Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сите овие нема да направат никаков импакт во Арсенал и никој од нив нема да може да му парира на Мартинели. Или, со други зборови ќе бидат дебела резерва која ќе пополни само број. Мудрик, немаше да биде таков. Дечкото има огромен потенцијал, иако сеуште далеку од рафиниран, ама се гледа тоа. Огромен губиток е за нас, посебно што беше таргетиран со месеци унапред и ни беше прва опција, дури и пред Жао Феликс.

Артета има кажано дека ќе земат играч само што може да направи импакт во екипата, а не само да пополни број. Овие, само за бројка се да пополнат. А ние сме тенки на бројки и може тоа да ни се обие од глава краткорочно. Долгорочно, ќе биде уште еден грешен потег ако ги потпишиме.
Со други зборови, ова е ситуација на магарето и змијата.
Се надевам дека имаат план Б, ама чисто се сомневам. Крило најверојатно нема да потпишиме.

Сите овие нема да направат никаков импакт во Арсенал и никој од нив нема да може да му парира на Мартинели. Или, со други зборови ќе бидат дебела резерва која ќе пополни само број. Мудрик, немаше да биде таков. Дечкото има огромен потенцијал, иако сеуште далеку од рафиниран, ама се гледа тоа. Огромен губиток е за нас, посебно што беше таргетиран со месеци унапред и ни беше прва опција, дури и пред Жао Феликс.

Артета има кажано дека ќе земат играч само што може да направи импакт во екипата, а не само да пополни број. Овие, само за бројка се да пополнат. А ние сме тенки на бројки и може тоа да ни се обие од глава краткорочно. Долгорочно, ќе биде уште еден грешен потег ако ги потпишиме.
Со други зборови, ова е ситуација на магарето и змијата.
Се надевам дека имаат план Б, ама чисто се сомневам. Крило најверојатно нема да потпишиме.
Не сум баш сигурен дека Мудрик има покажано повеќе од Нико Вилијамс на пример. Заха може да го бутка Мартинели + нема скапо да не кошта оти му истекува договор. Леао е 10 класи подобар од Мудрик и подобар е од Мартинели ( океј не знам за ова, срцево ми вика дека не е хаха ) .

Не сум баш сигурен дека Мудрик има покажано повеќе од Нико Вилијамс на пример. Заха може да го бутка Мартинели + нема скапо да не кошта оти му истекува договор. Леао е 10 класи подобар од Мудрик и подобар е од Мартинели ( океј не знам за ова, срцево ми вика дека не е хаха ) .

Мартинели немаше покажано ниту толку кога го купивме, ама нашата управа, а и сите други знаеа дека ќе има блескава иднина. Уште кога почна, уште од првите утакмици се виде талентот. Сличен е и Мудрик. Ако пратеше анализи, ќе знаеш дека има слични бројки со Мартинели, па дури и сличен начин на игра.
Исто така, можеа да играат во систем со Мартинели заедно, каде украинецот ќе беше по централно, и ќе ротираа. Да не зборам за надополнувањето со Зинченко.

Нејсе, луда цифра беше тоа, ама и ние Мартинели да го продаваме сега, ќе бараме нешто слично

Нико Вилијамс е просек. Заха е веќе стар и може само да ни даде моментален импакт, а да заглавиме долгорочно.
Леао нема шанси секако да го потпишиме сега. Па ни на лето. За него мислам дека ни е веќе затворена вратата.
Тросард изгледа како најпримамлива опција за зимово, ама и он нема да има импакт долгорочно. 28 год е. Вакви играчи не ни се вклопуваат во филозофијата.

Никој не рече дека треба да се донеси долгорочна замена овај преоден рок нека донесат некој само до на лето да потполни како замена оти немаме ниедна квалитетна замена на крилата.
Ниеден од споменативе крила на Барса не е лош за 3,4м позејмица до на лето ќе можи да се земи со оглед дека имаат 4 добри крила и незадоволството од тоа што не играат редовно е очигледно.

Дечки, баш ми е криво за Мидрик. Мислам дека ќе беше полн погодок :(
Ако се точни бројките, ние сме нуделе 40к плата, Челзи 200к плата. Не можеме да се бориме со ова, а очигледно не ни сакаат во управа заедно со Артета да се борат со вакви луди работи.

Од тоа што читав за дечкото, си имал проблем со однесувањето и менталитетот. На тоа додај дека во последниве 2 години нема ни 20 утакмици изиграно, лично ни 70 не би дал а не пак 100 на 200к плата. Не очекувам да е играч што инстантно ќе напраи импакт на играта. Не знам, многу работи ми се нејасни околу него за да речам дека сум разочаран што не го потпишуваме, или пак обратно, да оправдам 100милиони за него и енормно висока плата.

Ако има една утешна работа, тоа е што огромен процент од скапиве трансфери едноставно на крај не се погодени. Примери колку сакаш.

FB-IMG-1673739090207.jpg

Додека не качил вредност, треба по Митома да се тргне. Многу сличности има со стилот на игра на Мартинели.
Автоматски споено мислење:

Се отследија од Инстаграм Габриел и Мидрик. Ова покажува какво дете е во главата.

Последно уредено:
Ако не победат денес, Еди крв да сере!
Најдобро е да се воздржиш од коментар. 10та минута не е период за да се сере по играчот.

Мајсторски му отвори простор на Едегард за вториот гол, ама не се гледа тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom