Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не знам што очекувате од Емери да направи со овај состав таа е реалноста топ 6 во ПЛ со мали шанси за топ 4 па кој сака нека биде тренер.До душа екипи како Бате Борисов треба и со ваква екипа да ги победиме ама ќе видиме во реваншот како ќе биде дали бил само лош ден или не не бидува.Иначе јас не знам кој дебили беа одговорни за клубов до сега на чело со Венгер по аматерско водење на клуб немам видено во ПЛ. Како прво носење на Џако на сметка на Канте со образложение дека Џака имал подобар пас од Канте и др глупости .Не продавање на Санчез и Озил на време кога веќе не ги продолжија договорите.Правење на замена на Санчез со Михтаријан кој немаше 2 години изиграно добра сезона и притоа давање на поголема плата од таа во МЈ кој воедно вејке е 30 годишен и тешко можи за има некаков напредок.Давање на Озил плата каква што немаат звезди како Модрич,Крос,Силва и др реално далеку подобри играчи од Озил.Исто и давање на двојно поголеми плати од што вредат на играчи како Волкот,Перез,Велбек,Колашинац,Елнени,Ивоби и сл. Не продавање на Рамзи кога веќе не продолжува договор а има нереални побарувања за плата. Голем пропуст исто така е не носење на класични крила што во годиниве што изминаа па и сега ги има во доста голем број за разлика од др позиции. Има и доста др работи што во моментов не ми текнуваат ама реалноста е таа со ова раководење клубов полека но сигурно тоне.
Сосема си ја промашил мојата поента, никаде не спомнав за управата и лошото менаџирање од нејзина страна, туку поентата ми беше за тоа што воопшто не наметна некаков стил на игра, 2 месеци по ред скоро секој напад е на релација Колашинац - Ивоби и обратно. Најдобрите партии кои ги изигра Арсенал под негово водство беа со Ремзи во составот(едната влезе како замена и имаше импакт веднаш) што покажува дека на овај Арсенал му е потребен офанзивен везњак кој ќе го покрие просторот помеѓу дефанзивната средина составена од комбинација од Тореира,Гуендузи и Џака и нападот кој делува отсечен.

Дека не требаше да изгубиме, не требаше! Дека заслуживме да изгубиме, заслуживме... и те како заслуживме! Али мислам дека држат вода муабетите дека немаме екипа и дека нема позиција на која сме комплетни и не фалат играчи, освен напаѓачи. Аубамејанг и Лаказет ќе се изедат, едниот мора да замине и да се земе ист квалитет играч на друга позиција, на пример крило. На тоа треба да се купи напаѓач кој нема да има проблем да седи на клупа и кој ќе надополнува кога ќе треба... Жиру беше измислен за тоа, али го продадовме за 100гр семки. Офанзивен играч во средина мора да се купи, некој што ќе креира шанси, а Озил да се продаде одама. Доста му е ми се чини, според мене нема веќе фудбал во него. Е одбраната, за одбраната стварно не знам што да кажам ниту пак да изразам желба за некој да купиме... не знам кој би сакал да го купиме. Го зборите Кулибали како класа одбранбен, али мене ми е и он просечен неинтелегентен црнец. Кога би го споредил до Ван Дајк би рекол дека Кулибали е 2 класи послаб играч од Ван Дајк, некако не ме фасцинирал од тоа што го имам видено... можеби членовите што пратат Италијанска Серија А ќе ме демантираат, али јас мислам дека е тапа!

Сума сумарум, колку пари толку музика, а со овој состав толку се може, реалноста е таа... плус како се води тимот од целокупна стратегија, менаџирање, финансиски, и трансфер политика тоа е криминал! Не е за коментирање воопшто!

Дека не требаше да изгубиме, не требаше! Дека заслуживме да изгубиме, заслуживме... и те како заслуживме! Али мислам дека држат вода муабетите дека немаме екипа и дека нема позиција на која сме комплетни и не фалат играчи, освен напаѓачи. Аубамејанг и Лаказет ќе се изедат, едниот мора да замине и да се земе ист квалитет играч на друга позиција, на пример крило. На тоа треба да се купи напаѓач кој нема да има проблем да седи на клупа и кој ќе надополнува кога ќе треба... Жиру беше измислен за тоа, али го продадовме за 100гр семки. Офанзивен играч во средина мора да се купи, некој што ќе креира шанси, а Озил да се продаде одама. Доста му е ми се чини, според мене нема веќе фудбал во него. Е одбраната, за одбраната стварно не знам што да кажам ниту пак да изразам желба за некој да купиме... не знам кој би сакал да го купиме. Го зборите Кулибали како класа одбранбен, али мене ми е и он просечен неинтелегентен црнец. Кога би го споредил до Ван Дајк би рекол дека Кулибали е 2 класи послаб играч од Ван Дајк, некако не ме фасцинирал од тоа што го имам видено... можеби членовите што пратат Италијанска Серија А ќе ме демантираат, али јас мислам дека е тапа!

Сума сумарум, колку пари толку музика, а со овој состав толку се може, реалноста е таа... плус како се води тимот од целокупна стратегија, менаџирање, финансиски, и трансфер политика тоа е криминал! Не е за коментирање воопшто!
Незнам од кај ти е впечатоков дека ќе се изеделе Оба и Лака, напротив тие се двајца играчи што феноменално играат заедно, а се најголеми другари и надвор од терен. Ако сакаме да напредуваме треба да се надградиме со зачувување на најдобрите играчи, а не со продавање

Иначе ова било втора победа на БАТЕ врз англиски клуб, Евертон во 2009, интересна коинциденција, Шкодран бил дел и од двете екипи :D

Иначе ова било втора победа на БАТЕ врз англиски клуб, Евертон во 2009, интересна коинциденција, Шкодран бил дел и од двете екипи :D
35 милки еј, наследствово од Газидис и Венгер

35 милки еј, наследствово од Газидис и Венгер
A koj znaese deka ke se poserit vo Arsenal? Bozem drugive ekipi ne napravile fail transfer od vakov tip. City 40 dadoja za Mangala pa go setaat sea na pozajmici... samo razlikata e upravata nivna i sopstvenikot koga ke promasat transfer nosat drugi dodeka ne se pogodi, demek Wenger koa uvide deka ne go bivat Shkodran nejkel drug stoper da donesit? Ne tuku nemal sredstva... nekogas i za nesto so ne treba se pluka po Wenger... razbiram za toa deka mu ja procitaa igrata i deka vekje beshe vreme da si zaminit ama koa ke napisis nekoj za sve kako da e kriv Wenger... po taa logika sto ne donese zimava Emery nov stoper i desen bek?

A koj znaese deka ke se poserit vo Arsenal? Bozem drugive ekipi ne napravile fail transfer od vakov tip. City 40 dadoja za Mangala pa go setaat sea na pozajmici... samo razlikata e upravata nivna i sopstvenikot koga ke promasat transfer nosat drugi dodeka ne se pogodi, demek Wenger koa uvide deka ne go bivat Shkodran nejkel drug stoper da donesit? Ne tuku nemal sredstva... nekogas i za nesto so ne treba se pluka po Wenger... razbiram za toa deka mu ja procitaa igrata i deka vekje beshe vreme da si zaminit ama koa ke napisis nekoj za sve kako da e kriv Wenger... po taa logika sto ne donese zimava Emery nov stoper i desen bek?
Wenger не ни увидел дека овој не го бива, Габриел беше подпбар штопер па го продаде.
Незнам како Емери и крив за тимов што го наследи кога фрнар ебан нема за трансфер. Венгер го градеше тимов години наназад, после продажбата на рвп и купувањето на Озил се потрошија мн пари, еден куп промаршени трансфери, изјави дека кога ќе си замине сака да го остави клубот во најдобра можна состојба, последно дека фалат уште 2-3 играчи за да се бориме за титула??!
Епа еве калов тим остави, тим во многу полоша состојба од колку што изгледаше на прв поглед

Океј бе Ганер, срање наследи, сите знаеме. Што напраи во 7 месеци Емери ? Ја смени играта ? Го смени менталитетот ? Најави некаква константност со неговата игра ?
Направи некои невидени до сега тактички измени ? Влеа надеж со скаутинг или промовирање на млади играчи ? Воопшто нешто, некаков чекор направи за да го подобри тоа што беше под Венгер ?

Освен седнувањето на Озил, што искрено не знаеме дали е по барање на Емери или на Озил, што исто не знаеме дали е добро или не. Што, жити се ?!
Да, ако сака и финале нека игра ЛЕ, не освои ли ЛЕ и во ИСТО ВРЕМЕ не заврши топ 4, тогаш не е ништо подобар од Мојс во Јунајтед, и да, треба да биди избркан.

Незнам од кај ти е впечатоков дека ќе се изеделе Оба и Лака, напротив тие се двајца играчи што феноменално играат заедно, а се најголеми другари и надвор од терен. Ако сакаме да напредуваме треба да се надградиме со зачувување на најдобрите играчи, а не со продавање
Двајца скапи играчи на иста позиција, редовно едниот е на клупа другиот игра, или пак кога играат заедно едниот од нив е невидлив.... зависи како се погоди противничкиот тим и на кого му одговара играта на тимот против кој играме, тој ќе издоминира, а другиот нема да допре топка цел натпревар.. ете така се јадат! Тоа што се најдобри другари надвор од терен е само ради тоа што очигледно си одговараат карактерно, али дефинитивно не се за заедно да играат... јас така мислам. А најдобрите играчи да не се продаваат да, али кои се тие? Озил?

Океј бе Ганер, срање наследи, сите знаеме. Што напраи во 7 месеци Емери ? Ја смени играта ? Го смени менталитетот ? Најави некаква константност со неговата игра ?
Направи некои невидени до сега тактички измени ? Влеа надеж со скаутинг или промовирање на млади играчи ? Воопшто нешто, некаков чекор направи за да го подобри тоа што беше под Венгер ?

Освен седнувањето на Озил, што искрено не знаеме дали е по барање на Емери или на Озил, што исто не знаеме дали е добро или не. Што, жити се ?!
Да, ако сака и финале нека игра ЛЕ, не освои ли ЛЕ и во ИСТО ВРЕМЕ не заврши топ 4, тогаш не е ништо подобар од Мојс во Јунајтед, и да, треба да биди избркан.

Чекајте бе дечки чекајте малце. Чоекот е 7 месеци тука, вие одма го избркавте. Сериозно мислтие дека тој што ќе дојде ќе ја освој ПЛ ? Нас надеж периодов (следни 2 до 3 год.) треба да биде да целиме на 4то место, и ако успееме да бидеме, треба да се среќни.

И како нема бе тактички измени ? Го седна Чех на клупа, Ремзи не е вечен и Бог во екипата, Озил ако не се потруди нема ни да игра.
Гендузи не е добар талент и трансфер ? Тореира ? Немој да ме трескате глупости, молим те. Прва сезона му е, мора да менва формации, мора да ротира во тимот, и да види од кој и на која позиција може да извлече максимум. То е нормално. Бар за мене. Али еве вие сте очекувале титула, кој ве знаел. На 1 бод сме од место во ЛШ, моментално. Имаме реванш за пласман во ЛЕ. Како зборите како да сме пред испаѓање во ПЛ.

Ајде бркајте го, веќе сега и ќе го донесиме Анџелоти. И така секој два месеци ќе менваме тренери. Ко сеа, Сари ко ќе го избркат, Хидинк пак нека си го земат Челзи, на три месеци.

Емери е стабилен тренер и тренер кој сака дисциплина и работи на teambuilding, али треба време.

Што се не е изнапишано у последниве мислења.
Емери пред Венгер ени тајм. Под Венгер (бар последните 2-3 сезони) игравме катастрофално. Небитно дали губиш или водиш, првата измена очекувај ја од 75та минута па натаму. Ако тимот игра катастрофа во прво полувреме, 102,5% ќе игра катастрофа и во второ полувреме. Во ФА испаднавме од второлигаш. Еден куп промашени играчи, да не го спомнувам Калстром што беше донесен повреден, а демек требаше да ги реши проблемите со повредите...

Од друга страна со Емери ако прво полувреме сме катастрофа, во второ се подобрува играта во 80% од случаите. Се менуваат формации, се менуваат играчи и на полувреме. Глеавме летово кондиционо како ги спрема Емери. Се донесе Гендузи кој со своите 19 години е подобар од бар пола од играчите што ги имаме. Сократис е подобрување на одбраната во споредба со Шкодран кој до тогаш ни беше стандарден првотимец. Тореира знае да има лоши утакмици ама генерално е солиден. Суарез до сеа не се покажа уопште, ама па само 3 утакмици има изиграно. Единствено Лихштајнер е хорор (иако на првата утакмица одлично се покажа).

Дека е срамота да се изгуби од БАТЕ, самота е. Дека БАТЕ требаше да се победи и со резерви, требаше. Ама дека за тоа треба да се отпушти Емери, ни случајно. И Сити со тој прескап тим што го имаше, губеше во ФА од второлигашот Виган.

Двајца скапи играчи на иста позиција, редовно едниот е на клупа другиот игра, или пак кога играат заедно едниот од нив е невидлив.... зависи како се погоди противничкиот тим и на кого му одговара играта на тимот против кој играме, тој ќе издоминира, а другиот нема да допре топка цел натпревар.. ете така се јадат! Тоа што се најдобри другари надвор од терен е само ради тоа што очигледно си одговараат карактерно, али дефинитивно не се за заедно да играат... јас така мислам. А најдобрите играчи да не се продаваат да, али кои се тие? Озил?
Па тие двајца логично, Озил на хартија само е најдобар играч.
Не се слагам дека не можат заедно да играат Оба и Лака, сигурно можат ама нив им треба играч позади нив, плејмејкер што ќе ги проигрува и ќе креира шанси. Таков би бил Озил кога би сакал да игра, моментално очигледно е дека на него не може да сметаме. Гендузи ни е главен креатор на 19 години, само тој се труди да одигра пас на напред во празно, за одбрана за жал.

А како бе да смени за 7 месеци со магично стапче?
Вие се праите луди или до толку не гледате дека Ш класа играли има на располагање. Најлесно е да го споредиш со Мојс кој реално не беше ништо полош ни од Мурињо ни од Ван Гал, ама Јунајтед не е Арсенал. Таму се даваат тон пари и се бара инстант успех, не е Кронке газда да ти вика дека можеш само позајмици да земаш.
Зошто не го спореди со Гвардиола и Клоп?
Како помина Клоп прва и втора сезона со Ливерпул знаеш?
Гвардиола знаеш колку потроши ланска сезона?
Знаеш дека 10 првотимци добија шут карта?
Епа така се менува менталитет и се гради тим по своја филозофија, а со вакви играчи какви што ги имаме нема таков маж што ќе смени менталитет и ќе има успех.
Ни Пеп, ни Клоп ни никој.
Ма воопшто не ти иде тој бе да се е. ава ако не му гарантираш дека ќе има тон пари.
Еве ајде кажи ми хо бркаат Емери, кој бе ќе дојде кога ќе му кажат дека има 50м буџет на лето, ајде?
Па телефон нема да им кренат бе, Алардајс едино ќе им крене да им гарантира опстанок

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom