Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Што зема Адеми од Оспина?

Да успееш да го откриеш „новинарот“ и да земеш да го тепаш и да го тепаш и да го тепаш и да го тепаш и уште да го тепаш се дур не се научи дека вакви глупости ни у Коза Ностра не пишуваат.

12392048_10207069981325340_6030704555269437646_n.jpg

Не е само бојан де, ете и јас не го сакам. И сеа поради приказнава одма треба да го сменам мислењето? Убаво што се труди и сето тоа ама ете јас не можам да го гледам Жиру на терен и да уживам.

Има удел во 100 голови на 160 утакмици, значи на 2 од 3 утакмици учествувал во гол, што е прилично многу,а дека имал можност да даде уште 20тина голови од изгледни шанси е друга приказна.Сакам да кажам и покрај тоа што посрал одреден број шанси сепак игра на високо ниво.

on why Giroud does not get so much praise…
Because he does not have electric pace. He is more of a player who plays with his back to goal and brings other people in, so maybe he is spectacular individually with his runs without the ball. He is very efficient and a very important player for the team. He is also mentally very strong.

on Giroud’s 50th Premier League goal…
I believe he is at the top of his game and he is questioned sometimes. Finally, the numbers get people to realise he is a good player.

Никој не ви бара да го сакате, само едно чисто признание да му дадете и подршка

Ја не викам дека не е добар, добар е, знае да загради топка, да држи време, знае да изигра дупли пас, ама не е добар за прв избор во шампионски тим.
Ако е толку јак у се тогаш зошто Волкот добиваше предност и покрај тоа што знаеме дека Волкот како цф е срање ?
Убава животна приказна, мило ми е шо успеал ама тоа не значи дека не ми иде да си ги извадам очите кога топката доаѓа до него и он треба да ја дрибла поише од 3 метри...

А муабетот дека он ни помогнал за ФА купот се смешки. Беше 2-3 сезони више у клубот пред да го освоиме ФА купот, ако имал толку голем импакт уште првата сезона сме требале да го освоиме.
За ФА купот знаеме дека најголем импакт имаа Озил и Санчез, мада првиов иако немаше добра прва сезона кај нас ипак мислам на победнички менталитет влијаеше и генерално гледано играната подобра ни беше со него во тим.

Ја не викам дека не е добар, добар е, знае да загради топка, да држи време, знае да изигра дупли пас, ама не е добар за прв избор во шампионски тим.
Ако е толку јак у се тогаш зошто Волкот добиваше предност и покрај тоа што знаеме дека Волкот како цф е срање ?
Убава животна приказна, мило ми е шо успеал ама тоа не значи дека не ми иде да си ги извадам очите кога топката доаѓа до него и он треба да ја дрибла поише од 3 метри...

А муабетот дека он ни помогнал за ФА купот се смешки. Беше 2-3 сезони више у клубот пред да го освоиме ФА купот, ако имал толку голем импакт уште првата сезона сме требале да го освоиме.
За ФА купот знаеме дека најголем импакт имаа Озил и Санчез, мада првиов иако немаше добра прва сезона кај нас ипак мислам на победнички менталитет влијаеше и генерално гледано играната подобра ни беше со него во тим.

Како прво, не знаеме дека Волкот како цф е срање затоа што не ни добил шанса постојано да игра на таа позиција. Оваа сезона доби и одличен беше, со одлична статистика. Како второ, еве зошто добива предност, убаво е да се има разновидност:

"If you go on counter-attack of course Giroud is not the kind of player that you want or select first," the manager said. "That is why when we played against Bayern, I chose [Theo] Walcott because you know you play more in your own half and you have to go out quickly.

“But when you dominate the game and need presence in the box there is no better player than Olivier. He gives everything in every session, he is not a guy who plays within himself, but he has a good stamina, good power. When you stand next to him as a defender, it is difficult to get in front of him because he is very strong.

Баш поради таа анализа сум задволен со нерешено. Ремзи ти е бетер и од Мата во дефанзива, поима нема каде е, и каде треба да стои. Тоа е и главната причина зошто Венгер го игра Казорла. Кога Ремзи игра на таа позиција даваме повеќе голови ама искрено и примаме голови.

Баш поради таа анализа сум задволен со нерешено. Ремзи ти е бетер и од Мата во дефанзива, поима нема каде е, и каде треба да стои. Тоа е и главната причина зошто Венгер го игра Казорла. Кога Ремзи игра на таа позиција даваме повеќе голови ама искрено и примаме голови.
Ремзи игра добро во дефанзива ама дисциплината му е проблем, премногу лета напред затоа појаките можат да не исчанчат преку контри.
Ваљда ова важи и за дерби дуелите во ПЛ.
CVk_pr1UYAEkl_o.png

Проблемот е што Фламини doesn't stay behind.
Кога сте го виделе Кокелин во 16 на противникот?

И сеа избројте колку пути го гледате Фламини таму (по утакмица).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom