Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Да, тоа 5-то место, каде магаре на негово место 99.99% ќе завршеше 4-ти. Ги гледаш тие буквите во црвена и сива боја на табелата, е тоа е се што треба да знаеш за таа сезона. А каде ќе завршеше наредната сезона пред да биде избркан, тоа да не правиме муабет, кога секој ебан тим во лигата минимум 20 шута на гол му маваше, а мајмунот играше со 7 дефанзивци.

Убаво што си признаваш барем. Јас, во мое име си кажувам, за другите не знам, сметам дека во темава пишува уште еден фан на Челзи, покрај оние другите кои повремено навраќаат.

Така да, со среќа во финалето на ЛШ.

Не заборавај само да побараш никот да си го смениш на 01.01.2022.
Ќе има уште многу i told you моменти за жал се додека постојат фанови што немаат капацитет да проценат и видат во каква провалија ни е клубот, за жал и ти си еден од нив.
Стварно ми е криво што најголем дел од работите што сум ги кажал се испоставиле како точни, во блиска или не толку блиска иднина ама кога гледам со кого делам простор во фк некако и ми е мило што ви набивам рогови.
Arsenal till i die, афкорс

Емери не победи со 3то разредни играчи.
Не знам од каде да почнам но ајде нели велите дека е до играчите.
Алберто Морено ликов е очаен последниве 5 години нема ни 50 утакмици изиграно и истиот е избркан од Ливерпул уште пред 2-3 сезони, Раул Албиол 35 години пред 2 сезони избркан од Наполо, Пако избркан од Барса и Дортмунд, Капу пред 6 сезони избркан од Кокошките и земен во Виљареал од 2ра англиска лига во одминати години, Кокелан бивш наш играч избркан пред 3 сезони поради носење на подобри играчи од него на негова позиција и да не набројуван натаму оти реално играчива на Емери се минимално 2 класи послаби од моменталниве на Артета.
Друго требало да се поткрепи Артета со пари, со оглед на пандемијава која го тресе моментално светот Артета и не беше така лошо поткрепен од страна на бордот на Арсенал, - 50м Парти (250к фунти плата) 30м Габриел, 10м Пабло Мари, нов и зајакнат договор на капитенот Ауба (250к фунти неделна плата), Вилиан 200к фунти неделна плата, само Челзи и Сити потрошија повеќе пари за друга екипа не знам. Бордот застана и цврсто зад него кога се одлучи да ги отстрани од тим, Колашинац, Салиба, Озил, Мустафи, Гендузи, Тореира и сите играчи кој што тој сметаше дека не се добри за Арсенал.
Едноставно е тренерот не го вади максимумот од моменталниве играчи кои ги има на располагање а јас сметам дека може и треба многу повеќе од ова. Не гледам што би сменило на лето па макар и да му дадат 200м за играчи, ете Парти го зема 50м па играчов е прича сам за себе, некои тука дури пишуваа дека бил во топ3 ДМ во свет, епа ако е топ3 ДМ во свет а игра катастрофално некој треба да ја превземе вината.
Спортски поздрав до сите

Аут:
Артета
Мари, Луиз,
Себаљос, Елнени, Пепе, Вилиан

Ин:
Германец или Холаѓанец
Голман
Лев Бек, Централен
Одегард, уште една шанса на Тореира и Гендузи, по можност и уште едно десно крило

Ако сакаат, нека им ги раскинат договорите на првите и нека не носат замени, ама да не ги глеам во тим веќе.
Дополнително на Оба еден ултиматум, да си го крени нивото на тоа што беше пред новиот договор, ако не уште в зима нека го испратат во Кина.
Ајт.

Не би му дал, одамна требаше да добие отказ, имаше блесоци на добра игра кои ми даваа надеж, ама тоа беа само блесоци, реалноста е дека ништо не е подобрено од тоа на Емери кое беше дотогаш најлош Арсенал. Само не би сакал некој да верува дека само со промена на тренер би се решило се, а и тој муабет за нови играчи дека требаат е малку фикција, бидејќи стварно не верувам дека Кронке би отворил ќесето за толкав број на играчи квалитетни ниту верувам дека би се откажал Кронке од клубот. Ќе речеш песимистички, ама стварно нема конкретен излез од кашава, некако да се почне нова епоха, па постепено да се гради од нула се. Дека ако го поделиме клубот на неколку епохи(бар јас откога го гледам), ги имаме следниве: победничка епоха глори дејс (градење победнички тим) ова завршува 2006 (2007 остатоци беше само), втора епоха млади играчи на сцена кои дел учеле директно преку играње со играчи од првата епоха (ова завршува 2013 со трансферот на Озил), трета епоха - отварање ќесе обид за враќање на победнички патеки со сите сили со се тоа што е градено во втора епоха (од успехот не делеше само еден напаѓач налик Обамејанг лани, ова завршува со второ место сезоната со Лестер), после тоа сме во четврта епоха каде што нема планска работа више, секој трансфер ни е обид да припокриеме дупка, неаме ниту јасна цел, ниту јасна визија за игра, ниту играчите што ги зимаме гледаме дали одговараат на играчкиот кадар со кој веќе располагаме. Ако може некој тренер да не извади од четвртата епоха, да почне петта, а притоа да нема пари за трансфери за трошење доволно, тогаш нека се потпише уште утре. Кој е тој тренер?

Еве тренерот на Ајакс, тренерот на Аталанта, тренерот на Севиља...

Не им ги ни знам имињата ама еве се сетив на пар екипи кои ваделе доста солидни резултати со ограничени финансии. Екипи кои нешто постигнале последниве години(не мора да се трофеи) и кои веројатно имаат тренери кои го извадиле максимумот од играчите. Екипи кои имале стратегија и стил на игра базиран на играчите со кои располагале.

Кој клуб на Артета играл добар фудбал? Имал идентитет? Никој!
Сезонава како никоја досега сум гасел натпревари во 60-70 минута. Да умре човек од досада од....10 пасови меѓу штопери и голман...додај на бек...бекот до крило...таму некаков си квази-триаголник...врати назад...барај го квази-триаголникот на другата бочна страна...
Нацртал некаква си филозофија во тетратка пред 2-3 години( како што фантазирал Пеп) и сега по секоја цена ќе ја форсира... Не може.

Сума сумарум... Немам име кое треба да го замени Артета. Не сум толку експерт и не трошам толку време на фудбал во кој не учествува Арсенал. Ама сакам да кажам дека не верувам дека е кадарен доволно Артета да продолжи тука. Еве и да се случи таа транзиција и таа промена во политика на водење на клубот, која секако се согласувам дека е неопходна, нема Артета со ништо покажано дека треба да биде сред сето тоа.

За мене моментално....било кој тренер е подобро решение!

Хахахах царот фаќа ја користи табелата која му одговара, а не оваа. 1620372328696.png

Ten Hag potpisha nov dogovor so Ajax.

Ushte pred Mikel, favorit mi beshe Alegri. Ama ne znam dali bi doshol vo vakov tim.

Гасперини не верувам дека знае англиски, истиот проблем ќе го имаме ко со Емери. Ја бев за Нагелсман уште пред Емери ама ете не бидна ништо, а сега само можеме и да сонуваме за него. Лев? Флик ако има барем малце шанса? Конте? Може да се најде ако ги примамат со пари и ако реагираат брзо. Ако чекаме ќе завршиме со Еди Хау.

Drugari,ne se raspravajte be,site ste vo pravo,ne e do vas problemot.
Vie ste na nekoj nacin so isti sranja kako nas,samo sto nie sme pobogati pa nekako drz nedaj se desavaat nekoi raboti.
Problemot i kaj vas e vo upravata,nema nikakva cel i zatoa se nosat treneri bez iskustvo na koi im se davaat odredeni igraci i ajt cepaj so niv cela sezona.
Treba i kaj vas da dojde nekoj si Ole,da izbrka taa boranija od igraci kako Sebalos,Belerin penzionerot,Mari,William,Elneni,makar da igra so 18 godisni deca sto kje ginat na utakmica.
Koga ke se vrati publikata tocno 0 lugje treba da ima na tribini.
Arsenal bese sinonim za ubav fudbal,sekogas so merak gi gledav na vremeto.
Mislam deka poradi rezultatite treba da se smeni Arteta,toa sigurno trebase i da se sluci porano,megjutoa ne e se do trenerot,mora da ima promeni i vo upravata bidejki ocigledno e deka ne se na ista branova dolzina so fanovite.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Хахахах царот фаќа ја користи табелата која му одговара, а не оваа. Прегледај го приврзокот 294607
Царот ја користи табелата кај што Емери ја имаше единствената целосна сезона во ПЛ исто како Артета, е сеа тоа што твојто iq е помало од твојта телесна температура е проблем што нема решение.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Царот ја користи табелата кај што Емери ја имаше единствената целосна сезона во ПЛ исто како Артета, е сеа тоа што твојто iq е помало од твојта телесна температура е проблем што нема решение.

Ххахахахахах ти си очаен другар, он ти вика исто ќе беше ако останеше Емери и ти му викаш секако дека немаше да биде и ставаш табела од првата сезона на Емери. Читај малце доста се глупираш
Автоматски споено мислење:

Впрочем ако си до толку неписмен и сеа да ме сфатиш, во сезоната која Емери беше избркан на пола беше 11-то место hence табелата што ти ја пратив, што значи ќе беше исто.

Ххахахахахах ти си очаен другар, он ти вика исто ќе беше ако останеше Емери и ти му викаш секако дека немаше да биде и ставаш табела од првата сезона на Емери. Читај малце доста се глупираш
Автоматски споено мислење:

Впрочем ако си до толку неписмен и сеа да ме сфатиш, во сезоната која Емери беше избркан на пола беше 11-то место hence табелата што ти ја пратив, што значи ќе беше исто.

Извини Иван Исцелител пошто ти знаеш на кое место ќе завршел Емери таа сезона, биди милостив кон нас што не знаеме, hence (баш си фенси си мајке ми) Артета во прва целосна сезона е 10ти ДУПЛО ПОСЛАБ пласман, hence, џабе ти цртам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom