Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Она кога ги читам членовите наши, тука, на моменти ми се повраќа. Онака од глупоста шо ја пишат колку да се направат како тие поќе знаат и како тие им сакаат повеќе добро, од нас, од мене кои што не се сложувам со нив. Сигурно некој така мисли и за мене. Зато искрено и ве избегавам последно. И знам дека не ви фалам.

Збор два да кажам за шпекулациите за Клоп. Енергијата која ја носи Клоп во себе е тоа што му треба на Арсенал во моментов. Да сум задоволен со финале на ФА куп и второ место во ПЛ, како успех !? Не, фала. Ако има задоволни, бујрум, радувајте се најмногу што можете. Скокајте ако сакате. И 8 години го браниме Венгер како земал млади сили. И лани како не биле воиграни. И годинава како биле повредени. Догодина ќе биди дека Лондон ќе има најповеќе дождливи денови во последните 200 години. Па тревникот нема да ни одговара. Секогаш ќе бараме виновник за сопствените неуспеси. Така НЕ функцинира светот. Можеби Македонскиот разум, така е. Веројатно е.

Сума сумарум по крајот на сезоата би бил задоволен доколку дојде Клоп, а Венгер се премести од фотељата долу, на една погоре. Спортски директор. Заслужено. Имаме шанса да го испратиме со трофеј. Млада крв. Енергија. Многу го потценивте како стручњак со цитати како што се на пример „ Ние со Венгер сме втори, тој со Дортмунд 10ти“. Не заборавајте дека кога ги превзеде беа банкрот, па им зеде 3 титули пред нос на премоќнииот Баерн. За капацитетите на Клоп да на зборуваме. И тој со млади фудбалери играше. Исто како и Венгер до 2011. Споредете ги СЛОБОДНО успесите.

На крај, не би имал ништо против и Венгер да остане, апсолутно. Барем ќе знам на што сме. Пласман во евентуално финале на ФА куп и сигурен пласман во ЛШ. Но, тоа е феноменот наш. Шо си е сигурно СИГУРНО.

Многу сте сигурни дека Клоп ќе успее во друга лига каде има трипати повеќе конкуренција, посебно со мизеријата во која ги стави Дортмунд сезонава, или кај Дортмунд палат оправдувањата повреди, губење важни играчи, не е до Клоп, ама кај нас се е до Венгер.

Ви кажав јас, Венгер заслужува бар уште две сезони шанса, со овој тим, со овие играчи, плус уште 1-2 играчи од типот на Озил и Санчез, па тогаш да го правиме овој муабет. Не викам дека Венгер ја има мојата безрезервна подршка, има мани и грешки и оваа сезона како и претходните, Монако на пример е една од најболните работи сезонава, безвезната и мизерна игра на почетокот на сезоната, огромните глупости направени на летниот трансфер пазар лани.

Но дека сега наеднеш треба да го шутнеме Венгер само затоа што на Клоп му текнало да си оди од Борусија, тешко тој филм да го гледате.

Многу сте сигурни дека Клоп ќе успее во друга лига каде има трипати повеќе конкуренција, посебно со мизеријата во која ги стави Дортмунд сезонава, или кај Дортмунд палат оправдувањата повреди, губење важни играчи, не е до Клоп, ама кај нас се е до Венгер.

Ви кажав јас, Венгер заслужува бар уште две сезони шанса, со овој тим, со овие играчи, плус уште 1-2 играчи од типот на Озил и Санчез, па тогаш да го правиме овој муабет. Не викам дека Венгер ја има мојата безрезервна подршка, има мани и грешки и оваа сезона како и претходните, Монако на пример е една од најболните работи сезонава, безвезната и мизерна игра на почетокот на сезоната, огромните глупости направени на летниот трансфер пазар лани.

Но дека сега наеднеш треба да го шутнеме Венгер само затоа што на Клоп му текнало да си оди од Борусија, тешко тој филм да го гледате.

Како бе се е до Венгер кај нас ? Ќе престаниме да постоиме без Венгер ? Постоиме век и кусур пред него, па и ќе постоиме и после него. Брат, извини. Ајде да почекаме. Ајде велам и ја. Кај 11 години још една-две не се многу. Јебига. Многу е битна симболиката во текстот кој го напиша, каде викаш „палат оправдувања повреди, губење важни играчи...“. Најди ЕДНО ЕБЕНО интервју каде тој се жали дека си заминал Левандовски или пак дека Гетце преминал во Баерн Минхен. Најди и пушти го. Кај нас на официјална секад во секое време можиш да видиш дека проблемот бил во повредите од првиот дел од сезоната. ИЗГОВОРИ. ЕБЕНИ ИЗГОВОРИ. Клоп после елиминацијата од Јуве одлучи дека не може да му даде повеќе на Дортмунд, затоа си замина. Излишно е да зборуваш за конкуренција во Германската Лига каде што годинава добија место плус во ЛШ, благодарение на тоа што викаш ти “НЕКВАЛИТЕТОТ“ на лигата. Брат, извини, веројатно УЕФА повеќе знае за тоа од тебе. Убеден сум.

Поздрав.

Да, сигурно е потешко да ја освош Бундеслигата, вака реално ова го кажуваш или инат водиш?

Не викам дека Клоп, туку новинарите и симпатизерите на Борусија вадеа изговори, Баерн им бил крив, повредите, не знам што. Нема да пропаднеме по Венгер, но не може така наеднаш да се сруши стабилноста на клубот заради Јурген Клоп.

Па Венгер цело време се жали дека проблем се клубовите ко Челзи и Сити, затоа и нели се воведе ФФП...
А за фановите, не знам дали постојат фанови кои наоѓаат повеќе изговори од нас.
Пак ќе кажам, тоа што го направил Венгер во минатото си стои и тоа никој не може да го оспори, ама факт е дека треба промена.
Ако играчите го убедуваат менаџерот да ја смени тактиката и како резултат на тој „напор“ од играчите клубот добива дерби со Сити, тогаш тури му пепел на менаџерот ебате...

Венгер дефинитивно заслужува барем уште две сезони еве направи екипа која со уште 1-2 играчи ке биде конкуретна за ЛШ, според мене Клоп нека си почека Венгер да замине па да го замени, иначе и Баерн во тие сезони што ја губеше титулата од Клоп не беше сјајен и моќен како денес и лани знам дека првата сезона кога Дортмунд зеде баерн тогаш почна да го склопува скелетот на тимот, а Бундеслига со Премиер лига не можеш да ја ставиш во иста реченица а камоли да ја споредиш баш лани се примети тоа коа излезе дека секој тим има победи против секого така да никаква споредба нема тука, Баерн во последниве две години нема конкуренција а во ПЛ е претешко и башка куповите каде што Клоп искрено мислам дека ке му требаат минимум две години да направи нешто. Спремни сте уште да чекаме, пореално дека со Венгер догодина сме големи аспиранти за титула. Сезона е до некаде добра со вкус на разочарување од отпаѓањето од Монако :( се на се Wenger In two more seasons

Лелел ама дискусија сум ви отворил:)

Значи не дека јас не го сакам Венгер ама некако како да му е поминато времето.Ако се врати на тие патеки од 96 до 04 и јас би сакал да остане.Ама некако многу тврдоглав ми е. 5-6год се расправаме зошто не купи класа ДМФ.Значи он и годинава не купи таков играч да се разбереме туку ете така се погоди Кок.Напаѓач немавме од времето на Анри(освен РВП).Крпевме со играчи како Бентнер и Шамак,неможам да поверувам дека овие сме ги купиле :tapp:.Еве сега има добар склопен тим,ама рачунајте дека Сити летоска ке биде како јунајтед летово ќе се убијат од фрлање на пари после оваа брука.Јунајтед сигурно пак ке бидат на маркетот како лудаци.Не знам ќе видиме.

За Клоп дефинитвино е таков тип како Венгер игра со малди сака убава течна игра .....
Е сега незнаеме како ќе се наметене,како ке биде прифатен во ПЛ ,дали ке се снајде(тренер не знам зошто не би се снашол али ај) и многу други работи кои ние не ги гледаме.Инаку мислам дека кога он со играчи од типот на Кагава успеа да ги посрамоти Баер со играчи од тип Озил и Казорла дека ке рине ама ова е муабет на празно.

Абе пе*ери а никој не спомна за да ставиме тренер некоја легенда на Арсенал,а до пред еден месец сите напнавме за Анри

Лелел ама дискусија сум ви отворил:)

Абе пе*ери а никој не спомна за да ставиме тренер некоја легенда на Арсенал,а до пред еден месец сите напнавме за Анри
Прочитај неколку постови наназад кога фан на Јунајтед отвори слична дискусија. Уште го имам ставот дека прифаќам Венгер да си оди под услов наша легенда да го замени.

Клоп не пошто е недокажан ама легенда да ставиме. Кој тоа ? Кој е докажан ? Заебете тоа... При евентуално заминување на Венгер мора докажан тренер на негово место. Не дека ќе освои нешто или ќе има бог знај каков успех, него да ја направи транзицијата што поглатка. Да не ни се случи Јунајтед и на нас.

Јас очекувам да ни се случи такво нешто и воопшто не би ме чудело што после 15+ год се менува менаџер.Не е мала работа.

После случката на железничка не сакам за тренер легенда на клубот.Ке влезе клубот во резултатска криза и ке се најде некој идиот кој ке му се извика у фаца на рецимо Анри.
Би сакал Анчелоти да го замени Венгер.За 2-3 години сигурно ке попие отказ од Реал,таман тоа време би требало да се пензионира Венгер.Нормално краткорочно,како што е сега случајот со Ван Гал во Јунајтед.

И јас мислам дека уште две години ќе остане чичо, ќе проба да си замине со титула во лигата, би било сон да се оствари тоа али ќе видиме.

Кога ќе дојде нов тренет и кога ќе почне да прави успеси сите него ќе го величите а не човекот што го изгради тоа ! Единствената работа оти сакам Венгер да замине е тоа што ни фали енергија т.е нема да замине како што прочитав спортски директор ќе биде што е уште поарно :D

Венгер еден докажан што беше па кога дојде кај нас. Исто и Диего Симеоне кај Атлетико Мадрид. Потребен е млад тренер што ќе внесе енергија во клубот.

Венгер еден докажан што беше па кога дојде кај нас. Исто и Диего Симеоне кај Атлетико Мадрид. Потребен е млад тренер што ќе внесе енергија во клубот.

Bravo vnuche. Nie sme tim sho se plashi od drastichni promeni. Jas sum ubeden deka blagodarenie na Wenger imame osnovi i temeli za razvivanje na timot so nov menager. 12 godini imashe shansa Wenger ne uspea. Mislam deka ako ostane i ovaa sezona i ne osvoi, mislam deka povtorno kje go opravduvate. Over and over again and we will become Liverpool.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom