. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хејнкес ги казнил Швајни и Крос поради тоа што носеле погрешни чорапи на еден од последните тренинзи во КатарДвајцата носеле бели чорапи, за разлика од останатите кои носеле црни чорапи. Филип Лам бил задолжен да ја одреди висината на паричната казна, нешто што сеуште го немал направено.
Незнам дали миасанмиа и Ули ја гледаат утакмицава
Рибери ги откина начисто,залагање до крај...Го поткара малце на Алаба кој забушаваше.
Штарке одбрани зицер а и Нојер одбрани 2-3 зицера против арапите така да голманите доволно беа загреани(толку е максимумот).
Чан ѕвер и ако не го шитнат Тимо сега,треба Чан да го пратат негде на позајмица до крај на сезонава.Колку толку ќе одигра едно 10 натпревари и би бил сигурно стартер во повеќето од бундеслигашките екипи.Големиот талент го покажува на терен а има игра слична на Швајни.Доста смирен,борбен и силен во дуелите а што е најважно без страв игра.
Милер си е Милер,ги решета противниците без никаква техника.Досега не сум гледал ваков играч како него.Никаква техника ама ефикасен ептен многу.Робен ќе треба да се намачи за да го замени.
Натпреваров полесен и од тренинг испадна,тоа и коментаторот го нагласи.
И за крај,мислам дека целата екипа одигра добро.Исто Шаќири доста беше добар.Како што стојат работите моментално Баерн си има два тима во една екипа така да успесите редно време е да почнат да се нижат.
....
Инаку еве што изјавил Казанова за она вчерашното глупирање на Фифа :
Lothar Matthäus: "Ne mogu shvatiti izbor FIFA-e i FIFPro-a! Šokiran sam! Zar jedini igrači koji vrijede dolaze iz Primere? Ma, ovo je odvratno! Pa na televizijskim ekranima se vidjelo da ljudi iz prvih redova nezadovoljno kimaju glavom u nevjerici što čuju i vide"
Меси заслужено беше прогласен за најдобар играч.
Lionel Messi made history yesterday when he was named World Player of the Year for the fourth time in a row. Chairman Karl-Heinz Rummenigge: “He deserves it, he’s the best. Congratulations from FC Bayern!”
![]()
Му лижат гз ова на Гвардиола,не ми се свиѓа!!!Нема потреба.....
Ова со Гвардиола си нема никаква врска. Румениге е во многу добри односи со тие од Барса така да..
DFB не казниле со 15 000 евра поради дивеење на навивачите (палење бакли и димни бомби) на натпреварите со Фортуна и Нирнберг
Според билд Баерн биле заинтересирани за Себастијан Роде од Франкфурт. Тапа ај Кирхоф фалеше 4ти централен али што е ова со Роде ја разбирам да се земаат германски таленти али ова Роде талент од втора класа добар е али го нема тој потенцијал за во Баерн башка џабе ќе го зимаат ич нема да игра. Боље да го земат Горецка од Бохум кој го бараат повеќе европски тимови
--- надополнето: 10 јануари 2013 во 23:51 ---
http://www.bild.de/sport/fussball/s...rnst-mit-super-talent-rode-28044684.bild.html
Според билд Баерн биле заинтересирани за Себастијан Роде од Франкфурт. Тапа ај Кирхоф фалеше 4ти централен али што е ова со Роде ја разбирам да се земаат германски таленти али ова Роде талент од втора класа добар е али го нема тој потенцијал за во Баерн башка џабе ќе го зимаат ич нема да игра. Боље да го земат Горецка од Бохум кој го бараат повеќе европски тимови
--- надополнето: 10 јануари 2013 во 23:51 ---
http://www.bild.de/sport/fussball/s...rnst-mit-super-talent-rode-28044684.bild.html
Добар е Роде, мене лично ми оставил впечаток, сум гледал доста натпревари на Ајнтрахт оваа сезона. Има многу заинтересирани тимови за него, а инаку читам дека како дете бил фан на Дортмунд и има дрес од Замер
Епа го најдовме наследникот на Ван Бојтен со Кирхоф, сега го пронајдовме и на Тимосчук, Себастиан Роде
Замер си кажа дека главниот фокус за нови играчи ќе бидат младите германски играчи.
Првиот бундеслигашки гол го постигна против нас