Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе извадеме пари од Оспина, барем за тоа што е договорено со Наполи, изгледа постои обврзувачки договор после одреден број натпревари плус Анчелоти изјави дека Оспина ќе биде таму наредната сезона.
Иам прочитано негде дека има нели клаузула за 3.5 милиони, ама ми се чини имаше шпекулации дека минатиот месец пробале и тие 3.5 да ги смалат. У секој случај, поентата ми беше дека секогаш ги продаваме играчите за помалце пари од другиве клубови. За Соланке што изиграл 2 ипол утакмици за Ливерпул се извадија 20 милиони. Да беше Арсенал гарант за 10тина ќе го продадеа...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ждрепкава е добра, ама ние не сме добри. Со Бате многу млако делувавме, мислам ако налетаме на посериозен тим, може да си имаме големи проблеми со ваква игра. И головите што ги дадовме беа два од прекин на стопери + автогол... Во последно време се почесто се потпираме на голови на штопери од прекин, што кажува дека креативноста и ефективноста на нападот и средниот ред е доста лоша. Еве и овој двомеч со БАТЕ кој требаше да е ептен лесна задача, ништо не ми остави впечаток дека сме креативни и создаваме многу добри шанси, ниту пак дека сме ефикасни и ги користиме шансите кои ги имаме, единствено што видов се удари од неизградени позиции на сила, колку да се има голем број шутеви на крајот... Не оди работава, и ако не се смени нешто во формата, не сум оптимист дека би го земале трофејот во Лига Европа, се надевам на поубедлива игра од оваа што беше прикажана против мртов БАТЕ и дека ќе си ја вратиме формата што ја имавме едно време септември, октомври на почеток на сезона (y)

Лака суспендиран и другите 2 меча ради црвениот. Извор Sky. Сезонава Бен Арфа не е ко лани ама пак е добар, а бидејќи Емери го бенчаше во псж ќе биде екстра мотивиран. Не е на арно ако пак играме анемично ко со Бате.

Само уште еднаш да видам вака, и враќам верба и во Емери, и во Balkan Crew, и во целиот состав, последниов период слабо некако вакви голчишта, а баш заради вакви голови Арсенал е Арсенал :(

Само уште еднаш да видам вака, и враќам верба и во Емери, и во Balkan Crew, и во целиот состав, последниов период слабо некако вакви голчишта, а баш заради вакви голови Арсенал е Арсенал :(

Golot so lester na Auba ne si go videl? :D

Гледам има шпекулации за Мончи од Рома да го земеме за Спортски Директор, други имиња кои се спомнуваат се на Ред Бул Салзбург и Атлетико Мадрид спортските директори и Оверманс од Ајакс.
Од овие за Мончи има најголем хајп, ако дојде во Арсенал ќе мора работата да си ја крене на едно повисоко ниво од претходно, бидејќи до сега ко Спортски директор има склопено тимови со квалитет да освојат ЛЕ и да гравитираат околу 4то место во лигите.Во Арсенал целта треба да биде друга, редовно учевство во ЛШ и атак на ПЛ.

Гледам има шпекулации за Мончи од Рома да го земеме за Спортски Директор, други имиња кои се спомнуваат се на Ред Бул Салзбург и Атлетико Мадрид спортските директори и Оверманс од Ајакс.
Од овие за Мончи има најголем хајп, ако дојде во Арсенал ќе мора работата да си ја крене на едно повисоко ниво од претходно, бидејќи до сега ко Спортски директор има склопено тимови со квалитет да освојат ЛЕ и да гравитираат околу 4то место во лигите.Во Арсенал целта треба да биде друга, редовно учевство во ЛШ и атак на ПЛ.
Па ако дојде сигурно нема да дојде со таков менталитет,секој сака максимален успех во кариерата а не да стагнира и да го ставаат во кош со такви директори за ЕЛ и 4-5 место.Сигурен сум дека ке даде се од себе за да биде нормално поуспешен од било кога,бидејки ПЛ е најдобрата лига на светот и тука се гледа дали е способен за таков тим или сепак нејке да успее во неговата кариера.Не само Мончи,доаѓање во Арсенал за било кој од овие споменатите би требало да биде мотив повеќе да напреднат во кариерата досегашна и да направат успех некаков.

Ubavo vaka optimistichki shto gledame site, ama i na nego od gore ke mu kazhat: Imash tolku i tolku pari, pravi shto sakash. Dzabe i da go biva, pak ke se cenkame za sekoj milion.

Ubavo vaka optimistichki shto gledame site, ama i na nego od gore ke mu kazhat: Imash tolku i tolku pari, pravi shto sakash. Dzabe i da go biva, pak ke se cenkame za sekoj milion.
Човекот знае да работи со лимитиран буџет, бонус за него ќе биде тоа што нема да треба да ги продава талентите што ќе ги откопа.Арсенал не е тим што нема пари, генерира солиден приход секоја година, проблемот е што лошо се менаџирани тие пари.

Човекот знае да работи со лимитиран буџет, бонус за него ќе биде тоа што нема да треба да ги продава талентите што ќе ги откопа.Арсенал не е тим што нема пари, генерира солиден приход секоја година, проблемот е што лошо се менаџирани тие пари.
I ti ochekuvash so limitiran budzet nie da se borime za titula, so City Liverpul Junajted shto bez problem frlaat 50tina milioni za igrach shto im treba ?

Да не почнеме да ги вадиме проблемите во Арсенал,ќе ни треба неколку дена.
Него,копилињата Сотон мора да ги добиеме утре.Арно не играме у гости,зошто на Сент Мери кур бодови вадиме.

I ti ochekuvash so limitiran budzet nie da se borime za titula, so City Liverpul Junajted shto bez problem frlaat 50tina milioni za igrach shto im treba ?
Само Сити и Јунајтед имаат бунар без дно, сите други паметно ги користат своите ресурси, до пред само 2/3 години Ливерпул и Тотенхем беа светлосни години зад нас, а сега се пред нас.

Мене целата комбинација на Емери-Мончи ме асоцира на многу сезони играње во ЛЕ, купување ефтини играчи, вечно заглавени помеѓу 4-6 позиција, англиска Севиља.

Зошто да не може да бидеме шпанскиот Атлетико за промена?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom