Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ме насмеа за цела вечер, фала.(y)

Го знајш кој е Дикембе ? Ти текнува ? :))))))))

То е сеа, изгубивме од светски и европски шампион, ама боли. Ме боли шо неможиме да поминиме потаму, веќе 5 години со ред, макар шо само ние и Реал сме екипите кои секогаш се наоѓале во овој дел од ЛШ, од формирањето на овој формат.

Јас сум задоволен како изиграа од некои причини неможам да отворам на претходните неколку страни.
Судијава еба супер утакмица ако веке даде црвен за голманов и за овој Боатенг требаше да има црвен, башка да погодеше Озил пеналот друга приказна ке беше, али тоа е сега се надевам на ланската партија од Минхен да ја повторат, не е сеуште ништо загубено додека не се изиграат тие 90 минути нема предавање до крај

Озил.. убаво рекоа енглезине, го нема тој killer instinct.

Мекуш. Млакоња. Немам речи. Таков пенал секој просечен играч од 5та лига нема да си дозволи.

Другото нема да го коментирам.

Go gleav samo prvo I stvarno mislam deka ne bese penal toa nad roben I avtomatski ne bese crven za scesni...
A ova na ozil mislam deka mu e vtor promasen penal do sega taka da ozil aut koga se penali u pitanje.

Sent from my Samsung Galaxy SIII

Go gleav samo prvo I stvarno mislam deka ne bese penal toa nad roben I avtomatski ne bese crven za scesni...
A ova na ozil mislam deka mu e vtor promasen penal do sega taka da ozil aut koga se penali u pitanje.

Беше беше, колку и да несакаме да признаеме, беше. Имаше контакт долу, ногата на Војче со ногата на Робен. По сите прописи пенал и црвен. Ако на Озил му свирна таков пенал, тогаш и ова беше. Разликата е што Боатенг не беше последен играч, а скоро секогаш кога голман правил пенал, во 97% од случаите е црвен.

Abe ne e po site propisi penal i crven, dozvoleno e sudijata sam da si procenit za toa, da dadese zolt i penal nemase da zgresit Ricoli, ali to e. Pri toj start pokaza madinja za crven a predhodno ne pokaza za vtor zolt na Boateng.

Беше беше, колку и да несакаме да признаеме, беше. Имаше контакт долу, ногата на Војче со ногата на Робен. По сите прописи пенал и црвен. Ако на Озил му свирна таков пенал, тогаш и ова беше. Разликата е што Боатенг не беше последен играч, а скоро секогаш кога голман правил пенал, во 97% од случаите е црвен.
Abe deka imase kontakt imase kontakt ama I roben posteno izglumi koa se vitkase kao voz da go pregazil. So znam ja uste mislam deka ne bese za penal zosto I roben napravi eden cekor pa padna kako pokosen. A ako vise imalo penal togas sekako deka e opravdan I crveniot za Scesni zosto bea 1 na 1

Убаво се познава кај му е устата, а од кај му капи пот. Робен само се наведна да го тапне по грб, многу голема фама се крена за ништо.
Untitled.png

Многу ме интересира дали Озил ќе игра пак викендов.
Очигледно е дека нешто се случува со него, дали е преморен дали има некои караници незнам ама мора да одмори 1-2 утакмици т.е. да ги почне од клупа.

Него новости за Гибс има?

Ништо дечки само можеме да се каееме за промашениот пенал и потенцијално поинаквиот тек на натпреварот, продлжуваме натаму
Arsene Wenger: "It isn't over, we will fight until the end."

Да кажам нешто во врска со Озил и критиките кон него. Озил не треба да е имун на критики, но не треба ние фановите на Арсенал да претеруваме со истите, ова особено важи за домашните навивачи во Лондон. Минува низ тежок период и публиката мора да биде со него, кога публиката се свртува кон свој играч ништо добро не носи. Ова го зборувам оти минатите недели, а особено синоќа се изначитав на интернет (низ повеќе странски медиуми и форуми) одвратни и гнасни работи што повеќе прилегаат ривалски навивачи да ги напишат а на фанови на Арсенал. Да, гневот од синоќа беше голем, и ние и тој знае дека заеба голема работа, но клучни пенали промашувале и многу други играчи од врвна класа, не треба да набројувам, сигрно ќе ви текнат неколку одма.

Англиските медиуми исто сносат голем дел од вината, буквално секој втор ден сите таблоиди се преполни со критики, нереални анализи и срамни текстови за Арсенал и особено за Озил. Затоа барем ние навивачите треба да го поштедиме од тоа. Медиумите знаеле многу пати така да заебат многу кариери на играчи, Фернандо Торес е еден таков пример, да не беше целиот тој притисок од медиумите прашање е дали ќе беше толку лош во Челзи.

Озил има само 25 години, и прва сезона во Англија, не можеме да претпоставиме што може да биде со него во наредните три сезони, затоа Венгер внимателен со него и има трпение. Оти што би добил Арсенал од целиот овој линч против еден играч, ништо само би изгубил, 40 и кусур милиони не се мали пари за Арсенал, истите не му паѓаат на клубот од небо како на Сити и Челзи, и овој клуб не може да си дозволи 50 милионски флопови кои ќе може да ги менува на секои три месеци.

https://www.facebook.com/mesutoezil

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom