Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Апсолутно Гнабри (на местото на Подолски). Се заебавме со потенцијалот на Окс и на Тео (во смисол сеуште не искористен максимално) мислам дека детево може да пружи добри игри. Роден е 95та година, значи 19тина години има. Мора да се работи со него и да добива повеќе шанса. Ако Подолски си замини би го прекомандувал него лево или десно, а некој друг да оди лево (од овие кои ни се во тимот на располагање). Па ако можи и да земиме пари за Подолски би било премија. Јас не знам само зошто кога имало 20 милиони за Санти не го дадовме.
Не ги мешај Подолски и Санти жити се, немаат никаква поврзаност, Санти е креативец и кога игра не вистинско место е многу продуктивен. Можеби не е за прв тим секој натпревар ама е добар за клупа, плус да се продаде без да се донесе некоја замена е исто ко да си пукал у нога.

Од кои тоа гомна не има извадено поточно?
Па еве прво шо ми паѓа на памет е пример лани со Свонси на Емирати влезе негде 60-70та минута ако не се лажам и при резултат од 0-2 имаше гол и асистенција и успеавме 1 бод да извадиме, а гарант има уште барем 10 вакви ситуации.
Исто имаше една уктамица на Емирати против не знам кој тим, кај што неговиот гол од слободен удар надвор од 16етник ни донесе победа од 1-0.
Затоа не збори дека Полди не заслужил да игра.

Па еве прво шо ми паѓа на памет е пример лани со Свонси на Емирати влезе негде 60-70та минута ако не се лажам и при резултат од 0-2 имаше гол и асистенција и успеавме 1 бод да извадиме, а гарант има уште барем 10 вакви ситуации.
Исто имаше една уктамица на Емирати против не знам кој тим, кај што неговиот гол од слободен удар надвор од 16етник ни донесе победа од 1-0.
Затоа не збори дека Полди не заслужил да игра.
Кај ги најде 10 такви ситуации?
Полди бил корисен кога ќе влезе некаде околу 60-та минута, како стартер е пет пати полош, се влече по терен, не помага дефанзивно, не придонесува многу во играта.
Подолски сака да биде стартер, а тоа е невозможно, посебно сега кога Волкот ќе се врати а Санчез ќе се пресели лево.

Кај ги најде 10 такви ситуации?
Полди бил корисен кога ќе влезе некаде околу 60-та минута, како стартер е пет пати полош, се влече по терен, не помага дефанзивно, не придонесува многу во играта.
Подолски сака да биде стартер, а тоа е невозможно, посебно сега кога Волкот ќе се врати а Санчез ќе се пресели лево.
Епа не сум мислел дека ќе дојдеме на овој муабет па изминативе две сезони со датум и саат да зеам да запишувам кој негов гол/асистенција ни биле пресудни за поени. Ете у моментов ми текнаа 2 ситуации, а сигурно е дека не се само тие две.
Тоа дека е најефикасен како замена си стои, ама пак тоа не значи дека не заслужил да игра. Мислам дека заслужил да игра повеќе, може не стартер зошто ипак Санчез е класа над него, ама супер замена може да биде за лево крило.

Не ги мешај Подолски и Санти жити се, немаат никаква поврзаност, Санти е креативец и кога игра не вистинско место е многу продуктивен. Можеби не е за прв тим секој натпревар ама е добар за клупа, плус да се продаде без да се донесе некоја замена е исто ко да си пукал у нога.

Fair enough.[DOUBLEPOST=1412351207][/DOUBLEPOST]
Santi trebalo da go prodademe:facepalm:

Не се ни трудам да ти објаснам.

Епа не сум мислел дека ќе дојдеме на овој муабет па изминативе две сезони со датум и саат да зеам да запишувам кој негов гол/асистенција ни биле пресудни за поени. Ете у моментов ми текнаа 2 ситуации, а сигурно е дека не се само тие две.
Тоа дека е најефикасен како замена си стои, ама пак тоа не значи дека не заслужил да игра. Мислам дека заслужил да игра повеќе, може не стартер зошто ипак Санчез е класа над него, ама супер замена може да биде за лево крило.
Абе и јас мислам дека може да биде супер замена, ама он не сака да биде замена.
Одозгора зема огромна плата.

Па затоа и е чуван како замена. Али по ниеден основ не заслужил да ги игра сите 90мин. или да биде стандарден првотимец. Ако сака да дреме на клупа како златна резерва, топ. Ако не, среќен му пат.

И лани против Вест Хем не спаси кога губевме и влезе во 65та мин и свртивме на 1-3 со негов гол и асистенции две за Волкот. Но тоа не е поентата. Не е тој тој Подолски. Не можам да го дефинирам, бидејќи го немам видено да игра онака како сака тој, зад класичен напаѓач.

А сигурно не е до тимот или до Венгер тоа што дреме на клупа, ете го и во Германија тројца има пред него што се избор за напаѓач, а за полушпиц/крило па да не праам муабет.

Ај да не ве цитирам сите, нигде он у ова изјавата за метро не кажа дека сака да биде првотимец туку да има поголема минутажа, а еве сезонава има 128 минути ако не се лажам изиграно...
На првите 3 утакмици (ако не и повеќе) од коа беа фит германциве не беше ни на клупа...
Сите имаме различни мислења и ставови, ама ете ја мислам дека треба да се задржи Полди.

Сезонава кога добиваше шанса Лукас, нели треба да се покаже на терен , тој стои у место не прави пресинг , како презаситен од фудбалот делува. Мора да среди work rate пред се, па да добива шанса, а како шпиц е ужас , а на крила сме добро покриени, реално ке си одеше да не беше повредата на Жиру. Догодина очекувам неговата позиција да ја зазема некој младич што нема да зема 100 к неделно :)
А немојте збор за Санти, колко само ја забрзува играта кога е на терен (иако првите 2-3 кола малце мизерија беше,но ми се чини фитнесот беше во прашање). Плус Озил игра многу подобро кога на терен е Санти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom