Топче
Арсеналиста
- Член од
- 18 септември 2010
- Мислења
- 9.244
- Поени од реакции
- 14.590
Друго за овој трансфер период да речеме да донесеме играчи. За лев бек точно е ни треба играч за тамо и даде клубот пример 10м за “класа“ играч. Што ќе се прави кога ќе се врати Сантос? Кој ќе седи на клупа? И Гибс треба да се врати. Или пак десен бек да се донесе, ете Сања почнал да тренира. Ќе го седнете на клупа Сања ил иновиот. И заошто тие новите би биле подобри од сегашните? За средина гледам плаќете по Гуркоф, Геце итн. А што ќе правите со Сонг, Артета, Вилшир..... За нападможеби тука е потребно плус играч но само на кратко не со долгорочен договор.
У право си и не си у право. Го цитирам само овој дел пошто репликата е на ова.
Прво за лев бек, мене ако ме прашуваш треба долгорочно решение кој би бил конкуренција на Сантош. Гибс се на се нема изиграно 20 натпревар у последните 3 сезони, дечкото е пре склон на повреди и таквите играчи треба да ги дадеме, не ни требаат (Гибс, Диаби итн)
Десно, само Сања го имаме, Џенкинсон му е недостојна замена меѓутоа ајде ќе идеме по тој муабет дека е млад и ќе научи бла бла бла а све тоа не кошта на натпревари - заклучок грешка беше што го дадовме Ебуе на пример.
Средина, кога би имале можност да го донесеме Геце, не би се двоумел макар и некој од сите што ги имаме седна на клупа. Сонг Вилшир и Геце со резерви ко Кокелин, Ремзи и Артета би била добитна комбинација.
За нападот, ни треба и те како долгорочно решение, Парк е дрво неможе ни за резервите да даде гол, Шамак исто така. Ни треба замена на РВП - факт.
И дајте доста со тие муабети кого ќе седнеме на клупа ако дојде овој ко да треба да ги жалиме. Конкуренцијата е секогаш добродојдена, на клупа ќе седи тој што е у полоша форма и крај на муабетот.
Никој не бара 100 милионски засилувања ама сами видовте тие искусни играчи што ги земавме последниот ден од трансфер периодот колку сменија така да уште 2-3 искусни играчи со по 27 години, и Геце по можност и имаме тим за титула.
Ова го зборам за у лето пошто и повеќе од јасно ми е дека сега нема да купиме никој.