- Член од
- 28 ноември 2009
- Мислења
- 4.878
- Поени од реакции
- 7.118
Абе какво идење дај не заебавјате чисти глупости се вртат низ Твитер и Фејсбук
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во случај да си оди тој си го направи неговото.Изгради стадион,склучи договори што го прават тимот финансиски моќен,уживавме во ЛШ гледајќи го напредокот на младите и останавме горди.Барем да остане уште една година,има пари сега клубот за разлика од претходните години кога Венгер беше принудуван да продава клучен играч и да наоѓа ефтина замена.За овој пораз еден Торес ја има вредноста на целиот тим што настапуваше вчера.Играме без Ремзи и Волкот веќе 3 месеци,Озил и Вилшер ќе отсуствуваат долго.Едноставно немаме никаква средина,креативност.![]()
Абе какво идење дај не заебавјате чисти глупости се вртат низ Твитер и Фејсбук
Најјако ќе биди во тој период да дојди Гвардиола, пример, лупам, и да освој се шо можи да се освој со Арсенал. Прашањето кое се поставува е дали ќе речиме тогаш, дека требаше да дојди порано ?![]()
Го погоди тренерот. Моето мислење за овој тренер е многу ниско.Но темата не е Гвардиола и неговите тренерски способности.
Сега,лупаш,арно кажа.Тоа е лупање.Нема шанси тоа,но пример еве ако се деси тоа,одговорот е дека не требаше да дојде порано.Зошто ниеден менаџер неможеше да го направи тоа што го направи Венгер во овој сушен период,од 2005 па навака.Доколку мислите дека Венгер не направи ништо после 2005,тогаш извинете ме,ама имате нула фудбалско познавање,без навреда.
Си праите филмчиња ако, Венгер не си иде сезонава па што сака нека е.
Тек сега ќе има поише можности и дури ако во наредниве 1-2-3 години не освои ништо е тек тогаш мислам дека сам ќе се повлече.
Неможе веќе да се вадат на стадионот и немање пари и све остало. Сега имаат пари, имаат млад тим и можат да ги задржат играчите се што треба е уште 2-3 одлични играчи и ќе бидеме многу поконкурентни.
Нема да биде успешен,т.е едноставно е.Немаше да ги освои титулите во тој период бидејќи клубот не бил застанет здраво на нозе.
Никој не мисли така, особено јас. Најмногу јас го поддржувам Венгер. Но, ете хипотетички. Или било кој да дојди, не мора Пеп. Нека дојди Клоп или не знам, било кој. И ако одма во првата сезона освои 6 трофеи, јас 100% сум убеден дека ќе ви помини низ главата, што би било ако тој човек (тренер/менаџер) би дошол 3-4 години порано. Мене би ми поминало и би се запрашал. Макар и од радозналост.[DOUBLEPOST=1395616771][/DOUBLEPOST]
Јесте. И јас мислам исто како тебе. Само сакам да го кренат ФА купот, да осети Артета трофеј во рацете. Да знај шо да му кажи на полувреме ко ќе се губи 3-0 и да му даде самодоверба на играчите да се вратат во мечот. Нешто како Џерард пред 10 година во ЛШ со Милан. Мора да освојат трофеј, макар бил и ФА купот, се со една цел.
Кревање на нивото на самодоверба кај самите играчи. Ако го осовоиме ФА куп, автоматски учествуваме во финалето пред почетокот на сезоната, каде играме со шампионот на Англија. И после си влегваме во шема. Само да не изгубиме од Виган сега.
Пак тој, едно та исто.![]()
Ти викам, што кога би било така ? Не ми избегнувај одговори со дипломатија. Оти да бидеме искрени, Порто со никаков тим стигна да биде Европски Шампион, а и Јунајтед со еден онаков тим лани, кој сега се бори за средина на табела.
На 33 години?
Подобро Вилшир да кажеше.
Абе Артета е капитен, шо да прајме. И јас сум за то иначе.![]()
Сите тие работи што ги читаме за Пеп и како се припрема за натпревар, па и за Мурињо, ги правеше Венгер на времето. Веќе се чини тоа не е така. И зошто си толку убеден дека само Венгер можел да го преброди тоа што му се случуваше на Арсенал последниве 7-8 години? Сме немале друг менаџер за да го докаже спровитното.Го погоди тренерот.