Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
decki nov sum na temava a strastven navivac na baern, se nadevam ke me prifatite :D :D
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 01:35 ---

Добредојде на темата па се надевам и ќе се видиме на некој фан-собир :pipi:

А Шаќири додека не видам на официјалната страна ништо не важи. После ова околу Ројс дупло сум несигурен веќе :tapp:

И на официјалната не и верувам више, све су тоа тролови.

Patent-Troll.jpg

Ко мајка тереза сме, Дортмунд, Минхен 1860, на Нирнберг им даваме играчи безпари. 2 милиони евра без камата сме им дале.:facepalm:
го заборави и Ст.Паули.....за сите има пари само за трансфери еж во џебот имаат....

За да биде веста усте посигурна околу Шакири се погризи Хаинкес кој беше прашан за Шакири а тој глуми и менјава тема дека Базел го следеле исто така и нивниот најдобар играч затоа сто ке ни биле противници ЛШ

Ко мајка тереза сме, Дортмунд, Минхен 1860, на Нирнберг им даваме играчи безпари. 2 милиони евра без камата сме им дале.:facepalm:

Ова уште поодамна е познато, не знам што му текна на Хенес после 9 години да го спомнува пак. Иначе да, Баерн ни даде 2м Евра на заем без камата но чесно ги вративме тие пари. За возврат па релативно ефтино го зедовте Фрингс од нас, нели.

Иначе Дортмунд беше во го..а до кај бидујт, имаше долг од 250м Евра, тие 2м привремено ни помогнаа но тоа не значи дека Хенес го спасил Дортмунд.

Пак ќе речам, фала на Хенес искрено мислам секој што е поодамна навивач на Дортмунд знајт какви тешки времиња беа тоа и дека сме благодарни за секоја помош што ни се пружи тогаш, но таа позајмица од 2м Евра која ја вративме не го спасил клубот.

Иначе Хенес исто така кажа дека е голем поддржувач на традиција во бундеслигата и дека сака клубови како Дортмунд, Франкфурт или Херта да бидат дел од бундеслигата и со тоа мислам сите се согласуваме.

Така иде зборот Игорче, не дека тие два милиона нас би ни помогнале, или вас многу ви значеле. Јас не бев запознаен со ова, мал бев тогаш секако. Точно е дека Ули и Румениге се големи подржувачи на бундеслигата, и обрнуваа многу внимание на таа борба со калчото за 4-тото место како пресврт. И точно е дека Ули у фрустрација сега го спомнува тој долг.

Но исто така немора Гроскројц ружниот во секое интервју да го вреѓа Баерн.

Како бе незначи дека Хенес го спасил Дортмунд немале пари плати да им платат биле 98 милиони во долг и пред банкрот ако не им ги дал Хенес без тие два милиона клубот немало да издржи уште долго и ќе прогласеле банкрот и толку ќе било од Дортмунд тешко дека ке нашле некој што ке им позајмел пари коа си 100 милиона у долгови
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 23:20 ---
Иначе што се однесува до Гроскројц незнам кој се замара со него најнеталентиран играч во тимот на Дортмунд со најголема уста ај другата година ќе дреме на клупа кога ќе дојде Ројс
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 23:23 ---
според билд се било готово со Шаќири агентот негов бил во Минхен да решат некои детали ќе потпишел 4 годишен договор до 2016 , трансфер вреден 9 милиона плус некои додатоци зависно од настапи

http://www.bild.de/sport/fussball/xherdan-shaqiri/wechselt-aus-basel-zu-bayern-22487180.bild.html

Не сакам погрешно да бидам сфатен, благодарни сме на Хенес и Баерн но позајмица од 2м не го спаси Дортмунд, плус тоа беше 2003та а 2005та се одлучуваше за иднината на Дортмунд. Овие пари како што читав највероватно биле предвреме платени за дилот со Фрингс кој го добивте и малку поефтино од ко што требаше. Тоа сакам да кажам дека гестот беше на место од Хенес но не е до толку да го спасил Дортмунд. Му помогнал во тешка ситуација, тоа да.

А за Гроскројс не знам, мислам годинава му се умерени изјавите и поќе кажува протиф Шалке, не толку протиф Баерн ;) А за неговиот талент не сакам ништо да коментирам освен дека Робен бел ден не виде од него а и дава голови и асисти и лани и годинава.

А за Гроскројс не знам, мислам годинава му се умерени изјавите и поќе кажува протиф Шалке, не толку протиф Баерн ;) А за неговиот талент не сакам ништо да коментирам освен дека Робен бел ден не виде од него а и дава голови и асисти и лани и годинава.
И јас да застанев до Робен тогаш, немаше бел ден да види. Човекот 6 месеци немаше стапнато на терен. Не дека тој вашиот направи нешто посебно.;)

Едит: Ви текнува на ова?
Сите до еден од Баерн добија жолти :pos:
Е ова беше дерби натпревар. Ми фали оваа генерација, на чело со Титанот :(

И јас да застанев до Робен тогаш, немаше бел ден да види. Човекот 6 месеци немаше стапнато на терен. Не дека тој вашиот направи нешто посебно.;)

Едит: Ви текнува на ова?
Сите до еден од Баерн добија жолти :pos:
Е ова беше дерби натпревар. Ми фали оваа генерација, на чело со Титанот :(

Тоа време од 1995 до 2003-04 негде не се мирисавме ама ич бетер од со Шалке бевме :D

За Кан имам голема почит ама во Дортмунд фрчеја банани по него

4,h=493.bild.jpg

http://www.11freunde.de/bildergalerien/1061?image=1321549478&page_g=1

Ах тоа беа времиња...

Можда јас малку како падобранец, али ја следам Бундеслигата веќе подолго време и стварно треба да се врати онај ривалски дух меѓу Дортмунд и Баерн како што беше некогаш.
И ден денес се сеќавам на овој меч. Видете како Колер го одбрана последниот удар на Балак. Тоа не би им успеало ни на некои голмани.

Знам дека на дел од вас нема да им се допадне ова што ќе го пишам но сепак тој е дел од Баерн...затоа, Среќен роденден Даниел ван Бајтен !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom