Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
90 милиони за Игуаин или истите пари за Џака, Мустафи и Перез?
Што би одбрале?

Џака, Мустафи и Перез ftw.90 милиони за Игуаин или истите пари за Џака, Мустафи и Перез?
Што би одбрале?
Гризман за 90 милиони![]()
Гризман за 90 милиони![]()

Ја би избрал Лаказет и Џака, зошто Холдинг се покажа уште на првата утакмица против МЛС старс дека е океј за покривање.90 милиони за Игуаин или истите пари за Џака, Мустафи и Перез?
Што би одбрале?
Абе ОК нека е и Гризман.
Проблемот е што Гризман неможе да игра дефанзивец коа ќе треба, ДМ коа ќе треба и напаѓач коа ќе треба?
Мислам ја сфаќате поентата, толку пари имавме за трошење, да не се повредеа Пер и Габриел немаше да го купиме Мустафи и ќе се земеше некој напаѓач од 50тина милиони.
А ако се вратиме уште малце поназад, да го земевме Варди па ич немаше да бараме друг напаѓач.
Венгер сакаше брз играч, затоа го бараше Варди, па и Лаказет и на крај се одлучи за Перез.
У секој случај, не е идеално ама е подобро отколку да останевме со Чемберс и Саного.
И немора да даде Жиру 30 гола за да земеме титула, лани потфрлија многу играчи од кои се очекуваа голови.
Ете Санчез и Жиру да имаат барем исти сезони како претходната (кога и не беа баш најдобри) и Перез да дополни со сличен учинок како кај Депортиво ќе се осети разлика.
Само нека ни останат сите здрави, да немаме повреди на клучните играчи.
Пак размислува долгорочно стариот. Мустафи и Џака не викам дека не се добри но по 23-24 години се и сеуште се недокажани играчи на највисоко ниво. Перез може да биде одлично засилување, ако кликне со Озил може да отиде на 20+ ама сепак се работи за просек може и да не даде повеќе од 10 гола.90 милиони за Игуаин или истите пари за Џака, Мустафи и Перез?
Што би одбрале?
Се сложувам, купивме две клучни играчи кои треба да бидат костур на тимот за наредните неколку години, Мустафи и Џака, а Перез јасно е дека не е првиот избор но е солидно решение, подобро да го обновиме костурот на тимот отколку 90 мил. за Игуан, но ни треба еден екстра играч во нападот како Гирзман (или нешто слично), ни треба повторно име од светски калибар на таа позиција, не може нападот на Арсенал да го водат Жиру, па и Перез, не дека се лоши играчи, но Арсенал бил клуб со страшни шпицови од калибарот на Рајт, Анелка, Анри па и онаа гнидата РВП морам да го ставам таквите, реномето и историјата на Арсенал бараат квалитетно име да го предводи нападот.
Бојкот за некаков отчет од управата или Венгер требаше да има лани после испаѓањето од трката за титула, ама мене ми стои дека има огромни поделби меѓу фановите на Арсенал и тоа тешко дека ќе се деси, па сега истиот круг пак неосетно пак ќе си го вртат.Венгер секако нема да си замине пред наредното лето, така да што останува освен да се подржи тимот и менаџерот во новата сезона, за понатаму и за негово останување ќе видиме, и јас не сум за автоматско продолжување на неговиот договор, треба добро да се размисли, а ја мислам дека и он веќе има дилеми дали да стави крај на менаџерскта кариера.
Една и единствена цел има моменталниот мнозински акционер на Арсенал а таа е континуирано генерирање на пари. И самиот Кронке има изјавено дека не го купил Арсенал за да освојува титули. Неверувам во приказните за неамбициозноста на Венгер, човекот ги има фрлано во канта медалите за второ место од куп натпреварувањата. Ако треба некаде да се впери прстот тоа е во управата на клубот а не во Венгер. Да, Венгер може да се обвини за дебаклот лани но не и за целокупната неамбициозност на клубот. Според мене бојкот како што викаш ти треба да е спрема управата а не менаџерот. Навивачите имаат моќ да го избркаат Венгер затоа што човекот има репутација во Арсенал и е емотивно врзан за клубот, на следниот менаџер нема да му е гајле за навивачите, се додека си ги исполнува целите од управата (види погоре) и договорот ке му биде продолжуван. Е тек тогаш ке видиме што е неамбициозност.Бојкот за некаков отчет од управата или Венгер требаше да има лани после испаѓањето од трката за титула, ама мене ми стои дека има огромни поделби меѓу фановите на Арсенал и тоа тешко дека ќе се деси, па сега истиот круг пак неосетно пак ќе си го вртат.
Вака паушално немаат зацртано никакви цели и што треба да се очекува па Венгер со пласман у топ 4 ќе си грабне нов договор и ич нема да му чуе. =)
Пак размислува долгорочно стариот. Мустафи и Џака не викам дека не се добри но по 23-24 години се и сеуште се недокажани играчи на највисоко ниво. Перез може да биде одлично засилување, ако кликне со Озил може да отиде на 20+ ама сепак се работи за просек може и да не даде повеќе од 10 гола.
Според мене најдобро беше да се земе еден од Игуаин, Марез или Гризман. Играч што може и сам да ја изгура екипата до титула, и со остатокот од трансфер буџетот да се пополнеа дупките во составот. На пример ако се земеше Игуаин за 76 милиони за 12 милиони можеше да се земе Вилијамс од Свонси, на ДМ ги имаме Кок и Елнени.
[DOUBLEPOST=1472483441][/DOUBLEPOST]
Ја би избрал Лаказет и Џака, зошто Холдинг се покажа уште на првата утакмица против МЛС старс дека е океј за покривање.
Лаказет ќе ни беше апгрејд од Жиру, вака со овој Перез со 17 дадени гола (ваљда тука негде е и Жиру со статистикава) не добиваме апгрејд во нападот.