Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе падна предизвикот, се отепаа денес на терен... ама нема победа, кога нема тактички да ги средиш, кога единствената креативност доаѓа од Крос од Јуп го враќа назад и се кога играме на сила, нема ништо да правиме.

Абе све тоа ок,ама се отепаа не од што сакаат,од што треба едноставно.Од што така се очекува.

Ај што ќе кажеш за првиот дел кога ги газевме сите.Играа ко да летаат...Интересно им беше,што знам...Сеа падна жарорт некако.Плус Хејнкес кога треба да ротира сеа не ротитра.Милер ми го игра....

Незнам,мислам дека е моментално,и кардиналната грешка е Робен на клупа!!

Мораше да игра до сега,со Крос и Рибери топ ќе се уиграа....

Катастрофа бе, не требеше да се доведиме во ваква ситуација. Ама тоа се дешават кога имаме таква тенка екипа и глуп тренер и управа. Како може да игра Милер во прва постава, кога не само што не е во форма, туку е ужасен. Врска си нема од играње. А и да излезе, кој ќе го замени, Олиќ.:tapp: Несакаат да сфатат дека лигата е многу конкурентна направена, и плус сите тимови играат со 200% против нас, мора константно да вложуваш во тимот. Секоја година носиш 2-3 добри играчи, значи ДОБРИ играчи, не секој играч со пазарна цена од 5 милиони евра. Дортмунд и Гладбах се јаки екипи, не играат во европа и поштено ќе си ги заземаат првите места на табелата. А нашите нека мислат кој тренер ќе не води догодина, и дали планираат да донесат некој што ќе ја подигне играта.

А и секако тука постои и мојата голема желба за продажба на Рибери и Робен у пакет летово, ама не е време за тоа.

Толку од мене, nothing to do here!

епа игравме на почеток јако сеа веќе се уморија играчиве цело време истиве играат а ротираа само Боатенг и Рафиња :eek: клупата ни е срање ја незнам Олич што влага место на подобро на полошо идат работите со него тапа е веќе и незнам како може играч ко Милер во толку голем клуб како Баерн после веќе цела сезона тапа играње сеуште да игра прва на почеток играше десно тапа беше па викаа у средина требало да игра таму бил најбоље па играше у средина уште потапа беше и сеа пак нешо демек десно боље играл

Милер не смее ни десно да игра ни во средина.КЛУПА!!! Таму треба да игра...

Рибери Крос и Робен со Гомез у напад!

И ротација повторно...Ама не рафиња и боатенг да ги мења.У средина и напад ни треба повеќе свежина!

Милер не смее ни десно да игра ни во средина.КЛУПА!!! Таму треба да игра...

Рибери Крос и Робен со Гомез у напад!

И ротација повторно...Ама не рафиња и боатенг да ги мења.У средина и напад ни треба повеќе свежина!
Со кого ротација бе, Јуп демек викаше ќе ротирал играчи на почеток на сезоната ама ташак, и да сака нема играчи за ротација. Праниќ не го става во игра, Олиќ и Петерсен(5м играч) се мизерија. Всушност за 4 места у нападот имаме 5 добри играчи, и Милер како што е мизерија имаме само 4 играчи за 4 позиции. Смрдена управа, кај се сега навивачите како најјако засилување у нападот кога нема кој гол да даде, да ви се наебам у тоа богатите ропаци без два грама мозок како се менаџира тим.

Со кого ротација бе, Јуп демек викаше ќе ротирал играчи на почеток на сезоната ама ташак, и да сака нема играчи за ротација. Праниќ не го става во игра, Олиќ и Петерсен(5м играч) се мизерија. Всушност за 4 места у нападот имаме 5 добри играчи, и Милер како што е мизерија имаме само 4 играчи за 4 позиции. Смрдена управа, кај се сега навивачите како најјако засилување у нападот кога нема кој гол да даде, да ви се наебам у тоа богатите ропаци без два грама мозок како се менаџира тим.

Не неее,ако земевме зимава играча,ќе се наљутеа Милер и Гомез пошто они мора да играат....

Факт е дека коцкарски се понашаат од управа,со изјавите од типот,па што,и да се по вреди некој од централните може Густаво или Тимо да играат како централни.

Ееее ко Падерсбург да сме!Па може и Шавјни голман да игра,не е проблем ако има потреба.

И тоа не кошта...Гомез нема кој да го седне на клупа,односно да го замени прописно кога не му оди на утакмицата.За Милер не сакам да се повторувам!

Незнам,мислам дека ќе се вратиме,односно ќе биде тесно до крај.Страв ми е да не платиме само прескапа цена што ќе ги бркаме сите фронтови,а на крајот да останеме боси!

Дечки, знам после ваква утакмица малце емоциите вријат но тоа се дешава. Првеснтвото има 34 кола има уште 12 за играјне и може све да испадне. Дортмунд денес исто имаше среќа, можеше и да изгуби. Едино Гладбах морам да кажам се за пофалби ама немаат искуство, Херман се повреди, Данте вие го барате и ете одма притисок за ними.

Има уште 12 тешки кола, Дортмунд има уште утакмица со Баерн значи имате уште шанси но влето обавезно треба да се затворат дупките.

А за тоа што Дортмунд може да се фокусира на Германија...да тоа е точно но сепак ако споредите Дортмунд до сега изигра ист број утакмици како Баерн (без давата утакмици на Баерн за ЛШ-квалификација). Значи не е тоа причината што Дортмунд е понапред ;)

Дечки, знам после ваква утакмица малце емоциите вријат но тоа се дешава. Првеснтвото има 34 кола има уште 12 за играјне и може све да испадне. Дортмунд денес исто имаше среќа, можеше и да изгуби. Едино Гладбах морам да кажам се за пофалби ама немаат искуство, Херман се повреди, Данте вие го барате и ете одма притисок за ними.

Има уште 12 тешки кола, Дортмунд има уште утакмица со Баерн значи имате уште шанси но влето обавезно треба да се затворат дупките.

А за тоа што Дортмунд може да се фокусира на Германија...да тоа е точно но сепак ако споредите Дортмунд до сега изигра ист број утакмици како Баерн (без давата утакмици на Баерн за ЛШ-квалификација). Значи не е тоа причината што Дортмунд е понапред ;)
гитла бе сасуке, не провоцирај, ко гроскројц си...

„In der ersten Halbzeit haben wir viel zu pomadig agiert. Da haben wir gedacht, dass wir mit unseren spielerischen Mitteln zum Erfolg kommen. Man muss einfach energisch dagegenhalten, man muss die Gangart mitgehen, das Tempo mit aufnehmen – das haben wir erst in der zweiten Halbzeit gemacht. Da haben wir Druck gemacht, da haben wir einige Torchancen herausgearbeitet. Das muss man über 90 Minuten demonstrieren gegen eine Mannschaft, die ums Überleben kämpft. Wir haben 45 Minuten so gespielt, wie man hier spielen muss - aber die ersten 45 Minuten haben wir verschenkt. In der Tabelle haben wir zwei Punkte verloren. Die Mannschaften oben sind stabil, da darf man sich normalerweise keinen Lapsus erlauben, so wie wir das heute gemacht haben.“

ЕВЕ,тоа што го зборев....Самиот Хејнкес си признава...ГО ШИТНАВМЕ цело прво,во моментот кога искочивме со Милер на терен..

Оваа иде директно на Хејнкес.МОРАШЕ да го игра Робен.Во второ одма внесе ритам,брзина,агресивност.Со Милер и цела десна страна ни беше како во кома!!

гитла бе сасуке, не провоцирај, ко гроскројц си...

А каде провоцирам? 22. коло е од првите три тимови секој има шанса за титула и покрај се пак за мене Баерн е фаворит за титула.

Ај вака, разликата е тоа што Дортмунд ги зема и овие вакви натпревари со 1:0. Не дека одиграа којзнае колку подобро, едноставно кога оди - оди. Тоа што беше долги години типично за Баерн - да се победи и кога „не баш играме добро“ - веќе не се подрзабира само од себе. Сега Дортмунд го имаат „тоа“.

Е сега, ова никако не сакам да звучи како изговор. За тимови како Фрајбург нема што да оди или не оди. 3:0 и чао! А штом заостануваме веќе 4 бода значи не е само Фрајбург туку доста работи сме усрале сезонава - тоа е проблемот.

И не знам Милер што треба за да излезе од игра веќе

Еееее што напраивте вие,до пред почетокот на вториот дел имавме ПЕРФЕКТНА полусезона,каква што незнам кога сме имале последен пат.

Факт е дека лошо го почнавме вториот дел,и добро е што критериумите ни се на сите поставени високо,ама не е до толку лошо како што го претставувате.

Најважно е дека ја имаме екипата,и видовме во првиот дел што се можат да направат со овие играчи.Во моментов потребни се некои важни корекции за да се си дојде на свое место.Мислам дека веќе од Среда тоа се ќе се санира и ќе тераме како што треба,како што бевме во првиот дел.

На крај краева,од ништо не сме испаднати,сегде сме во игра..Бундес малце заебавме,ама не е непоправливо...Па Манчестер со таа екипа што ја имаат од ЛШ испаднаа ако земеш така,а реално одлична екипа имаат!

Gledam nadezi za LS ovdeka ..... dobro dali razmisluvate t.e dali gledate REAL I BARCA kako igraat vo prvenstvoto deka gazat se zivo i divo , a za LS nejkam ni da zboruvam , eve primer konkretno Barca nekni na leverkusen im ja skri topkata , a gostuvaat vo germanija posle nereseniot rezultat so nas pred nekolku godini , lugje realnata strana e ................... BEZ FRLANJE NA GROZNI PARI I PRAVENJE NA GLUPI TRANSFERI KAKO SO SIPTARON >>>>>> NEMA NAPREDOK <<<<<< ke im raskazuvame na decava nasi da sme zdravi i zivi kako vo nase vreme Bayern bese poslednata dupka na sviraloto , pa da mu se nevidi FREIBURG ALOOOOOOOOOOOOOOOO grob da nemaat cela uprava , nekoi dodeka k=go zimaat Alexis Sanchez nie zimame NEPISMEN Albanec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mnogu sakam da odpadneme i od LS , so Basel ne veruvam posto ke ja namestat nie da projdeme , e posle sakam Barca , Real ili bilo koj pagame kako krusi ke ne osakatat , na pocetokot na sezonata nekoi me demantiraa deka Bayern ubavo pocnal , ja si kutev i si go drzev stavot deka nasive nemaat vrska i koga togas ke kiksaat strasno , od 5 pobedi ne se zimaat tituli , mora poleka poleka i na najvisoko drzavno nivo da se razgleduva situacijata vo bundesliga da im se ovozmozi na klubovite da imaat pogolemi dobivki vo sprotivno BAYERN ke si tone li ke si tone !

Преку глава ми е од Баерн ! Ми се плачеше прееска кога ги гледав !
Но, „фала“ и на управата за „супер-ѕвездите“ што ги купи во меѓувреме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom