Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Не ама и англискиве коментатори се да земеш да ги шамараш....

"Momentarily was majestic"....Абе ФАК ОФ,глеате ли вие или што......Кај го видеа маџестикот да ми е знати....

И англичаниве си ги спуштиле критериумите...[DOUBLEPOST=1397083959][/DOUBLEPOST]
1491766_10202481018199206_6220534606637040489_n.jpg

ЛЕГЕНДАТА НАЈГОЛЕМА!!!!!!

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Последно уредено:
La Bestia Negra.Najgolema zelba mi se tie.
Ej uste sme favoriti znaete?

Chelsea se bosa ekipa,pravo mrtvilo.Mada srekniot opasen takticar e,jak armiran bunker pravi,ne so vreki pesok.Tri gi naredivme,uste tie ostanaa.Bez Ivanovic ke bidat.

Atletico premnogu jaki kopaci,mnogu jaka odbrana a voedno kompaktna.No veruvam deka ne se dorasnati za Baern.

Ovie pa galaktikosite bez Ronaldo se nikoj i nisto,a i so nego se bosi."Zverot" Xabi nema da igra.Mnogu jaki so Illara ke bidat.:eek:

Sega za sega,site ekipi mi deluvaat dobro.

Nekako ofanzivna ekipa mi deluva podobro,barem ke ima igra.Edni edinstveni galaktikosite so najakite krila.

Drzam sreka prviot natprevar da se igra na Allianz.:cool:

Golemo bravo za Arjen,i na 3-1 grizese.Pri edna kontra koga topkata otide vo aut,toj sakase odma da ja dobaci do Mandzo,no go poslusa Pep iako malce se pobuni-vo stil na 'Why oh why'? :icon_mrgr:

Na 3-1 strasno mnogu trcaa,kako da gubea.Bravo bravo!:pipi:(y)

Alaba e premnogu ofanziven,a deneska igrase skoro poluspic.Valencia ne iskina po taa strana,so tie malku napadi sto gi imaa.

Абе ве читам како дискутирате за тоа дека Пеп немал решение за бункер играта на Мојс. Мое мислење е дека засега НИКОЈ нема решение за бункер играта.
Ако почнеш со нафрлувања, има високи одбранбени играчи кои ја исфрлаат топката надвор без проблем (треба да имаш среќа за да се провне некако), пробуваш со шутеви надвор од шеснаесетник и тие што одат в гол ти се 95% блокирани од играчите што се наредиле пред гол, а ги има многу, потоа пробуваш да влезеш во шеснаесетник со подавања и играње лаженка со противниците, и на тој начин е многу тешко да постигнеш гол, едноставно тешко е да се влезе. Вечерва јас ги видов употребени сите овие начини што ги набројав претходно, и и' мене не ми е јасно и не знам како еден тим би се спротивставил на бункер игра, едино што ми паѓа на памет е соло акција на играч па да влезе топката в гол некако. Баерн вечерва, а и на првата утакмица се' проба, али кога имаш ѕид пред гол најнормално е дека ќе биде тешко да се даде гол.

На овие 2 утакмици, едниот тим играше фудбал додека другиот беше со ставот: "Ќе играме вака и ќе се браниме, па ако дадеме гол по некоја случајност-дадеме, ако не здравје."

Абе ве читам како дискутирате за тоа дека Пеп немал решение за бункер играта на Мојс. Мое мислење е дека засега НИКОЈ нема решение за бункер играта.
Ако почнеш со нафрлувања, има високи одбранбени играчи кои ја исфрлаат топката надвор без проблем (треба да имаш среќа за да се провне некако), пробуваш со шутеви надвор од шеснаесетник и тие што одат в гол ти се 95% блокирани од играчите што се наредиле пред гол, а ги има многу, потоа пробуваш да влезеш во шеснаесетник со подавања и играње лаженка со противниците, и на тој начин е многу тешко да постигнеш гол, едноставно тешко е да се влезе. Вечерва јас ги видов употребени сите овие начини што ги набројав претходно, и и' мене не ми е јасно и не знам како еден тим би се спротивставил на бункер игра, едино што ми паѓа на памет е соло акција на играч па да влезе топката в гол некако. Баерн вечерва, а и на првата утакмица се' проба, али кога имаш ѕид пред гол најнормално е дека ќе биде тешко да се даде гол.

На овие 2 утакмици, едниот тим играше фудбал додека другиот беше со ставот: "Ќе играме вака и ќе се браниме, па ако дадеме гол по некоја случајност-дадеме, ако не здравје."

Еееее фала богу....Ова и ја си го размишљав...

Некои луѓе не сфаќаат дека тој бункер е напраен од играчи од живо месо и дека неможеш да трепнеш и да ги пројдеш сите ебате...

Предноста на Баерн е што има разноврстно оружје за напаѓање.

Маната е следново...Денес од такт ме извади Алаба,кога наместо да ја зашупеше топката кога ја освои на наша аут-линија си играше курот,бараше играч за пас да напраи на 2 метра простор,и му ја земаа и примивме тогаш гол...

Некогаш се забораваат во подавањето,тоа е проблем..

Чаре за бункер е брзо, ултра прецизно и директно. Значи плејстејшн прецизно. Секако ова е многу полесно да се каже отколку да се направи.

Јас со такви екипи би одиграл поинаку. Збуни ги, остави им ја топката малку нека нападнат колку да се навлечат па пресинг ко ние лани и брзо акција да формираш, некоја полу контра. Инаку Пеп никогаш немал чаре за таквите екипи а лани немаше таква за да не тестира.

http://www.express.de/bayern-muench...rinho---hauptsache-finale-,3284,26804072.html

Мурињо или Мадрид - сеедно, важно финале!

Чаре за бункер е брзо, ултра прецизно и директно. Значи плејстејшн прецизно. Секако ова е многу полесно да се каже отколку да се направи.

Јас со такви екипи би одиграл поинаку. Збуни ги, остави им ја топката малку нека нападнат колку да се навлечат па пресинг ко ние лани и брзо акција да формираш, некоја полу контра. Инаку Пеп никогаш немал чаре за таквите екипи а лани немаше таква за да не тестира.

http://www.express.de/bayern-muench...rinho---hauptsache-finale-,3284,26804072.html

Мурињо или Мадрид - сеедно, важно финале!

Е сите викаат тоа,ама тоа би било самоубиство спроед мене...

Баерн без топка се дебакл,ко наркоман без дозата....Неможат едноставно поинаку...На Баерн дефанзива ти е кога сигурно си ја подава топката на своја половина....:pos:

Пример финалето со Интер...Сите знаеа,и Ван Гал знаеше како ќе игра Интер,ама ете што не им ја пушти топката? Неможе едноставно,цела година играа со него посед а не одбрана и неможеш наеднаш да речеш,ај сеа остајте...

Тоа можеш да го направиш на пример кога знаеш дека другата екипа ќе има поголем посед од тебе ко лани со Барса...Тогаш свесно им пуштија пошто немаше логика да ги бркаат, тоа ќе беше дебакл...У таква ситуација тоа е разумно.

Иначе решение е пресингот....Тука мора да бидат побрзи и попрецизни во позицинонирањето...Ако брзо ја зимаат топката назад нема да има проблеми,али проблем е што некад оставаат премногу време и простор за контра...

Еееее фала богу....Ова и ја си го размишљав...

Некои луѓе не сфаќаат дека тој бункер е напраен од играчи од живо месо и дека неможеш да трепнеш и да ги пројдеш сите ебате...

Предноста на Баерн е што има разноврстно оружје за напаѓање.

Маната е следново...Денес од такт ме извади Алаба,кога наместо да ја зашупеше топката кога ја освои на наша аут-линија си играше курот,бараше играч за пас да напраи на 2 метра простор,и му ја земаа и примивме тогаш гол...

Некогаш се забораваат во подавањето,тоа е проблем..
И под Јуп, Баерн имаше проблеми со бункер типот на игра. Но под Јуп, Баерн беше многу подобар во контри, наеднаш ја префрлаа топката на противничката половина и беа смртоносни. Оваа сезона, па може да се рече дека и не видовме гол од класична контра. Е тоа е минусот во оваа Пеп философија, и таму треба да се подобрат, а иначе според мене се' што воведе Пеп е позитивно, и сите очекуваа сезона послаба од минатата, но еве гледаме дека Баерн сеуште игра на своето високо ниво. Пеп и екипата околу него се заслужни за тоа. А и тоа е точно, дека таа агресивност која ја имаа во минатата сезона која беше поттикната од поразот во финалето на Алијанц е обледена, не им треба веќе да се докажуваат, пошто се докажаа. Како и да е, и колку и да е јак еден тим, за освојување на натпреварување од типот на ЛШ треба и среќа, така да ќе видиме што ќе се деси во идниов месец.

Некој беше пишал дека Швајни е на картон до жолт за суспензија. Мислам дека со вториот жолт од Манчестер му се исчисти тоа

Е сите викаат тоа,ама тоа би било самоубиство спроед мене...

Баерн без топка се дебакл,ко наркоман без дозата....Неможат едноставно поинаку...На Баерн дефанзива ти е кога сигурно си ја подава топката на своја половина....:pos:

И тоа шо викаш... Затоа екипите под Мурињо ќе се тетрават по терен кога треба да ја земат играта во свои нозе и губат титули со Норт Бромвич Ватевер... Не знаат како јбг...

Како и да е премногу сме спори во движењето напред, нема динамика. Денес запнаа со тие нафрлени топки што Манчестер ко од шала ги отстрануваа. Зошто не брзо и по земја? Еднаш - два пати пробаа директно со низок пас во празно и одма беше опасно во прво.

И тоа шо викаш... Затоа екипите под Мурињо ќе се тетрават по терен кога треба да ја земат играта во свои нозе и губат титули со Норт Бромвич Ватевер... Не знаат како јбг...

Како и да е премногу сме спори во движењето напред, нема динамика. Денес запнаа со тие нафрлени топки што Манчестер ко од шала ги отстрануваа. Зошто не брзо и по земја? Еднаш - два пати пробаа директно со низок пас во празно и одма беше опасно во прво.

Да,и затоа денеска по крила уствари ја оправија работата....

Неможе преку средина затоа што освен Тиаго немаме таков пасер кој со еден потег може да ја отвори противничката средина...Или немаме Меси играч кој може да пројде 4ца низ средина и да дае гол...

И Крос и Лам и Швајни моментално не се визионери него зихерашки подаваат.Дур не видат дупка не пробуваат ништо и само ја враќаат назад топката...Тоа е кривица на Гвардиола по мое мислење кој ги оптеретува со држењето посед...Треба да ги охрабри да бидат покреативни у напад.

923561_613563735397911_2976059422492893476_n.jpg

Док си го сапуњам Џоле, сапунот ми паџа доле :pos:

Да,и затоа денеска по крила уствари ја оправија работата....

Неможе преку средина затоа што освен Тиаго немаме таков пасер кој со еден потег може да ја отвори противничката средина...Или немаме Меси играч кој може да пројде 4ца низ средина и да дае гол...

И Крос и Лам и Швајни моментално не се визионери него зихерашки подаваат.Дур не видат дупка не пробуваат ништо и само ја враќаат назад топката...Тоа е кривица на Гвардиола по мое мислење кој ги оптеретува со држењето посед...Треба да ги охрабри да бидат покреативни у напад.
Да си жив и здрав. Тиаго. Ете тој фалеше денеска (поточно вчера) за да даде некој ризичен, но смртоносен (ала Озил) пас за да се најде некој сам со голманот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom