Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
По твитер се шушка Манолас утре на медицински

Кога зимаме веќе "надежни" играчи може и Рабиот од ПСЖ да го земеме, гледам има некои шпекулации.:)

Го немаше Рамзи цел натпревар.. А кого го имаше? Санти? Саного? Или пак Вилшер? Тапа утакмица, умртвија игра Палас и беше тешко да се игра. И играчите беа некако статични ако заприметивте во една ситуација Рамзи креваше раце за да може да направи нешто..

И Монреал да се пофали мора, многу добро одигра кога велеза на место Гибс.Некако многу по зрело ми делува на последниве натпревари за разлика од лани, може со Болд имаат работено на позиционирањето.:)

Мислам дека тактичка измена беше тоа,Начо многу подобар е во офанзива.Се исплати. Не му верувам многу на изјавата :D

Мислам дека тактичка измена беше тоа,Начо многу подобар е во офанзива.Се исплати. Не му верувам многу на изјавата :D
Познавајќи го Гибс и неговото искуство со повреди, јас би му верувал:D

on timewasting tactics…

I am [going to have to get used to it] because it started very early in the game. I must congratulate Speroni because he does just enough to gain time without doing too much to get a yellow card! So that's an art. :pos:

.. после оваа утакмица, Казорла неќам да го видам повеќе прв тим.

Вилшер го извади, наместо Окс да влезе место Казорла. Ма не ме интересира што ќе кажете за Вилшер, Казорла не знаеше кај оди, нит па можеше веќе да оди. Се изнагреши за сите пари. Со враќањето на Озил и Волкот, очекувам да загрее клупа добро, а Окс да добива повеќе шанси.

За овие 2 год. ме нема вака напнато ко денес.

Го изгледав натпреварот, се пуштам сеа и читам едно 5-6 страни напишани, зошто мора да се плука да се бара виновник за секоја "лоша" игра?
Повеќе од јасно ни е на сите дека оваа година после СП сите големи тимови кој што имаат репрезентативци што учествуваа во Бразил се видно ослабени на почетокот, некој фалат заради продолжениот одмор, а некој се дојдени тазе од одмор и им фали match fitness, така да без паника.
Се надевам после овој натпревар ќе следи серија резултати како минатата после Астон Вила а зошто да не и подобра :D
Најважно е дека земавме 3 бода денес!
Во врска со трансферите мислам дека уште еден макс трансфер ќе се случи (CD/DM) и ќе се прекомандува Чемберс каде има потреба.

.. после оваа утакмица, Казорла неќам да го видам повеќе прв тим.

Вилшер го извади, наместо Окс да влезе место Казорла. Ма не ме интересира што ќе кажете за Вилшер, Казорла не знаеше кај оди, нит па можеше веќе да оди. Се изнагреши за сите пари. Со враќањето на Озил и Волкот, очекувам да загрее клупа добро, а Окс да добива повеќе шанси.

За овие 2 год. ме нема вака напнато ко денес.

Реално и Санчез беше прелош, не погоди еден центаршут,ама ајде, да му дадеме време, него, нов е, али Казорла е скроз непродуктивен на крило. Се надевав дека Кембел ќе влезе, не знам зошто не доби шанса детето.

Реално и Санчез беше прелош, не погоди еден центаршут,ама ајде, да му дадеме време, него, нов е, али Казорла е скроз непродуктивен на крило. Се надевав дека Кембел ќе влезе, не знам зошто не доби шанса детето.

Да, ама Санчез цела страна, цела игра идеше преку него. Нормално е да згреши. Додека Казорла беше тотално слободен, незнам зошто викате крило, чоекот не стапна на лева страна. Само Гибс се пушташе таму од време на време, се додека Санчез не се префрли пред крај на утакмица на таа страна.

Казорла имаше слобода дадена во играта и ништо не покажа. И тоа што го фати, го уништи. Затоа страшно ме изнервира.

Абе сите во напад изиграа лошо највеќе поради поставеноста на играта на Палас, сите со се Шамак беа на нивна половина и покриено беш се. Нормално е кога нема многу простор и повеќе да се греши. Таква одбрана само со шут од далеку или од прекин може да се порази каде што и двата гола дојдоја после прекин. Од далеку само Казорла еднаш го видов да шутне. И не туку плукајте по казорла или санчез нема простор за такво нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom