Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мертесакер играше фластер на Лукаку тоа беше промената во однос на претходната утакмица со Евертон.Лудо звучи ама баш го приметив Мертесакер на некарактеристични позиции за него во текот на натпреварот и секогаш Лукаку беше во негова близина баш за вториот гол на Евертон види колку високо е излезен.Донекаде може да се каже и дека успеа планот затоа што и не направи кој знае што Лукаку па и за вториот гол беше чист фаул врз Пер.За Нејсмит незнам кој бил планот ама сигурно бил неуспешен пошто не растури дечкото.

Повеќе судијата, ама ај, Нејсмит нека е. :D

Мајку му стара волку песимизам немаше ни во јануари коа го земавме само Калстром и тоа поврден ни го тутнаа, а очајно ни требаше мидфилдер тој период...
И ја нејќам да го глеам Жиру во прв состав и сакам поквалитетен напаѓач, ама до толку да се цмиздри демек со овој состав и 4то ни е премија ?!
Ај средете се малце...

Само А класа напаѓач признавам а пошто таков нема на пазарот подобро би било да се проба со Волкот.Ке има мотивација да се покаже на омилената позиција

Само А класа напаѓач признавам а пошто таков нема на пазарот подобро би било да се проба со Волкот.Ке има мотивација да се покаже на омилената позиција
Волко уште не е на целосен тренинг програма стаен додека да се опраи он ќе мине месец два

Како ќе се бори еден мал волк против Шалкрос и Хут,Кејхил и Тери,Ловрен и Шкртел,Компани и Мангала и да не набројувам...Волкот само за крило го бива.

Епа заглавивме со Јаја.Се надевам дека барем ДМ ќе земе пошто напаѓач 99% нема.[DOUBLEPOST=1409011048][/DOUBLEPOST]
Како ќе се бори еден мал волк против Шалкрос и Хут,Кејхил и Тери,Ловрен и Шкртел,Компани и Мангала и да не набројувам...Волкот само за крило го бива.
Ќе си земеме јак ДМ и ќе си играме на контри.:)

Епа заглавивме со Јаја.Се надевам дека барем ДМ ќе земе пошто напаѓач 99% нема.
До знаење да те стаам и Јаја ни е повреден, нез колку отсутен ќе е амаа ... (n)
Алексис и Кембел опции, Подолски ауфидарзен
Ospina, Gibbs, Arteta, Gnabry & Giroud injured, Walcott & Diaby not yet match fit & Ramsey suspended ahead of Beşiktaş tie on Wed.

Не ми го отвора видеото...

Доказ дека воопшто не обрнува внимание на тактика е и вчерашниот меч против Евертон.
Евертон буквално скроз исто играа како лани кога Делофеу ни го закачи.Лукаку одеше лево да го тормози Монреал, а Нејсмит влегуваше како лажна деветка од втор план И стариот ништо не превзема во врска со тоа.:(

Едит: И дерби утакмиците сите на ист начин ги загубивме, со исти грешки:facepalm:

Тоа е Венгер не ни очекувам да се смени, ама треба да е свесен дека за да му функционира планот треба да имаме коска средина налик на Сити со барем еден орач шо ќе покрива позади, вака со Артета и Фламини ќе попаѓа косата.
п.с
кај мене го отвора незнам што е проблемот

Фалет црнчуги во тимов,фалит снага шо тие ја имет и корпулентност пошо нив за то ги биват или за трчањ.
Арсенал без црнец во средина ко подрум без зимница
Диаби е таква ѕверотиња али проблемот кај него е друг да немаше повреда имаше да ги лапнит в уста противничкиве играчи.
Уште во секавање ми е видеово иако овај потег беше погубен е ова требит во средина

Епа заглавивме со Јаја.Се надевам дека барем ДМ ќе земе пошто напаѓач 99% нема.[DOUBLEPOST=1409011048][/DOUBLEPOST]
Ќе си земеме јак ДМ и ќе си играме на контри.:)
Контри против К.Палас,Стоук,А.Вила,Челзи..?

Стварно незнам со кој памет се купува Санчез,а не се купува класичен шпиц.Па пичка му матер на крило имаме триста играчи.Окс,Волкот,Подолски,Кембел.Тука може да игра и Казорла.Ама не малку ни се 5 души за 2 крилни позиции па ајде уште еден.А доста се 2ца напаѓачи,а јас и од двајцата појак.Искрено на времето кога играв фудбал имав подобра статистика од Жиру и тоа играч склон на пушење и алкохол.Ти ебам матер.
Не се зима деструктивец,маж. Зборев пред некое време за напаѓачи низ историјата и за дмф. Срамота е еден Арсенал за дмф да го има Артета,а за напаѓач Жиру. Нејкам да им сум во кожа на Силва,Виера,Анри,Беркамп итн. Јас ќе сум навреден да видам какви антиталенти ме наследиле.
Покрај таков квалитетен тим на Челзи и Сити јас стварно незнам како можеме да стигнеме до титула без класа дмф и напаѓач.

10 godini ista prikazna, mora vo 11te igraci da ima barem 2ca koi se minimum 1 a cesto 2 klasi pod ostanatite 9mina. Porano tie 2ca cesto igraa radi podolgorocni povredi na prvotimci a sea takvi 2ca ni se starteri(vo momentov povredeni pa zamislete kolku ni se jaki vtorite opcii na tie pozicii). Stvarno e zalno so porano radi Skilaci,Silvestre i sl. ne osvoija titula igraci kako Cesk,Nasri,Rvp itnt a sea radi Arteta,Giroud i nivnite zameni ke se povtorit istoto odnovo i odnovo...

Многу сте досадни жими се, волку не кукавте кога 8-2 изгубивме од Јунајтед.

У моментов имаме далеку поконкурентен тим отколку пред 3-4 години. 25 играчи квалитетни никогаш нема да имаме, затоа што не сме Сити нити Челзи да имаме толку пари за трансфери и плати.

Жиру не е ворлд клас ама по муабетиве тука го праите бетер од Џеферс. Оладете малце. Шпиц друг не гледаме освен можеби Реми или некоја ефтина опција.

Искрено на времето кога играв фудбал имав подобра статистика од Жиру и тоа играч склон на пушење и алкохол.

Ај потсети ме кога играше за Арсенал ти? Пошто не ми текнува да те иам глеано. Или у ФК долно миравци имаш играно и таму си имал бољи статистика?

Бај да веј статистиката на Жиру од која ти си подобар.

Giroud has now scored or assisted 65 goals in 102 Arsenal appearances (80 starts)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom