Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Легенда, една голема легенда, играч кој го одбележи модерниот Арсенал заедно со Венгер, играч кој кога играше кај нас, немаше човек шо барем минимално прател фудбал да не знаеше за Анри од Арсенал, слично како за Меси и Роналдо денес.

А 90% од нас, почнале да го гледаат и пратат Арсенал првенствено заради магијата на овој човек, најдобриот и најкомплетниот напаѓач во лигата од кога јас сум прател англиски фудбал.

За жал, како што прочитав и тој самиот ги спомна во исечокот од интервјуто, ќе ги памтам и пропуштените шанси на историската утакмица во Париз, тој трофеј да му беше освоен кај нас ќе го направеше уште поголем, но и вака тој е легенда.

Јас верувам дека клубот секогаш ќе ги отвори вратите за Анри ако е потребно, ние го чекаме негово е да се врати дома, каде што припаѓа, во која сака улога.

On England…

“They adopted me and I am at home over there. My “home sweet home” is London. My club, is Arsenal. When I put on that red and white shirt it gave me the same effect as the French shirt. Like when Clark Kent puts on Superman’s cape. I become somebody else, somebody stronger. Since my first season, I wanted to do that for my whole career… When I left the club, a part of me died. I cried…”

Why did you leave then?

“Because I am a competitor.”

And because Arsène Wenger wasn’t ambitious enough?

“I have nothing else to add. I am a competitor… but I returned, you have to leave to return no? The fans maybe understood that I was transparent, that I was never a “character”. Maybe they respect that… In England, certainly in London, I think that the people loved me for the player that I was.”

Сигурно нема ниеден фан на Арсенал кој му замери што замина, кај нас го даде максимумот, врвот на својата кариера, најдобрите години, ослободи место за еден млад и полетен тим, за еден убав проект кој немаше многу среќен крај за жал, враќањето 2012 само го потврди тоа, со можеби неговиот омилен гол во кариерата за Арсенал, голот за победа над Сандерленд (Сандерленд беше нели).

Заслужува било каква позиција во клубот.
Еве Венгер што мисли за тоа
Would you be ready to welcome him at Arsenal? Could he learn by your side?

“It is not a topic at the moment. And then, there have to be positions available. At the moment, there aren’t any. But it is not impossible. I encourage every player with a positive philosophy to be a manager. And I welcome with pleasure all the players that I have played here to come back if they need to do something. But not an honorary position. There is nothing worse than honorary positions. It has to be a position at the heart of the club, a position that forces you to get up in the morning to do something. We live in a society where people talk a lot and do very little. I am for a system where everyone has to accomplish something.”

Нека му даде за почеток да работи со напаѓачите и Велбек, како што е Шерингам во Вест Хем чинам.

На сите, Волкот, Жиру и Велбек им треба усовршување на финишот, особено на првиот. За Велбек нема нада.

Колку и да сакам да си оди Венгер, би го „трпел“ уште 2-3 сезони или колку е потребно за после него да дојде Анри :)

Никогаш нема да го заборавам Анри кој иако имаше скоро договорен трансфер во Барса, сезоната после нашето финале во ЛШ со нив, но кога го изгубивме, и кога на микрофон во авионот за назад, кажа дека јас останувам во Арсенал уште една сезона. За мене, е најголемиот доказ за капитен, посветеност, љубов, легенда. Крал. Еден. Тиери Анри.

Еве што слика стави Анри за кавер на фб после текстот што го напиша за неговот заминување од ЊЈРБ.

10805661_873008726085342_8770105567806889343_n.jpg

Еден збор имам да кажам за него, ЛЕГЕНДА. Сакам што поскоро да се врати кај нас во било каква функција, доволно би било само неговото присуство за мотивација на играчите.

Јас утре Росицки би го ставил прва. Сигурно ќе сме подинамични со него, во смисол на пренос на топка. Ете, Чемберлејн ако не е спремен за утре, Росицки можи да се убаци. :D Ако не, како лев бек, на пример. :)))))

Јас утре Росицки би го ставил прва. Сигурно ќе сме подинамични со него, во смисол на пренос на топка. Ете, Чемберлејн ако не е спремен за утре, Росицки можи да се убаци. :D Ако не, како лев бек, на пример. :)))))

У среда бе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom