Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш не беше ваков распоредот, немаше boxing day, а и ова горе кажаното држи вода.

Супер, традиционално за нас една повреда по утакмица, кај и да е до нова година ќе немаме ниеден играч.

Не дека денешниве играчи не се мекуши, туки порано интензитетот на фудбалот беше послаб од денешниот.Денес помалите екипи имаат пристап до врвни фитнес тренери, нутриционисти и статистички податоци, затоа играчите им се многу поспремни од минатото.Ова посебно важи за ПЛ, бидејќи малите тимови рапослагаат со доста голем капитал.
Порано помал тим можеш да го тепаш во последните 10мин оти играчите им беа ко издишен балон, затоа Јунајтед имаа толку победи во 90+.Затоа денес играњето 3 пати во 7 дена има голем импакт врз тимот кој игра против тим со 2 утакмици на 7 дена.
И јас ко шо се сеќавам, Арсенал никогаш нема голем ростер, Венгер практикува да има околу 17-18 квалитетни играчи и само со тие игра, а ако ја погоди стартната 11ка, до крај на сезона истите играчи ќе ги игра дур не умре некој на теренот.

Каква акција направи Санти :vozbud: Уште Санчез да погодеше, ама подзатворен беше.[DOUBLEPOST=1448815523][/DOUBLEPOST]Не може да не го сакаш Озил во ваква форма. Алал да му е.

Лaнскиoт беше дaлеку пoдoбaр, зaтoa и си гo иaм дoмa :D
Инaче дa им ебaм мaјкaтa и нa Мертезaкер и нa Гaбриел, a бaш плaнирaв дa гo пoфaлaм втoриoв...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Габри и Мерте колку само не се разбираат. Габри со Кош се најдобро дуо што го имаме моментално.

Утакмицава ме постеќа ептен на минатото коло, одбраната ни е ужас. Имаме среќа шо не губиме.

u kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...................................................c , ete go i Aleksis pusti dusa.....

Не ми е гајле веќе, титула секако нема да освоиме, не е нормално, на секој вратен играч одма друг се повредува, за две утакмици ги изгубивме трите најдобри играчи со повреди. Ај нека се повредат сега и Монрел, Озил и Чех и доста ми е од проклнатиов клуб веќе.

Другaри aј некoј дa ми oбјaсни нештo не ми е јaснo. Денес требaше дa игрaме сo Нoрич или сo Сити/Јунaјтед/челзи ?
Ебaниoт Нoрич не бутнa у 16етник ебaте...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom