Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Kilavi 3 boda, znam deka poslednive 2-3 sezoni na teski gostuvanja igrame murinjovka pri vodstvo ama ova beshe epten na sreka. Premnogu greski na lesni dodavanja i premnogu shansi im ostavivme. Mozebi zamerka sto trebase Havertz da startuva i da go stavi Gyokeres vo vtoro koga im bese izmorena odbranata.

Хаверц повреда на колено, ќе го нема некое време. Тросард потпишува нов договор, значи дефинитивно нема да бараат ново лево крило и ќе одат на карта Тросард и Мартинели ротација, плус Мадуеке да покрива крилни позиции, Нванери веројатно ќе добива помалку минутажа. Можно е да бараат бекап шпиц, наместо лево крило.

Хаверц повреда на колено, ќе го нема некое време. Тросард потпишува нов договор, значи дефинитивно нема да бараат ново лево крило и ќе одат на карта Тросард и Мартинели ротација, плус Мадуеке да покрива крилни позиции, Нванери веројатно ќе добива помалку минутажа. Можно е да бараат бекап шпиц, наместо лево крило.

А можно е и лево крило, со оглед на тоа дека Тросард играше лажна 9ка во неколку наврати или Мартинели. Рачунај дека Жесус се враќа за кратко време, така да левата крилна позиција е критична, не квантитативно, туку квалитативно.

Ако зимаат Џексоновци и слични, нека стаат кључ на клубот.

Во ред е по мене останувањето на Тросард. Некако ми нема логика да се купува лево крило првотимско, а да се продаде Тросард. Ако се купува класа лево крило, логично е да се продаде Мартинели, бидејќи има висока цена на пазарот. Мартинели не е веќе во години каде треба полека да го развиваме, или го бива и ќе биде првотимец, или се продава додека држи добра цена.

Штом очигледно немаат намера да го продаваат Мартинели...тоа е тоа, бекап земавме уште едно крило и доволно е.

Ростерот е доволно широк. Видовме со Јунајтед дека ни за Норгард немаше место во резерви. За титула годинава е потребно да влезат во форма повеќе играчи и малце повеќе димензионални да сме во напад, да можат и играчи како Нванери да имаат солиден импакт на играта и побитно резултатите. Да не паѓаме кога Одегард или Сака или кој и да е се повреди. Не можеме по два класа играчи на секоја позиција да имаме.

Сега еве повредата на Хаверц е малце проблем, ама...таман место за Норгард на клупа за резерви и за навек да ја промениме позицијата на Мерино.

t0bu01i8x5kf1.jpeg

Глупо звучи, ама повредава на Хавертз у право време дојде.

Уу каков инстант демант, браво, само така! Патем прочитав и дека се сложил за помала плата од таа што Тотенхем му ја понудиле и дека голема желба му била за Арсенал да игра. (од нашата академија е)

Kako mozese i Odegard i Saka da se povredat da se stavi damka na pobedava, golovite na Gyokeres i pretstavuvanjevo na Eze...

Тури кур на сезонава уште сега. Вајт, Хавертз, Одегард и Сака повреди. И изгледа на Сака е сериозна.

никогаш немал среќа овој клуб, 20 години ги пратам, таа па таа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom