Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум разочаран, сепак не осетив дека тимот капитулираше, но многу работи тргнаа против нас, и Озил, и црвениот даден, и црвениот што не беше даден, но и повредата на Гибс. Се на се, не можеме повеќе.

Ме нервират дуплите критериуми.Рицоли имаше одлична утакица,освен деталот Боатенг-Шчежни кој го реши натпреварот.Џабе е се.

Верувам јас во овој тим,идеме со сите сили на Алијанц!
А овој мочлото Озил време е да биде седнат на клупа.

Како шо викаат нас ни се случи worst case scenario...аххх многу ми е кривоо ..

Не сум разочаран, сепак не осетив дека тимот капитулираше, но многу работи тргнаа против нас, и Озил, и црвениот даден, и црвениот што не беше даден, но и повредата на Гибс. Се на се, не можеме повеќе.

Токму така.Затоа и не сум разочаран.Многу фактори беа денес против нас,но неможеме да го заборавиме и сунетот,мамата негова.Мора следна утакмица на клупа!

Токму така.Затоа и не сум разочаран.Многу фактори беа денес против нас,но неможеме да го заборавиме и сунетот,мамата негова.Мора следна утакмица на клупа!

Мора, ако може Жиру да го седне на клупа со се што му се случува, може и Озил. Еве Сандерлен дома следна, таман утакмица за да одмори малце.

И јас го правдав Озил ,уморен ова она ама се докажува она што го викаа кога дојде дека на големите утакмици се губел...нцнцнц и Премиер лига кога го гледав абе стварно ко да не знае да шутне..дебакл..дај му ја на фламини со заби у гол ќе ја фрлеше... мотивиран до даска беше урликаше денес...

Едино желбата и карактерот на тимот се на највисоко ниво и знам дека на Алијанц нема да се предадат. Но, ќе биде многу тешко, претешко. Со ваква игра Озил мора да биде седнат на клупа, ако сака нека е 500 000 000 платен. Кога некој не игра со срце за тимот, не ни треба да игра во него. Плукав и плукам по него и стојам зад тоа. Денешната утакмица е уште еден од низата докази за тоа.

Со Окс на негово место, Вилшир и Казорла зад Саного, Фламини/Артета назад и Подолски лево имаме и то како конкурентен тим, кој сакам да излези на Алијанц.

шо и да речам ќе згрешам.....
Венгер е кривец секако заедно со цела екипа, не го бидува вака, сите утакмици со големи тимови ги губиме едно 7-8 години уназад.....

Се извинувам ако навредам некој...
Кој мисли дека оваа утакмица ја изгубивме поради Венгер тогаш вие сте фудбалски прости,боси.Никакво познавање.

Тоа е Озил промаши пенал си добивме црвен и се реши натпреварот. Само прашање беше со кој резултат. Добро е само 2 примивме можевме и повеќе иако освен вртење околу 16 метри немаа посериозна закана.

Само еден совет не дека го бранам Озил дефинитивно ван форма е само не го плукајте толку затоа што имаме добро искуство со Ремзи, Ебуе итн. Ако некој не е во форма немора одма дрва и камења да се фрлаат....[DOUBLEPOST=1392848860][/DOUBLEPOST]
Се извинувам ако навредам некој...
Кој мисли дека оваа утакмица ја изгубивме поради Венгер тогаш вие сте фудбалски прости,боси.Никакво познавање.

И само да напишат нешто колку да пишат интересно.. демек.

Ебате среќата.....Ти иибам тоа Робенот ми се сере од вакви играчи, почна да се витка ко путка некоја.....
Глупо правило, цел натпревар го сјеба.

И златно правило да не шутира пенал тој на кого е направен прекршокот.....

Нема везе ,ајде нека одморат за недела....
Разочран до даска :(:(:(:(

Озил оценка -10

Промашен пенал и никаква игра после пеналот надополнето со никаквото покривање позади. Шупак невиден.
Ако не е во форма треба да седи на клупа малку а не да го игра секој натпревар. Он требаше да излезе место Окс, уствари он требаше уште место Казорла да искочи пошто после пеналот се укопа.

За другите, од Саного позитивно изненаден има квалитет дечкото само има уште многу да учи. Ме потсеќа многу на Адебајор кога дојде кај нас.
Кош беше одличен денес заедно со Пер и Сања.
Голманите на ниво, Фабијански неможеше ништо да направи и кај двата гола.
Начо ко мува без глава ама па и немаше помош од Озил.

Фламини одлично "командаше" ама морам да кажам дека двата гола одат на негова душа, прво не го покри Крос а второ не го испрати тркот на Милер. Едноставно не беше доволно концентриран во тие моменти и го искористи тоа Баерн.

Е сеа не пукнаа малери што да праиме, прво со промашениот пенал, па повредата на Гибс па црвениот на Војче. Се знаеше дека ќе биде таква играта во вториот дел само се надевав дека нема да примиме повеќе од еден гол.

И што кур му е на онаа гнасана Робен што го плукна Сања?

Јас сум разочаран затоа што не заслуживме да изгубиме на ваков начин. Немавме шанса да докажеме дека можеме Баерн да ги победиме. Но тоа е. Уште во групи додека бевме имав пишано дека доколку во фебруар имаме шанса да се бориме за 1во место во ПЛ да не се замараме во ЛШ и да се сконцентрираме на ПЛ. Колку ќе поминеме во ЛШ толку без притисок.

И да криво ми е што Гибс се повреди задоа што неможе да се опрае а убеден сум дека дфанзивно е еден од најдобрите леви бекови. Додека играше не им дозволи шанса да креираат баерн по десната страна

Озил оценка -10

Промашен пенал и никаква игра после пеналот надополнето со никаквото покривање позади. Шупак невиден.
Ако не е во форма треба да седи на клупа малку а не да го игра секој натпревар. Он требаше да излезе место Окс, уствари он требаше уште место Казорла да искочи пошто после пеналот се укопа.

За другите, од Саного позитивно изненаден има квалитет дечкото само има уште многу да учи. Ме потсеќа многу на Адебајор кога дојде кај нас.
Кош беше одличен денес заедно со Пер и Сања.
Голманите на ниво, Фабијански неможеше ништо да направи и кај двата гола.
Начо ко мува без глава ама па и немаше помош од Озил.

Фламини одлично "командаше" ама морам да кажам дека двата гола одат на негова душа, прво не го покри Крос а второ не го испрати тркот на Милер. Едноставно не беше доволно концентриран во тие моменти и го искористи тоа Баерн.

Е сеа не пукнаа малери што да праиме, прво со промашениот пенал, па повредата на Гибс па црвениот на Војче. Се знаеше дека ќе биде таква играта во вториот дел само се надевав дека нема да примиме повеќе од еден гол.

И што кур му е на онаа гнасана Робен што го плукна Сања?

Мораше да го покрие отсуството на Казорла, така да имаш негатива од еден чоек и Фламини мораше да покрива по двајца, а при тоа да придодадеме дека Озил не покриваше ништо, таму лево целата работа беше на Фламини, кој, нормално неможеше да стигне, да ги покрие сите. Крос упати толку прецизен шут, што Вилшир беше пред него, и го заобиколи тотално и заврши во аголот. За вториот гол Лам нафрли а Милер погоди, пошто Кош не беше стациониран на неговата позиција, бидејќи беше во напад.

Сандерленд е сабота, таму треба да ни се мислите и во следните 2 меча од ПЛ. После то, идат вистинските тестови, како што се Баерн нна гости, Челлзи на гости, Тотенхем на гости, Сити дома и Евертон дома/гости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom