Се надевам дека вчера повеќе се чувавме за почетокот на сезоната отколку што игравме фудбал, во краток период имаме повеќе натпревари а не чека пекол на стартот на сезоната. Новациве се топло - ладно, т.е Жервињо одличен, Џенкинсон осеќам дека експресно ќе биде префрлен у резерви и ќе остане таму некое време пред да оди во позајмица во Болтон или Вулфс

, и као и другиве младичи од Арсенал ќе замине во некој од Championship division,

засега може да му ги чисти копачките на Сања, да му оди по цигари и да му купува бурек со месо и јогурт на сабајле.
Ете толку е слаб и за никаде, ама Босот пресече а јас предлагам да одиме до црква и да запалиме сите по некое свекиче и да се помолиме Џенкинсон да се повреди што побрзо, Скилачи да добие инфаркт а Џуру да добие пролив кој ќе го држи до Мај

, нема друго чаре оти ни се смешкаат 7-8 црнци у ходник
Кажано малку посериозно исто како вас, и јас се надевам дека Венгер не планира да остане со оваа одбрана, смешни сме

, се надевам дека Вермален ќе биде здрав и ќе си ја врати формата од пред 2 сезони, оти наебавме, че да го примамо по 5-6 пута.
Тоа за Мата не ми се верува, поскоро ќе донесе некој од амазонските прашуми отколку некој познат. Башка јас сум да се откажеме и веќе да не бркаме шпанци, едноставно немаме среќа со нив, ги направиме играчи и одма плачат по Реал и Барса, дајте некое дрво енглеско што шмрка „coca“ и пие по 4 литри пиво пред утакмица да крши нозе по терен и да му се обраќа на судијата со „Fuck You Asshole“

, мала шала ама англичани му е мајката, по некој французин( мада и они се попедерчија) и некоја шваба може

, уф заборавив холанѓани, другото е дрканица.
Да ви кажам право едвај чекам да го мавнат Фабрегас и да си го продолжиме мизерниов ни арсеналов живот, а пошто демек „сеуште неможе да се врати од повреда“ ситуацијава ми мириса на продажба, јас би рекол дека се прави нова формација за побезболно да ја пребродиме престојнава сезона во која „Месје“ очигледно планира да се откаже од Цеск.
Како што кажа самиот Венгер ниту еден играч во клубот не плаче кога друг играч си заминува, можно е некој да се издигне над сите и да го преземе тоа место

. Сега се прашувам кој ќе биде новиот капитен, Van Persie maybe ...
Од вчерашната игра воопшто не сум задоволен, ама ајде белким се чувавме од повреди и несакани „bullshits“, до стартот на сезоната има уште време така да може да одиме само нагоре, надоле веќе нема на каде.