Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
другар го прочитав ова пред постот да го пишам али сепак не делуе. можеш ти и тие ко тебе да го прошитате уште 100000 пати и уз Eye of the tiger да облечете Арсенал дрес и да се лупате у груди
Ги жалам таквите како тебе, еве еден твит за тебе,

@gunnerpunner

Starting a movement called Red Scarf AFC. The idea is that you stop whining and go and support your team.

Ги жалам таквите како тебе, еве еден твит за тебе,

@gunnerpunner

Starting a movement called Red Scarf AFC. The idea is that you stop whining and go and support your team.
Кога ќе сватиш деак АРСЕНАЛ ми е во срце и дека последните пет официјални дреса ги имам купено од ЛОНДОН оригинал и кога ќе ги симнеш блинкерите од фаца и кога ќе сфатиш дека Венгер не е Господ Бог - е тогаш ќе праам муабет со тебе.

Кога ќе сватиш деак АРСЕНАЛ ми е во срце и дека последните пет официјални дреса ги имам купено од ЛОНДОН оригинал и кога ќе ги симнеш блинкерите од фаца и кога ќе сфатиш дека Венгер не е Господ Бог - е тогаш ќе праам муабет со тебе.
A кога ќе сватиш ти дека Венгер го прави максимумот со играчите кои ги има кои ги купува со парите со кои располага. Кога ќе сватиш ти дека Арсенал не може да се натпреварува со нафташките клубови, истите тие кои ги кренаа цените до плафон. Кога ќе сфатиш ти дека ова веќе не се 90 тите и раните 2000 кога во Англија за титула се бореа само 2 тима , а сега се борат 4, и уште 4-5 за топ 4 финиш?
Кој менаџер би направил повеќе од Венгер во оваа ситуација кажи ми?

Да не беше Венгер сега дали ќе игравме Лига Европа.Се е до играчите. Клучни играчи се повредуваат кога најмногу се потребни,веќе секој што ќе има добра сезона одма го продаваат за да си профитира управата. Кривецот за неуспех е дефинитивно управата. Венгер да не беше кај ли ќе бевме до сега..

И ако Црвенкапа волкот не ја сретнеше ...
Има едно добро наравоучение ... ќерките у шума не ги пракајте .. дивечот ќе ни замре ...

Венгер ти е ко дрвото Бао - баб .. сеуште стои тамо ...

Лесно е да се биде плукач и критикувач, но кога ќе дојде време да си ги објасниш ставовоте и да понудиш контра решение , тогаш сите се кријат во глувчечка дупка;)

И ако Црвенкапа волкот не ја сретнеше ...
Има едно добро наравоучение ... ќерките у шума не ги пракајте .. дивечот ќе ни замре ...

Венгер ти е ко дрвото Бао - баб .. сеуште стои тамо ...
Греота е така да збориш за човекот кој го создаде најдобриот играч на сите времиња во Арсенал и твој идол Тити... Искрено ти ги разбирам фрустрациите, но не заслужува Венгер таков третман.

Е добро де човекот си има мислење, е сега дали и колку е во право е друго прашање.

Според мене Венгер ми смета само поради мекиот став што го има воопшто дали спрема играч, ФА и слично. Му треба многу за да се “изнервира“ и да мава клоци, треба малку почесто да мава клоци во тимон да не се размазуваат.

Плус неможам да клеветам некого ако не ја знам целата приказна во точност. Пример со продажбава на играчите дали му е наметнато од погоре или не. Не сме тамо за да знаеме точно кој ги донесува тие одлуки и да судиме на некого за нешто ако не го знаеме.

Мислам дека тоа беше всушност против Челзи, последната шанса на Жиру коа излезе пред Чех. Но, може сум грешка, може беше онаа против Сандерленд.
Мислам дека не е првата со Сандерленд. Ако не се лажам, тогаш седеа на клупа со Боулд и имаа реакција.
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 10:23 ---
Греота е така да збориш за човекот кој го создаде најдобриот играч на сите времиња во Арсенал и твој идол Тити... Искрено ти ги разбирам фрустрациите, но не заслужува Венгер таков третман.
Луѓе уназад години се гледа дека филозфијата на Венгер не ни успева. Зошто се правите слепи со сила? Па зарем секоја година ќе викаме да не ја имавме оваа-онаа повреда ќе беше подобро, ќе имавме шанса, ама истото ни се повторува секоја сезона. Граундхог Деј е секоја ебана сезона. Уште на почеток на сезона се знаеше дека ни фали уште еден бек, ни фали еден добар централен одбранбен и ни фали солиден голман (искусен) што ќе ги води помладите малку. Шчешни лани имаше добри натпревари, ама беше на моменти многу самоуверен, и заебуваше по некоја ситуација, слично му се случи и на Европсково.

Сите се плашите дека Венгер ако си отиде, ние ќе се претвориме во Сандерленд, Арсенал е премногу голем клуб за да падне на толку ниско ниво. Многу добри тренери ќе сакаат да дојдат во Арсенал. Па Арсенал е трет клуб по големина во Англија, не го споредувајте со други бедни клубови.

И конечно, парите дека Венгер ги нема, не е точно. Не ги бара, треба да каже ми треба тој играч и точка. Секоја сезона некои математики се прават. Пред само некоја недела после состанокот излегоа со информација дека имаат 70 милиони кои можат да се вложат. Да пресметаму само колку пари собравме од Адебајор (25), Туре(17), Клиши(7), Насри(23), Сеск(~35), РВП(25). Пресметајте вие колку се вложени во нови засилувања, јас ако го направам тоа се депримирам.

Фергусон е успешен зашто Руни ако ебе работа ќе го седне на клупа, Венгер тоа не го прави. Ги третира како негови пулени малтене. Политиката на Венгер со млади играчи е за во тимови како Ајакс и ПСВ, каде можеш да освоиш лига со релативно млад тим и со добра игра, да игра ЛШ како што сака, ама не може и во Арсенал каде се чека на титула веќе 8 сезони.

И сите тие што серете дека ако кажеш лош збор за Венгер, автоматски си навијач на Шитхем што само јаде бубрези тука и дека не си го сакаат клубот, сте забегани тотално и сте класични AKB (Arsene Knows Best).

Мислам дека не е првата со Сандерленд. Ако не се лажам, тогаш седеа на клупа со Боулд и имаа реакција.
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 10:23 ---

Луѓе уназад години се гледа дека филозфијата на Венгер не ни успева. Зошто се правите слепи со сила? Па зарем секоја година ќе викаме да не ја имавме оваа-онаа повреда ќе беше подобро, ќе имавме шанса, ама истото ни се повторува секоја сезона. Граундхог Деј е секоја ебана сезона. Уште на почеток на сезона се знаеше дека ни фали уште еден бек, ни фали еден добар централен одбранбен и ни фали солиден голман (искусен) што ќе ги води помладите малку. Шчешни лани имаше добри натпревари, ама беше на моменти многу самоуверен, и заебуваше по некоја ситуација, слично му се случи и на Европсково.

Сите се плашите дека Венгер ако си отиде, ние ќе се претвориме во Сандерленд, Арсенал е премногу голем клуб за да падне на толку ниско ниво. Многу добри тренери ќе сакаат да дојдат во Арсенал. Па Арсенал е трет клуб по големина во Англија, не го споредувајте со други бедни клубови.

И конечно, парите дека Венгер ги нема, не е точно. Не ги бара, треба да каже ми треба тој играч и точка. Секоја сезона некои математики се прават. Пред само некоја недела после состанокот излегоа со информација дека имаат 70 милиони кои можат да се вложат. Да пресметаму само колку пари собравме од Адебајор (25), Туре(17), Клиши(7), Насри(23), Сеск(~35), РВП(25). Пресметајте вие колку се вложени во нови засилувања, јас ако го направам тоа се депримирам.

Фергусон е успешен зашто Руни ако ебе работа ќе го седне на клупа, Венгер тоа не го прави. Ги третира како негови пулени малтене. Политиката на Венгер со млади играчи е за во тимови како Ајакс и ПСВ, каде можеш да освоиш лига со релативно млад тим и со добра игра, да игра ЛШ како што сака, ама не може и во Арсенал каде се чека на титула веќе 8 сезони.

И сите тие што серете дека ако кажеш лош збор за Венгер, автоматски си навијач на Шитхем што само јаде бубрези тука и дека не си го сакаат клубот, сте забегани тотално и сте класични AKB (Arsene Knows Best).
Не знам дали овој тво пост е наменет за мене, но јас никогаш не сум кажал дека некој ако го критикува Венгер не навивач на Арсенал бла бла.....И јас го критикувам Венгер, али кога ќе видам дека го гледате само Венгер ко причина зошто не сме освоиле титула во последниве години ми се кака......
Ок е луѓе, едни се за едни против, ќе дојде и времето некогаш кога Венгер ќе си оди па ќе видиме како ќе биде. Јас верувам дека сме на добар пат, да не заборавиме новиот фер плеј договор за трошење пари на клубовите ќе смени многу работи.....

Не знам дали овој тво пост е наменет за мене, но јас никогаш не сум кажал дека некој ако го критикува Венгер не навивач на Арсенал бла бла.....И јас го критикувам Венгер, али кога ќе видам дека го гледате само Венгер ко причина зошто не сме освоиле титула во последниве години ми се кака......
Ок е луѓе, едни се за едни против, ќе дојде и времето некогаш кога Венгер ќе си оди па ќе видиме како ќе биде. Јас верувам дека сме на добар пат, да не заборавиме новиот фер плеј договор за трошење пари на клубовите ќе смени многу работи.....
Не беше наменет за тебе воопшто. Само те цитирав на почетокот, сакав нешто да пишам ама продолжив. Немав намера да тебе директно да ти се обратам, туку на сите членови.

Абе доста туку го величите венгер јас веке сватив дека не го бива и доста туку кажувате дека арсенал неможе да се носи со нафташите оти и арсенал има нафташ само оние у бордот се тврди глави.Треба само да му речат на усманов сега можеш да дадеш пари за играчи,и јас се кладам дека ке бидеме во борба за сите јаки играчи ама тогаш ке го пцуети и него оти и ние ке бидеме вештаки клуб.

Абе доста туку го величите венгер јас веке сватив дека не го бива и доста туку кажувате дека арсенал неможе да се носи со нафташите оти и арсенал има нафташ само оние у бордот се тврди глави.Треба само да му речат на усманов сега можеш да дадеш пари за играчи,и јас се кладам дека ке бидеме во борба за сите јаки играчи ама тогаш ке го пцуети и него оти и ние ке бидеме вештаки клуб.

:pos:

Абе не дека се величи Венгер само лесно е да се покаже со прст на некого. Ќе кажеш да тој е крив и лесно е, но што ако не е само до него. Доколку управата е “исправна“ и сака резултати сигурно може да му даде клоците затоа што нема фудбалски резултати, но управата си има свои резултати и си чути. Логички ако јас сум газда и му велам на Венгер сакам трофеј и он ми вика дека ќе донесе со тој играчки кадар и на крај не го направи тоа ќе му дадам клоци затоа што не го остварил ветеното.

Значи доколку е проблемот до Венгер незнам зошто не реагираат, а бидејќи не реагираат има според мене варијанти, или им одговара, или задоволни се од нивните барања кон него. Е сега доколку го притиснат и Венгер побара да се донесе некој играч и му речат дека неможат или не успеат во тоа тогаш незнам како он е крив во тоа.

Значи он работи со тоа што го има и некој е задоволен со тоа, а ако тој некој е задоволен со неговата работа незнам што бараме од него кога он не е тој што го бара тоа. И прашање е дали ако дојде друг ќе се смени политиката на клубот и дали тој што несака ваква политика ќе има успех? Гледајте од двете страни а не само да се бара кривецот. Многу лесно е да се најде кривец ама тешко е да си ти тој што ќе ги оправи работите со иста таква политика....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom