Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
го посраа фудбалов, кај се глеало порано утакмица меѓу 2 огромни екипи колку едната да не е у форма едните да се бранат ко пичиња со 9 души у 16тник и Руни како ДМЦ.

Алал да му е на Евра што го даде тој гол уште 100 пати да му наместеа немаше така да шутне али па да не беше тој гол нашиве ќе се вртеа без некоја желба и можеше на крај коа ќе нема време да ни тртнат гол.

Мора да се поправат вака ако играат натиго дајмиго со Челзи или Атлетико ќе го јадеме, тие ќе ни играат ист ваков бункер само едина разлика што се 10 пати подобри у одбрана од Манчестер и праат 10 пати боље контри и кај кај се похрабри а не ко Манчестер рогни ја напред да тапка и чекај некако да се одбие накај тебе

До сега едно панично исфрлање во аут од голман и тоа не го направи Де Геа. поз

Ноер исфрли топка во аут, панично или не, не знам

Ноер исфрли типка во аут, кога Рибери лежеше на теренот за разлика од вашите кога Смолинг лежеше во нашиот шеснаесетник по изведена корна, топката беше кај вашите играчи, не ја исфрливте во аут, ви ја зедоа и некој од нашите играчи ја прекина играта бидејќи Смолинг лежеше.

Za malku ke ni se potvrdese stravot sto go imavme na polusezonata koga site delevme mislenje deka samo psihata moze da ne pobedi ... toa i ke se desese za malku . Bukvalno kako sarlatani se ponasaa prvo poluvreme .... SE NERVIRAM I POKRAJ POBEDATA . Morase li da primime gol za da pocnat da igraat . Moram da prizaam deka Bayern so Jup barem vo LS bese po strasen lani bidejki bese po KONKRETEN vo napadot , nekolku pati gi gledav samo kruzea okolu sesnaesetnik i samo dodavaa ... ABE SUTNI DA MU EBAM MAMAtA !!!!

Za polufinale go sakam reJal bidejki ni odgovara da igrame so tim koj preferira otvoren fudbal .

Гледам сите го споредуваат годинешниов со ланскиот Баерн. Тоа лани се случува еднаш и никогаш повеќе. Тоа е врвот. И да освоиме пак тројна годинава, ја нема таа доминација, тој страв и трепет во очите на противниците. Тоа е бидејќи не се игра таков фудбал повеќе.
Се додека покажува резултати оваа игра на Пеп, а досега и тоа како покажува, јас ќе бидам задоволен. За око можат подобро, знаеле и да изиграат подобро, па ќе видиме во полуфинале како ќе се постават. Се чека противникот.

Znaci bordot treba na Pep da izvrsi malku pritisok i da mu kazat da prestane so rotaciive ... lani Bayern bese perfekten bidejki site si igraa stalno na pozicijata na koja se naviknati da igraat . Mora za vo idnina timot da mu izgleda vaka -

- Lahm-Boateng-Dante-Alaba
-Martinez-
-Schweini- -Kroos-
Robben Riberry
- Mandzukic-

Ako igra taka do krajta na sezonata imame sansi da ja odbranime krunata i da ja pobedime i tradicijata vo LS.

Za dogodina .

-Lahm-Martinez-Boateng-Alaba-
-Schweini-Kroos/Thiago-
Robben Goetze Riberry
Lewandovski

Честитки! За мене уште сте фаворит ама не поќе толку убедлив како што мислев пред пола година. Некако полетаргична стана играта на Баерн и мислам дека полесно примате голови од лани. Лани беше ептем потешко да ви се даде гол. Сепак тимот ако сака и ако запне може уште да доминира, малце зависит и психата тука, жедта за победа која сепак уште ја имате. Челзи може најмногу проблеми да ви прави, ќе видиме дали ќе играте против нив. А и некој играчи ви се надвор од форма како Рибери или Геце ама и Крос не е лидер и се губи на моменти. Сепак, ова е само моментална проценка а следната рунда може и све поинаку да изгледа.

nareden protivnik neka ni bide Chelzi gi neicen vo finale 90minuti ke ti se brana edna kontra i i go jades ka deneska sto ni se sluci,kogai e izvlekuvanieto ?

Ја неможам да сфатам,ЗАШТО МОРА да чекаат гол да примат за да дадат пун гас...

И во првата утакмица исто беше...Примија гол и по 5 минути израмнија...

Денес исто...

Разликата е што годинава немаат што да докажуваат у споредба со лани...Лани трчаа ко луди да докажат дека не се лузери и дека поразот од Челзи беше невероватно среќен..

Годинава по смирено,пополека...

Од перспектива на фановите страшно нервира тоа,али ЛШ е долго такмичење и може тоа ќе се покаже пресудно!

Да се цитирам од темата за ЛШ...

Значи прво секоја чест за Манчестер, супер си одиграа во рамките на нивните можности.

Пеп е во г’з праен за тоа нема дискусија. Да не го дадовме тој гол во првиот напад после бомбата на Евра ќе се чешавме. Ако вака играме во полуфинале ич не мора да излагаме на терен.

За понатаму не знам што да кажам... Од една страна сакам да се истребат Реал со Челзи, од друга страна па ако веќе стасаме до финале Реал или Челзи во еден натпревар би било повеќе од пеколно. Ако со Манчестер ни беа доста 15 добри минути во 180, со дугиве сигурно тоа нема да помине. И ако во 180 минути со Манчестер направија се на се 5 шанси неќум ни да мислам колку ќе биде тешко со Челзи. Реал па гарант ќе бидат убер мотивирани конечно да ја земат ЛШ.

Атлетико ако ни се падне може да го доживееме тоа што лани му се слули на Реал во Дортмунд. Страшно компактна и јака екипа. И да ги поминеме има да не напунат со картони гарант. А Швајни и Манџо се на картонд до суспензија, Тиаго и Шак повредени...

Сите полуфиналисти имаа и јаки и мизерни изданија. Можда Атлетико беше најконстантен. Па шо биде нек биде и нека освои тој што ќе заслужи...

... И да се дополнам:

ЗОШТО ООООООООООО ЗОШТО АЛАБА И ЛАМ НЕ ИГРААТ ПО КРИЛА ДА ДАДАТ ПОДДРШКА ЗА РИБС И РОБЕН АААААААААА!!!!?!?!?!?!

Значи толку се ствара гужва кога ќе се бутнат и Алаба и Лам по средина и толку се изолираат 1 на 1 Рибс и Робен што е мизерно за глеање. Геце и Милер исто се гушат и се 0 во ваква игра! АМАН со ваков потенцијал одвај 4 гола на оваков Манчестер да му дадеш е едноставно Л-О-Ш-О!

Али ОК - понатаму сме. Може среќата на Пеп е тоа то ни требаше. Лани освоивме 100% заслужено, може е ред да освоиме со малку повеќе среќа...

Честитки! За мене уште сте фаворит ама не поќе толку убедлив како што мислев пред пола година. Некако полетаргична стана играта на Баерн и мислам дека полесно примате голови од лани. Лани беше ептем потешко да ви се даде гол. Сепак тимот ако сака и ако запне може уште да доминира, малце зависит и психата тука, жедта за победа која сепак уште ја имате. Челзи може најмногу проблеми да ви прави, ќе видиме дали ќе играте против нив. А и некој играчи ви се надвор од форма како Рибери или Геце ама и Крос не е лидер и се губи на моменти. Сепак, ова е само моментална проценка а следната рунда може и све поинаку да изгледа.

Хави до Швани не е исто како Швајни без Хави. Годинава играме со двајца бекови и едно „либеро“ (Швајни, Лам, Кроос, чак и Алаба знае да ја земе таа позиција измеѓу двајцата централни кога градат напад сезонава)...

Затоа и полесно е да се даде гол на овој Баерн. Тоа е јбг, ќе видиме до кај ќе одиме вака.

Да се цитирам од темата за ЛШ...

... И да се дополнам:

ЗОШТО ООООООООООО ЗОШТО АЛАБА И ЛАМ НЕ ИГРААТ ПО КРИЛА ДА ДАДАТ ПОДДРШКА ЗА РИБС И РОБЕН АААААААААА!!!!?!?!?!?!

Значи толку се ствара гужва кога ќе се бутнат и Алаба и Лам по средина и толку се изолираат 1 на 1 Рибс и Робен што е мизерно за глеање. Геце и Милер исто се гушат и се 0 во ваква игра! АМАН со ваков потенцијал одвај 4 гола на оваков Манчестер да му дадеш е едноставно Л-О-Ш-О!

Али ОК - понатаму сме. Може среќата на Пеп е тоа то ни требаше. Лани освоивме 100% заслужено, може е ред да освоиме со малку повеќе среќа...

Коа Челзи освои 2012 на таков начин,ич не ми е непријатно како ќе освоиме,ако освоиме...

Иначе тактички не е толку проблем,колку што во овој двобој беше психата...

Премногу опуштени беа дека ќе биде лесно,дека е готова работата итн итн....Муабетите од форум...

Баерн гази кога е предизвикан....Зашто лани газеа ко луди во секоја утакмица??? Зашто Челзи не посрамоти за сите времиња и мораа тоа да го поправат...

Еве и годинава...Гол на Јунајтед за пролаз,и машината се пали и им даваме 3...

Тука Пеп мора да поработи....Офанзивата мора да ја стабилизира...Без толку ротации,ни треба офанзива која е ефикасна и која се познава добро...Ја би го остаил Манџо до крај сеа и Милер исто...

Коа Челзи освои 2012 на таков начин,ич не ми е непријатно како ќе освоиме,ако освоиме...

Иначе тактички не е толку проблем,колку што во овој двобој беше психата...

Премногу опуштени беа дека ќе биде лесно,дека е готова работата итн итн....Муабетите од форум...

Баерн гази кога е предизвикан....Зашто лани газеа ко луди во секоја утакмица??? Зашто Челзи не посрамоти за сите времиња и мораа тоа да го поправат...

Еве и годинава...Гол на Јунајтед за пролаз,и машината се пали и им даваме 3...

Тука Пеп мора да поработи....Офанзивата мора да ја стабилизира...Без толку ротации,ни треба офанзива која е ефикасна и која се познава добро...Ја би го остаил Манџо до крај сеа и Милер исто...

Се слагам, ама знаеш кој ризик е да се повреди некој сега со Брауншвајг (макар и да е ситна повреда) и после да пропуште 1/2 финале? Не сакам ни да мислам на тоа...

А инаку со Манчестер имавме и среќа со брзиот гол. Која било од овие другиве три ако ни пикне таков гол во 60та во реваншот во 1/2 финале, свесен си колку ќе биде ЕБАНО тешко да се вратиме?

Се слагам, ама знаеш кој ризик е да се повреди некој сега со Брауншвајг (макар и да е ситна повреда) и после да пропуште 1/2 финале? Не сакам ни да мислам на тоа...

А инаку со Манчестер имавме и среќа со брзиот гол. Која било од овие другиве три ако ни пикне таков гол во 60та во реваншот во 1/2 финале, свесен си колку ќе биде ЕБАНО тешко да се вратиме?

Ќе биде,али сега е ПОЛУФИНАЛЕ....јасно им е дека нема заебанција...Мене тоа ме радува...

Курташачки влегоа во двобојот со Јунајтед...Секој ебан човек на улица да го застанеш ќе ти речеше Јунајтед нема шанси...И тоа ги заеба по мое мислење...

Сега е чиста бар ситуацијата...Сите имаат шанси и сите може да ни ебат мамата...

Челзи се први тука по мое мислење,али очекувам дека и ние ќе сме со нив на шампионско ниво...Јасно им е дека ќе мора така...

Со Реал бар ќе се игра фудбал и тука имаме добри шанси..

Атлетико се уствари најстрашни ама ја се надевам дека ќе издишат со таа тактика,плус Пеп добро ги познава.[DOUBLEPOST=1397083007][/DOUBLEPOST]
Незнам што да мислам .Се е измешано моментално.Искрено , се надевам дека грешам , ама нешто ми вели дека до тука ни било пишано..

ВЕТЕНО-ОСТВАРЕНО:...

24/7 Остваруваме....

За пласманот на Баерн у полуфинале ЛШ,читајте повеќе во отчетот на Вемеро....:pos:

Последно уредено:
Да ми речат да бирам и кој ќе одберам тој ќе ни се падне нема да знам кој да одберам. Не знам кој е најдобар за да го играме во два натпревари а кој е подобар за само еден...

Ама некако се курчат бајаги во фан клуб Челзи... :sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom