Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Исто беше и со Сити, веројатно нешто Венгер испробува тактички да одмараат прво и да се браниме повеќе па после во второ да настапиме убаво кога имаат помалку сила противниците. Санчез не е за ваква игра баш со неговото дриблање само успорува, поарно само да улетува во шеснаесетник и да добива топки од контри. Жиру вчера иако не го сакам беше добра и ризична измена, одма отвори простор и залепи двајца дефанзивци на себе ама катастрофалните подавања и тоа што е бавен ко желка можеше да значи и убава контра на противниците.
Не се сложувам баш дека имаа Лестер подобри шанси, тоа што ние не искористивме киксови е друго. Лестер играат многу дефанзивен фудбал и тешко е да направиш акција кога имаш 15-20 луѓе на четвртина терен и затоа не може да играме послободно. Кош имаше убава шанса да даде гол со глава, Џака шутна од 16ник, Санчез излета пред гол неколку пати и шутираше, Белерин убаво нафрлаше од десно, Озил се уфрли неколку пати за разлика од Лестер кои чекаа контри и прекини за да уфрлат некоја топка до Фукс и Хут. Убаво одигравме и мило ми е што конечно ја сменивме таа досадна формација.
Можеби сум грешка ама ја не памтам ни една клир кат шанса да имавме вчера. Пречката на Алексис не ја рачунам пошто беше индивидуален потег, зборам за тимска игра. Ниту еднаш не ги отворивме како што доликува. И Лестер немаа многу шанси, ама имаа една чиста преку Марез која да не ја одбранеше Чех друг муабет ке правевме сега. Не сум многу оптимистичен за новиот систем. Дефанзивно сме поцврсти ама напред сме премногу стерлини. На сила ги тепавме и Мидлзбро и Лестер дома, утакмици на кои озбилна ПЛ екипа треба да се прошета. Мислам дека подобро игравме на почетокот од сезоната со 4-2-3-1 со Алексис како шпиц. Но имаме неколку добри теста до крајот на сезоната ке видиме до кај сме со системов против Тотенхем и против Мурињо.[DOUBLEPOST=1493338318][/DOUBLEPOST]
0-0 беше посакуван исход од дербито во Манчестер. Сега се е на нас. Доколку победиме се до крај, можеме да завршиме 4ти. Кикс кај Спарс, макар и нерешено значи фудбал без ЛШ за нас. Добро е што овај меч е сега, па доколку се изгуби подобро да звршиме надвор од местата што водат во ЛЕ. Барем ќе имаме свежи нозе, цела следна сезона.
:pos:

Ја нејќам да играме лш, истин курр е секоја година

Можеби сум грешка ама ја не памтам ни една клир кат шанса да имавме вчера. Пречката на Алексис не ја рачунам пошто беше индивидуален потег, зборам за тимска игра. Ниту еднаш не ги отворивме како што доликува. И Лестер немаа многу шанси, ама имаа една чиста преку Марез која да не ја одбранеше Чех друг муабет ке правевме сега. Не сум многу оптимистичен за новиот систем. Дефанзивно сме поцврсти ама напред сме премногу стерлини. На сила ги тепавме и Мидлзбро и Лестер дома, утакмици на кои озбилна ПЛ екипа треба да се прошета. Мислам дека подобро игравме на почетокот од сезоната со 4-2-3-1 со Алексис како шпиц. Но имаме неколку добри теста до крајот на сезоната ке видиме до кај сме со системов против Тотенхем и против Мурињо.[DOUBLEPOST=1493338318][/DOUBLEPOST]
:pos:
Санчез кога се спружи пред голман затоа што Фукс или Хут во последен момент реагираше?
Озил кога влета од страна и нафрли па се испречкаа кој да удри?
Ипак не можеш да развиваш некаква игра како што очекуваме, знам што сакаш да кажеш и какви акции очекуваш и сите ги посакуваме тие акции кои ни беа заштитен знак со додавања од прва и по 6-7 брзи пасови ама рачунај дека имаш 10 играчи на лестер сконцентрирани во 16ник кои едвај чекаат да уловат пас и да исфрлат контра.
Имаа Лестер и преку Марез пред Чех и кога Кош падна па едвај спасивме со лизгачки ама не е и дека ние немавме шанси.

Море вистина, се читам самиот и си се смеам.

Доколку победиме се до крај.... Hahahhaha :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Возбудата расте, ајмо да им ги расипеме плановите на кокошкиве, ептен сакам да ги отвориме.

C-quXESXUAEPmsY.jpg

Значи стариов само некои глупости му текнуваат, го седнува Холдинг на клупа, еден од најдобрите играчи последниве 2-3 утакмици и го става Гибс за да на место централен дефанзивец го стави Монреал?!

Па уште и Жиру пак го стартува иако минатата утакмица беше дух.

C-quXESXUAEPmsY.jpg

Значи стариов само некои глупости му текнуваат, го седнува Холдинг на клупа, еден од најдобрите играчи последниве 2-3 утакмици и го става Гибс за да на место централен дефанзивец го стави Монреал?!

Па уште и Жиру пак го стартува иако минатата утакмица беше дух.
А Начо одличен во офанзивните и дефанзивните задачи на таа нова позиција па го врати на позиција штопер...

И Сити киксна, мора да се тепа денес. Да имаме какви такви шанси до крај....[DOUBLEPOST=1493571873][/DOUBLEPOST]:popce::popce::popce:

Последно уредено:
За 3 минути 2 гола, класика Арсенал, ништо не игравме, Жиру не знам зошто би му бил продолжен договорот, едноставно нема напредок и желба исто на терен.
Тео неможам да го гледам, дај веќе нека се отарасат од играчи што чекаме со години да напраат некаков напредок....
Слаб натпревар, не игравме на ниво, пораз за последен пат на кокошкината штала, наредна слушам ќе играат на Вембли...
Очекував поголема борба кај играчиве, Алексис и Озил нигде ги немаше....

Јас вакви експерименти ни на ФИФА не сум правел, а овој стариот против најдобриот тим во моментот. Таман видовме една светла недела, одма се враќа по стариот пат. На секој натпревар докажува дека не заслужува нов договор.

Мислеше Венгер со една смена на формација ала Конте и одма како Челзи ќе имаме резултати.

За тоа треба да имаш и менталитет, играчи и стратегија.

Сега ќе се нагузиме на Мурињо другиот викенд и таман.

Беда од сезона, едвај чекам да заврши, не знам што други да кажам. Џабе ќе молиме и колнеме Венгер да замине, решен е стариот да остане ми се чини, за наша несреќа, премногу штета ќе нанесе на клубот, тука апла ништо не функционира долго време.

И да си иде, и да не си иде Венгер, ако не се ослободиме од просеците во тимот и земеме квалитетни докажани играчи ништо не праиме.
Пошто со Венгер тоа нема да се случи, нека се пакува и он заедно со пола тим.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom