Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ако,ова требаше за некој да се смират после утакмицата со Сити.
И го видовме денес командантот на средината Кокелин,цела средина не се виде.Не дека е он крив за поразот,но прерани заклучоци се носат,од изиграни 5 утакмици.
Ајдеееее, па Кокето прво полувреме какви пасови имаше ,да не беа дибеци другиве ќе им брцневме уште некое....Кокето најмалце крив денес.

На толку многу индивидуални грешки и лоши поединци неможеш да очекуваш ништо повеќе од пораз.
Залагањето на терен на Алексис па и Росицки, споредено со залагањето на терен на одредени поединци е страшно различно... И тоа е тоа што ме курчи. На вакви дерби утакмици треба да гризаат на терен

Второто не го глеав, ама у прво Белерин, Ремзи, Мертезакер беа катастрофа....
Ремзи никако да сврзе бар 2 добри утакмици, никако !

Брука![DOUBLEPOST=1423320422][/DOUBLEPOST]Одамна не нема вака надиграно Тотенхем...

И шо има врска со 13:45? Демек малер? Убаво си кажа Венгер вчера на прескоференцијата.

Аман бе чичо, како успеваат сите мизерни тимови против тебе да се воздигнат како феникс...

И шо има врска со 13:45? Демек малер? Убаво си кажа Венгер вчера на прескоференцијата.

Ne za maler, ne vervam jas vo to, sakam da kazham deka koga i da igrame vo toj termin gubime i to ubedlivo. Denes da imaa povekje srekja mozhea da ni dat ushte 3.

Sepak konkurencijata za 4to mesto kje bidi zhustra, sezonava, a nie i pokraj fantastichnite igri so Villa i pobedata na Etihad povtorno sme na 6to mesto.

Ne za maler, ne vervam jas vo to, sakam da kazham deka koga i da igrame vo toj termin gubime i to ubedlivo. Denes da imaa povekje srekja mozhea da ni dat ushte 3.

Sepak konkurencijata za 4to mesto kje bidi zhustra, sezonava, a nie i pokraj fantastichnite igri so Villa i pobedata na Etihad povtorno sme na 6to mesto.

Абе јас кога викам дека после победата над Сити многу се дигнавте во облаци...А поразот од Стоук?Поразот од Јунајтед?Саутемптон?Ја забравивте утакмицата со Свонси? Или со Андерлехт од 3-0,3-3? А ти ми ја зимаш утакмицата со Астон Вила кои имат 11 гола дадено сезонава и еден моментален блесок со Сити?
Ужаш сме сезонава.Треба да се сфати тоа. Се додека не се донесе класа штопер и дм уште ќе сме ужаш.Би рекол и напаѓач,голгетер во права смисла. Се друго е залажување. Ете сега повторно како и секоја година за 4то место ќе се бориме. Стигнавме до дереџе Сити и Челзи да имаат далеку поквалитетни состави од нас. Тоа не можам да си го простам.

Поштено не тепаа, не се залагавме доволно и немавме многу жар во играта. Ќе биде интересно за 3 и 4то место до крај. Има уште доста да се игра.

Еден пораз и одма се мења цел тим ...
Може ги потценивме може не али како шо рековте какво незалагање на поединци ... Срам да им е лебот шо го зимат од клубот.
Кејн мора да се признае играчиште им е.

Абе јас кога викам дека после победата над Сити многу се дигнавте во облаци...А поразот од Стоук?Поразот од Јунајтед?Саутемптон?Ја забравивте утакмицата со Свонси? Или со Андерлехт од 3-0,3-3? А ти ми ја зимаш утакмицата со Астон Вила кои имат 11 гола дадено сезонава и еден моментален блесок со Сити?
Ужаш сме сезонава.Треба да се сфати тоа. Се додека не се донесе класа штопер и дм уште ќе сме ужаш.Би рекол и напаѓач,голгетер во права смисла. Се друго е залажување. Ете сега повторно како и секоја година за 4то место ќе се бориме. Стигнавме до дереџе Сити и Челзи да имаат далеку поквалитетни состави од нас. Тоа не можам да си го простам.

Mislev kje ja sfatish mojata ironija, bidejki apsolutno se slozhuvam so tebe. Edna ptica ne pravi jato i edno kokiche ne ja nosi proletta. Kaj nas treba krupni promeni vo timot. Krupni.

Zatoa i ne bi me chudelo i da ne bideme 4ti sezonava, bidejki sme ochajni.[DOUBLEPOST=1423322221][/DOUBLEPOST]
Еден пораз и одма се мења цел тим ...
Може ги потценивме може не али како шо рековте какво незалагање на поединци ... Срам да им е лебот шо го зимат од клубот.
Кејн мора да се признае играчиште им е.

Abe ne e eden vnuche kako eden. Dvocifrena brojka (kje) stignavme.

Последно уредено:
Mislev kje ja sfatish mojata ironija, bidejki apsolutno se slozhuvam so tebe. Edna ptica ne pravi jato i edno kokiche ne ja nosi proletta. Kaj nas treba krupni promeni vo timot. Krupni.

Zatoa i ne bi me chudelo i da ne bideme 4ti sezonava, bidejki sme ochajni.[DOUBLEPOST=1423322221][/DOUBLEPOST]

Abe ne e eden vnuche kako eden. Dvocifrena brojka (kje) stignavme.
Демек играчиштава шо ќе дојдат одма ќе не оправат и ќе се бориме за титула ? И кој се тие достапни фамозни играчишта ? Кедира, Шнајдерлин па Хумелс, Ројс и Меси којшо магично ќе ги решат проблемите може и Клоп да го земиме ?
Успат Балотели и Кавани у пакет.
Трпение малце чекаше Венгер 7/8год да се крене Арсенал на стабилна финансиска потпора,конечно да напраи саглам тим, неможеме ние уште година, две години да почекаме ?

Nesto so strasno me iznervira denes e nacinot na koj go primivme prviot gol. Pri korner ili sloboden so i da bese go ostavet Kane na Nacho i Bellerin da go cuvet... Pa site drugi 18 ekipi od ligava ke go staet najdobriot stoper na nego koga znaet deka od kaj nego idat najgolemata opasnost. Ali kaj nas morat da se igrat disciplinirana zonska odbrana i pri korner i pri sloboden i pri kontra. Normalno nekogas takvata odbrana ni nosit uspeh kako so city a drug pat go jademe k*rot sho za zal e mnogu cesto sezonava. Morat Wenger kako sho na nekoi natprevari ja menvit taktikata za napad taka i odbranata ako sakame nekoj uspeh vo bliskava idnina.

Демек играчиштава шо ќе дојдат одма ќе не оправат и ќе се бориме за титула ? И кој се тие достапни фамозни играчишта ? Кедира, Шнајдерлин па Хумелс, Ројс и Меси којшо магично ќе ги решат проблемите може и Клоп да го земиме ?
Успат Балотели и Кавани у пакет.
Трпение малце чекаше Венгер 7/8год да се крене Арсенал на стабилна финансиска потпора,конечно да напраи саглам тим, неможеме ние уште година, две години да почекаме ?

Ете истиот муабет, пак секогаш. Шо викаш денес оти Кејн ни даде два гола ? Ти да беше немаше Пер да го клајш да го чува ? Глупи потези се прат. Немаме мадиња како тим, и немаме капитен на терен. Не ме ебај, два гола примаме оти Пер не го „осети“ моментот да му кажи на Венгер дек тој треба да го чува Хари. Пичка во душа. Преку курот ми е од такви бескичмењаци во екипа. Преку кур!![DOUBLEPOST=1423325372][/DOUBLEPOST]
Nesto so strasno me iznervira denes e nacinot na koj go primivme prviot gol. Pri korner ili sloboden so i da bese go ostavet Kane na Nacho i Bellerin da go cuvet... Pa site drugi 18 ekipi od ligava ke go staet najdobriot stoper na nego koga znaet deka od kaj nego idat najgolemata opasnost. Ali kaj nas morat da se igrat disciplinirana zonska odbrana i pri korner i pri sloboden i pri kontra. Normalno nekogas takvata odbrana ni nosit uspeh kako so city a drug pat go jademe k*rot sho za zal e mnogu cesto sezonava. Morat Wenger kako sho na nekoi natprevari ja menvit taktikata za napad taka i odbranata ako sakame nekoj uspeh vo bliskava idnina.

Да скролнев до долу не ни го пишев мислењето мое. :D[DOUBLEPOST=1423325694][/DOUBLEPOST]
Harry Kane сигурно ни дава еден гол. Сигурно. А можи и два.

Btw :)))))

Последно уредено:
Незнам зошто ја кривите одбраната.Некако многу ми гледате еднодимензионално.Нормално беше да се примат 2 гола неможе бе да се бранат од 30 мин.Играа како да е 1-0 за нас во финале во лига на шампиони.Грешката беше направена утше кога испаднаа на терен.Не ми е јасно како може Велбек да биде прва постава кога немаше играно 1 месец.Требаше да си игра Волкот.Сега некој ке рече не покрива во одбрана.ке беше Ремзи на таа страна а Кокелин на другата и играта ке се затвореше.Ремзи во одбрана на утакмицата му помагаше на Белерин или не памтите.Со оваа тактика Жиру беше отсечен.Втора работа ако играше Волкот сигурен сум дека одбрана ке им играше многу поназад нешто што на нашиот среден ред ке му помогнеше многу.
Плус измените беа тиња.Трбаше Озил да испадне а не Санти.Санти не се види затоа што ние се браневме по средина и беше цело време пред нашиот шеснаесетник.Па нема он сила како вол бе луѓе.Многу е потешко да ја иснесеш топката од средина него ли од крило.
Јас не ја гледам вината во играчите.Според мене цела вина си ја носи Венгер.
Мене искрено најтрагично ми делува тоа што еве дојде 23-24 коло а ние до сега немаме врзано 5 победи по ред во премиер лига.Тоа е катастрофално нешто.
:yid:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom