Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Некогаш мораше да изгубиме, добро е што се сега и во овој безвеза куп, само страшното е колку мизерно играме.
Сигурен сум дека оваа беше последната утакмица на Џенкинсон во Арсенал, ако не е Венгер е кретен.
И се надевам дека оваа е последна сезона на Ремзи во Арсенал, нема веќе надеж за него.

На Лукас ќе му прогледам низ прсти само затоа што можеби не беше ни спремен да стартува, но се плашам дека ќе биде уште еден во низата неуспешни трансфери што го носеле бр.9 на грбот.

Ако го тепаме В.Хем у сабота никој нит ќе ја спомне ниту ќе се сети на утакмицава.

Дали приметивте кој ни беше капитен вечерва, не верував дека ќе дочекам вакво нешто. Неможе тип што има фаца ко уплашено пиле да го тура капитен.
Гледав само последни 20 минути, разочаран тотално од Окс и Ремзи, немој да помисли чичо Ремзи да го тура у прв тим.
Само за младичиве ми е криво што нема да ги гледаме сезонава.....

Јас би се ослободил од сите овие црнчугите аделаид, нилс, мадивиди ор ватевар.

Абе тие не се проблем туку оној ремзи ни за резерва не би го ставал. Многу ја кочи играна, прием на топка 2 метра му бега топкана неможе да ја смири и цело време гледа назад наместо кон напад. Он треба на овие натпревари да кине да е алфа и омега. Аделаиде подобри потези имаше од него. Со Џенкинсон мислам дека е завршена приказната. Ептен што Белерин и Дебуши се повредени инаку не би припарил до прва постава.

Не можеш вака да викаш. Сети се дека и Бељерин, Ивоби и Кок (овој пак постар улета) и многу многу други биле играчи идентични како овие што ги наброја, не се очекувало ништо од нив, седеле на клупа и ја чекале шансата, успеале да се докажат и со малку среќа (одиграле добро кога треба, во право време се повредил некој на таа позиција и се немало замена) успеале да станат ова што се денес. Така да замисли Арсенал сите што се млади играчи да ги продава без да им се даде шанса да се докажат, каков клуб ќе станеме? Само ќе купуваме, играчите од академија само ќе ги продаваме за ефтина сума пари? Еве тој Мавидиди што го наведе има едвај 18 години и беше најдобар стрелец минатата сезона. До душа криво ми е мене што воопшто им се даде шанса на Ремзи, Чембрлејн, па и Ивоби денес, посреќен би бил да се ставеа сите младинци, ем ќе им се дадеше шанса да се докажат, ем можеби некој ќе изненадеше со добра игра, и така од ова полошо не може.

Абе тие не се проблем туку оној ремзи ни за резерва не би го ставал. Многу ја кочи играна, прием на топка 2 метра му бега топкана неможе да ја смири и цело време гледа назад наместо кон напад. Он треба на овие натпревари да кине да е алфа и омега. Аделаиде подобри потези имаше од него. Со Џенкинсон мислам дека е завршена приказната. Ептен што Белерин и Дебуши се повредени инаку не би припарил до прва постава.
Рамзи нѐ вадел од тешки срања, барем за тоа заслужува шанса за да се оправи и да игра ко што треба. Сега е ко изгубен ама верувам дека лесно може да се врати. Е сеа ако не се оправи и сезонава си знае и сам дека нема што да бара.
Џенкинсон излезе цепеница тешка. Не знам дали е од притисокот што му се наметна затоа што во вестхем не беше лош и сите очекуваа многу од него, ама не го бива. Поарно со габри на десно отколку со него.

Овие црнчугите ме нервираат. Далеку од расизам ми е муабетот, само ете се згоди сите црнци да се. Не гледам зошто се чуваат вакви играчи во клуб ко Арсенал. Да сме милвол да разберам ама во клуб ко Арсенал да ти бега топката од нозе на 20 години. За разлика од нас ете пример ги земам Баерн, Санчез партали прави со играчи 10 години постари и поискусни од него. Ние којзнае од кога не сме извадиле некое младо што ќе може да направи разлика.

Рамзи нѐ вадел од тешки срања, барем за тоа заслужува шанса за да се оправи и да игра ко што треба. Сега е ко изгубен ама верувам дека лесно може да се врати. Е сеа ако не се оправи и сезонава си знае и сам дека нема што да бара.
Џенкинсон излезе цепеница тешка. Не знам дали е од притисокот што му се наметна затоа што во вестхем не беше лош и сите очекуваа многу од него, ама не го бива. Поарно со габри на десно отколку со него.

Овие црнчугите ме нервираат. Далеку од расизам ми е муабетот, само ете се згоди сите црнци да се. Не гледам зошто се чуваат вакви играчи во клуб ко Арсенал. Да сме милвол да разберам ама во клуб ко Арсенал да ти бега топката од нозе на 20 години. За разлика од нас ете пример ги земам Баерн, Санчез партали прави со играчи 10 години постари и поискусни од него. Ние којзнае од кога не сме извадиле некое младо што ќе може да направи разлика.

Ремзи после повредата беше дупе ама сите го поддржуваа затоа што се врати од тешка повреда за после тоа скоро една сезона изигра супер. Но после тоа имаше неколку мали повреди и од тогаш ни пола не успеа да се врати од тоа што беше. Најтрагично ми е што не ни гледам дека има шанса да се опрае.

Не можеш вака да викаш. Сети се дека и Бељерин, Ивоби и Кок (овој пак постар улета) и многу многу други биле играчи идентични како овие што ги наброја, не се очекувало ништо од нив, седеле на клупа и ја чекале шансата, успеале да се докажат и со малку среќа (одиграле добро кога треба, во право време се повредил некој на таа позиција и се немало замена) успеале да станат ова што се денес. Така да замисли Арсенал сите што се млади играчи да ги продава без да им се даде шанса да се докажат, каков клуб ќе станеме? Само ќе купуваме, играчите од академија само ќе ги продаваме за ефтина сума пари? Еве тој Мавидиди што го наведе има едвај 18 години и беше најдобар стрелец минатата сезона. До душа криво ми е мене што воопшто им се даде шанса на Ремзи, Чембрлејн, па и Ивоби денес, посреќен би бил да се ставеа сите младинци, ем ќе им се дадеше шанса да се докажат, ем можеби некој ќе изненадеше со добра игра, и така од ова полошо не може.
Јас очекував скроз цел тим да биде со младинци ама тоа Венгер не сакал изгледа за да има барем некој да води игра. За жал катастрофа излезе.

Не да не им се даде шанса, ете имаат шанса. Овој аделаид се губи на тие неколку настапи што ги имаше. Тој нилс ко мува без глава ми делуваше денес. Ивоби ајде де некако да кажам дека е добар иако не ми се свиѓа како играч.
Не знам јас некако поинаку перцепирам и сметам дека не треба да се чуваат такви играчи.
Гнабри го дадовме, а овие ги чуваме :)

Ремзи после повредата беше дупе ама сите го поддржуваа затоа што се врати од тешка повреда за после тоа скоро една сезона изигра супер. Но после тоа имаше неколку мали повреди и од тогаш ни пола не успеа да се врати од тоа што беше. Најтрагично ми е што не ни гледам дека има шанса да се опрае.

Ремзи имаше ѕверска сезона кога го освоивме првиот ФА куп и втората полусезона од претходната сезона.За пред скршеницата не коментирам.

Штом и Венгер после пораз при поздравувањето со менаџерот е насмеан,видите колку е саат и колку нему му значи лично купов.

Омилен играч ми беше, да си ги најдам постовите тука колку го бранев и подржував во секоја ситуација, ама не можам веќе, нека што не игра добро, некако занесен е по Европското, се умислил ѕвезда, дава изјави за играње во Барселона, имаше некои шпекулации уште летото за заминување од клубот.

Ремзи веќе има 25-26 години, не е млад и перспективен, сега е на возраст кога треба да игра во првиот тим и константно да има добри партии, а не да блесне еднаш во 20 утакмици со некој фенси потег. Друг проблем е што постојано се повредува и не може да фати ритам, сметам донекаде дека и тоа е најголемиот проблем.

Ако нема подобрување до крајот на сезоната, треба да искешираме од него дури вреди и со тие пари да си најдеме конечно достојна замена за Казорла.

Вилшер зошто ни е ? Џака Вилшер наредна сезона средина сакам да гледам.

Вилшер зошто ни е ? Џака Вилшер наредна сезона средина сакам да гледам.

И Вилшер е ризик бе. Точно премногу повреди имаше, па западна и психички. Почна со алкохолот и цигарите. Сеа точно дека се враќа некако во форма во Борнмут ( бар не се повредува и трча ), али надвор од терен искрено не знам дали си го сменил понашањето или во Борнмут е слаба медиумската покриеност па си пуши и кур не го боли пошо никој не го интересира што прави.

Пред се треба да се стабилизира психички па тек потоа да дава добри игри.

И Вилшер е ризик бе. Точно премногу повреди имаше, па западна и психички. Почна со алкохолот и цигарите. Сеа точно дека се враќа некако во форма во Борнмут ( бар не се повредува и трча ), али надвор од терен искрено не знам дали си го сменил понашањето или во Борнмут е слаба медиумската покриеност па си пуши и кур не го боли пошо никој не го интересира што прави.

Пред се треба да се стабилизира психички па тек потоа да дава добри игри.

Па со оглед како напредува на позајмицата, ако продолжи вака (физички) мислам дека ќе го гледаме често наредна сезона.
И општо во денешно време пренапумпано е ова со конзумирањето на алкохол и пафкањето цигари. Адамс беше "пијаница" и пак беше играчиште и најдобар на островот. Прочитај му ја изјавата на Клоп пред неколку дена во врска со Руни. :) Тоа е тоа.
Проблем никогаш за ниеден фудбалер нема да биде два испушани цигари за еден месец или едно пијанство во година.
Сето ова е пренапумпеност од медиумите.

Вилшер без повреди е страва играч. Се надевам дека повредите ќе се само минато за него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom