Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Da, dvata timovi i posebno City se plasticni, ama malku e glupo da kazes deka ne mozes da kupis golem tim. Kako ne mozes? Baern ili Real dane im se site igraci od mladinata? Ubedlivo najgolemiot del e kupen. Razlikata e vo toa sto Baern pametno kupuva i ne dava sekoja para a City do sega preplakase i ne dobivase najvrvni igraci, barem na start. Ja mislam deka sega so Pep City moze da dobie skoro sekoj igrac. Im trebaa nekolku godini i mnogu pari no kolku tolku City e veke respektiran. A PSG ima problem sto se vo slaba liga, toa ne mozat da go smenat a isto taka imaat dobar tim.

Se spekulira deka Rummenige i Pep imaat usmen dogovor okolu igracite na Baern t.e Pep ne smee da pravi ujdurmi i da nosi igraci vo City.

Thiago indirektno kaza deka ke ostane,Muller go prodolzi dogovorot,Lewa izgleda ke go prodolzi dogovorot i ostanuva samo Alaba ..

Ovie 4 igaci navodno se zelbi na Pep.[DOUBLEPOST=1456253450][/DOUBLEPOST]Die Startelf des FC Bayern gegen Juventus:

Neuer, Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat, Vidal, Thiago, Robben, Costa, Müller, Lewandowski

Bank: Ulreich - Benatia, Ribéry, Rafinha, Alonso, Götze, Coman

Golemo cudo e sto go nema Alonso vo prv sostav,site mislevme deka ke igra.
E sega najgolemiot problem e Bernat,drugoto si e vo red.Toj patuljakot e za greota,ima brzina ama nema mozok.Vo napad e katastrofa,vo odbrana ocaen.Da se nadevame Costa da pomaga a najvise Vidal.

10371717_1114356635262366_6682100790066821495_n.jpg

3525_1114354135262616_1751114482102172472_n.jpg

Ke mi ekslodira srcevo,auuu kakov adrenalin me puka!:vozbud::semolam:[DOUBLEPOST=1456253752][/DOUBLEPOST]Na fb Sport 1 ima programa vo zivo.

Inaku Bild go pogodija sostavot.

Pomalku korneri i prekini,inaku ke primime gol kako od shala.:semolam:

Последно уредено:
Eee toj prviot gol koj sto bese apla nikakov,napravi Baern da se osekaat nesigurni,a toa za Juve znacese odenje na se ili nisto.Se zapalija maksimalno,publikata dodatno gi motivira.

Kimmich sakase da ja stopuva i na kraj so Lahm se zbunija koj da odi na topkata.Alaba zakasni,ama toa se sluci vo dve sekundi jbg. Poslab igrac od Cuadrado vo zivotov ne sum vidol,ama ete toj so nikakov pas,abe apla nikakov nekako napravi problem kaj odbranata.

E sega za vtoriot gol ,iako povtorno Kimmich napravi greska t.e topka so glava koja bese spora ne uspea da ja izbie,GLAVEN KRIVEC ZA GOLOT E NEUER!Pa jebi se be u pm,kakvi se tie visoki pasovi na aut linija na nekoi 25 metri od golot.Deganziraj napred be u pm,toj bezveze rizicni pasovi dava.Ne znam koj igrac bese tuka,ama trebase da ja ostavi vo aut da odi.Ne vredese rizikot sto go napravi nikako.Isto i Vidal trebase da ja pukne na tribini koga mu ja ukrade Mandzo.

Costa zlatna malina treba da dobie,covekot potrfrla totalno posle zimskiot period.Ribery igra 1000% protiv Juve.I odma se vide deka e mnogu poopasen po golot,Costa e mnogu oddalecen i odi kon sredinata. Postavi mnogu standardi koga dojde so svojata igra,pa zatoa sega se oseka poslabata igra.Ama mora da se spomne deka toj e zasluzen za prviot gol.

Bernat katastrofa ziva.Go ostavi Cuadrado da se doblizi na opasno rastojanie.Dobro e sto se vrati Benatia(kakov rizicen dribling na kraj :shook:),a i Javi se vratil na individualni treninzi.Do 16 mart realno ke se vrati i toj.

Dokolku bidat site fit,dobro ke bide.Samo Boa ke fali.

Lewa e zlato vreden igrac,zavrsi mnogu rabota denes. Alaba ne mi se sviga kako igra posledno vreme,malce e padnat vo forma. So Ribery ke bide podrugo,bidejki so nego vo son moze da igraat.

+- dobra bese igrata,nemase mnogu prekini,dobar presing,ama povtorno realizacijata e ocajna.Imase dosta prostor i sansi za uste eden gol.

Thiago otsecen denes,ne izigra nisto posebno ama koga ke vidis deka dvata gola bea "negovo delo" ,togas respekt.Kakvi dva brilijantni pasa.:oleee:

Sudenjeto bese ocajno.Kopiljot sudese nepostoecki fauli i ne go sankcionirase toj so jatoto na glava koj bil tezok diver,ja sega prv pat go primetiv toa.Inaku fudbalska intelegencija 0,epten slab igrac.

Zoltiot karton na Costa bese najocajen poteg na natprevarot.Normalno za sudijata.Ne deka Costa e odbramben igrac,ama pak..

Snimkata za zoltiot karton na Lewa pokaza deka Cuadrado se zasopna na negovata noga,ama pak si izede zolt.:facepalm:

Mandzo go glumese Sandro Wagner izgleda.Isti sranja pravese.Na fudbalski plan asistencija i uste edna "indirektna" asistencija.Epten problem napravi vo tie 20 minuti,inaku nemase sto da pokaze bidejki se branea kako kokoski.

Baern na domasen teren ovaa sezona nepobedlivi dosega,site natprevari gi dobija.Vo LS protiv Arsenal 5:1,na Zagreb 5:0 i na Olympiakos 4:0.Dovolno ke bide bilo kakva pobeda protiv Juve,da ne se tresime so nereseno .Ova kolku tolku dava nekoja sigurnost,ama LS e LS.

Koga ke vidis deka go imaa plasmanot vo race a go ispustija.Ne deka Pep e kriv.Od negova strana sum epten zadovolen,bidejki ne vidovme kukavicka taktika.Za mene glaven krivec e NEUER!Me poluduva so tie rizicni pasovi,ne mu raboti saatot ic.

Najkrivo mi e sto Juve dadoa dva gola a ne napravija akcija kako sto treba.Site nivni opasni napadi bea po greska.I na kraj dva gola od greski.:boksix:

Na Allianz pak katanago ke igraat i ke napadnat kako kamikazi pri krajot.Osven ako ne se resi natprevarot predvreme.

Samo da ne kalkulira Pep i da trosi vreme,toa e pogubna taktika.Odenje na gol od pocetok,bidejki Juve se itekako ranlivi.

Samo Ribery i Benatia da igraat,toa e najvazno.Ako e spremen Javi,toa ke bide kako slag na tortata.

Последно уредено:
Ne znam bas, ne e gotovo se dodeka debelata ne zapee...

:anco:[DOUBLEPOST=1456271787][/DOUBLEPOST]Прво-Пеп ФАЛА КУРЦУУ БРАТ!! Доста беше ко пичка некоја играње у ЛШ у гости!!!

60 минути маестрален,машки фудбал,германски,офанзивен со идеја со муда.На сред Торино напраија 2-0.

Се опуштија и ја дадоа победата али неможам никому да замерам.Неможам на Кимих да му замерам коа зема го лобува Погба...ИГРАЧИШТЕ ќе биде!!!

Головите беа чисти грешки наши,али со два гола у гости друга е приказната сеа.

Ако ништо друго барем знаат дека ништо не е готово и мора исто максимум дадат у Минхен.И знам дека ќе дадат и у Минхен победувам убеден сум!

Видал-:cuc::cuc::cuc::cuc:

Последно уредено:
Видал беше купен за овакви утакмици, не за Аугсбург и остало, не ме чуди што на тие текми си го лади куренцето... МОТМ

Искинаа сите, секоја чест. Кимих :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Волфсбург у сабота сакам глата да им ја дупнеме!!!

Samo da ne se forsiraat igracite koi stotuku se oporavija.Ova mi se sviga momentalno so Ribery i Benatia.Pep gi nauci svoite greski koi skapo gi plati klubot,voedno i toj samiot. Mozebi se spremni,ama forsiranjeto ne e obavezno.

Xabi e odmoren,toj prv sostav obavezno.Costa na klupa,Koman od pocetok. Gotze edno 20-25 minuti top bi bilo. Ribery pak od klupa najpametno,toj e jokerot za natprevarot protiv Juve.Ni treba zdrav i prav,zasto igrac kako nego ednas vo 100 godini se ragja.

Mnogu slabo igraat vo bundesot Baern posle zimskiot period,a igrata protiv Juve zacuduvacki bese odlicna.Dobro,motivot e podrug ama pa i ligata e dosta vazna.Ne smee da se kiksne,bidejki Dortmund se opasni.

Benatia vo sabota od start.Nema vreme za zaebancii.Mu treba praksa,on mora da igra u Minhen.

Gotze isto mora da dobie minuti.Ribery isto sto poveke.Moze i da startuva.Neka odmori Costa.

Javi Martinez pocna so individualni treninzi i nekade naredna nedela treba da se vrati na treninzi so ekipata.Neka praat sve sto treba za 3 nedeli mora da e spremen!!!

Pep Guardiola: "Joshua Kimmich je bio perfektan. To uopste, ali bas nikako nije njegova prirodna pozicija, ali se je junacki borio i igrao. Pa momak je cak (!) zracne duele protiv jednog Mandzukica odlucivao za sebe. Mislite da je lako igrati u Torinu protiv Juventusa i 40.000 navijaca? Ja sam ponosan na Kimia"

Arjen Robben: "Tako mlad, ali tako dobar. Otisao sam odma do Kimmicha u kabini i rekao mu da je odigrao sjajnu partiju. A gresku, dvije, to mi svi radimo i dan danas, a on je tek na pocetku dvadesetih. Kod golova mi moramo svi skupa malo vise paziti i ne dovoditi njega mladog u takve situacije, jos to uopste nije njegova pozicija. Sve u svemu odigrao je rutinsku partiju iako je tako mlad i nije igrao svoju poziciju. Veliki respekt za njega."

Franz Beckenbauer: "Mali Joshua Kimmich nije direktan krivac kod golova. Mozda kod prvog da je malo vise kriv nego ostali, ali i Alaba ne stoji kod Dybale, gdje bi trebao stojati. Kod drugog gola, Kimmich samo sudjeluje u spletu gresaka, a sve pocinje kod Neuera. Treba Kimmicha ipak pohvaliti, dao je sve od sebe. Nije on kriv sto je postavljen na tu poziciju. Ali ni Guardiola nije imao puno izbora. Sve u svemu 2-2 je dobar rezultat."

Tek sega moze da se vidi kakva ogromna greska napravi Neuer.Amaterski poteg pred se.Kimmich e nadvor od pozicija,Benatia go nema. Neuer ja imase najlesnata zadaca a toj so celoto iskustvo sto go ima,napravi ocaen poteg.

12744358_977281772359437_241176325284203349_n.jpg

Da li bi Neuer ponekad trebao jednostavno nabiti loptu napred u tri pm (kao na slici nacrtano), umjesto glumiti Xabi Alonsa i dugi pas u diagonalu? Pogotovo kad je rezultat na nasoj strani. Posto se onda lijepo mozemo sortirati i ko je pratio tekmu, je vidio da mi svakako u toku 3-5 sekundi opet oduzmemo loptu Juventusu uz nas presing.

Ovo nije hejt prema Neueru, nego takve sitnice se odma kazne na tom nivou. Sjetimo se prosle godine utakmice u Barceloni. Neuer zeli "ubrzati" igru, Bernat ne moze da stavi loptu pod kontrolu, skoro svi Katalonci su u nasoj polovini, lopta ide do Messia i 1-0...
Bilo je jos puno takvih stvari, gdje jednostavno zelim da vidim zrelost jednog prvaka svijeta...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom