Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Очекувајте во текот на неделата Артета да го назначат за тренер. Се вртат слики од неколку членови на управата како биле во домот на Артета во доцните часови.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Искрено, не знам што да мислам за Артета, некако ми е повозбудлива опција од Емери или Анчелоти, иако нема ни ден менаџерско искуство, но белки стварно научил нешто од Пеп и дека се вистина тие приказните за него колку му бил битен на Пеп и на цел тим на Сити.
Ама ми текнува дека и за Емери читавме исти приказни па што испадна.

Јасно е дека Артета е избор само оти ќе биде најефтин, класика Арсенал, но ние имаме проблем што тешко само тренер ќе ги реши, скоро пола и повеќе тим е со играчи кои не се за ниво за топ4 во Англија а не па за нешто повеќе.

Грциве по нов закон бараат и некој АМКА број ако купуваш карта од кај нив директно,незнам шо лајно е тоа...

Ич немам верба во раководствово.
Ако го назначиме Артета добра работа е што ќе има време за припреми за наредна сезона едно 8 месеци, таман да ги спроведе своите идеи.:D

Мене некако почна да ми звучи Артета како атрактивна опција. Факт е дека најголем проблем во тимов ни е средината, дури повеќе и од одбраната. Се надевам Артета ќе ја донеса жилавоста од неговата играчка кариера. Исто така се надевам дека управава ќе увиди дека со овие играчи никој ништо нема да смени, кој и да е тренер. Мора во јануари барем 3-4 трансфери, ама знаејки ги Арсенал, ќе го земеме Иван Чорлука на позајмица и Калстром.

Jas se nadevam deka ke gi nauci igracive da pravat pederski fauli ko City, da gi klocaat protivnicite po gluzdovi i slicno.I nie da vidime nekoe fajde dur ne gi smenile pravilata i sekoj takticki prekrsok da znaci crven/zolt.

Senderos stavil kraj na karierata i nekoj na reddit imase postirano link od statija od 2006ta od koja ke go izdvojam citatov:
"Emmanuel Eboue, Philippe Senderos, Kolo Toure and Mathieu Flamini have helped set a new Champions League record of eight straight clean sheets."

Ќе ни треба некој ден кога ќе се бориме за опстанок :D

Pa ushte dve kola so porazi, taman.
Автоматски споено мислење:

Мене некако почна да ми звучи Артета како атрактивна опција. Факт е дека најголем проблем во тимов ни е средината, дури повеќе и од одбраната. Се надевам Артета ќе ја донеса жилавоста од неговата играчка кариера. Исто така се надевам дека управава ќе увиди дека со овие играчи никој ништо нема да смени, кој и да е тренер. Мора во јануари барем 3-4 трансфери, ама знаејки ги Арсенал, ќе го земеме Иван Чорлука на позајмица и Калстром.

Najgolem problem ni e povrzuvanje na redovi i postavenosta na ekipata na centar. Pri otvaranje na utakmica, i poceten udar posle sekoj gol, sekoj sedi na razlicna pozicija, pri sekoj gol. Ocaj.

Aрсенал од страна делува како контаминиран клуб од страна на неколку играчи во комбинација со неамбициозна управата. Пред се мислам на Озил, кого мора по секоја цена да го продадат, зашто со својата незаинтересираност оддава некоја лажна сигурност дека колку и да не се трудиш, најлошото нешто што може да ти се случи е да те изостават од мечот, и да си лупаш Фортнајт дур лапаш 350.000 неделно.

Некако сум убеден дека кој и да дојде, за да успее би му требале одврзани раце, за да го исчисти ѓубрето од тимот, со Озил на чело, па Давид Луиз, Најлс, Сократис, Чејмбрс, Колашинац. Кога ке размислиш, на Арсенал му се потребни двајца квалитетни ball playing CB, под услов Холдинг да си ја врати формата што ја имаше пред да се повреди со Јунајтед.

Потребни се квалитетни и проверени играчи, затоа што со овој состав, може да менуваат тренери на секои 3 недели, едноставно, толку е квалитетот на овој тим. Премногу половични играчи во составот. Озил, не покрива дефанзивно. Колашинац, дупе у позиционирање, дабетер полош напред. Давид Луиз, не знам кој само ги прелажа Арсенал, сезонава едно 10 поени ги кошташе, тотално незаинтересиран во тек на мечевите.

Гејм планот на Сити, како да го напаѓаат непокривањето на Озил. Изјава од Де Брујне.

EL2XCRhXkAAmBUn

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom