Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
И конечно ќе ја освоиме ПЛ. Значи ете нас шо не кочело цело време...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеби сум грешка ама ја не памтам ни една клир кат шанса да имавме вчера. Пречката на Алексис не ја рачунам пошто беше индивидуален потег, зборам за тимска игра. Ниту еднаш не ги отворивме како што доликува. И Лестер немаа многу шанси, ама имаа една чиста преку Марез која да не ја одбранеше Чех друг муабет ке правевме сега. Не сум многу оптимистичен за новиот систем. Дефанзивно сме поцврсти ама напред сме премногу стерлини. На сила ги тепавме и Мидлзбро и Лестер дома, утакмици на кои озбилна ПЛ екипа треба да се прошета. Мислам дека подобро игравме на почетокот од сезоната со 4-2-3-1 со Алексис како шпиц. Но имаме неколку добри теста до крајот на сезоната ке видиме до кај сме со системов против Тотенхем и против Мурињо.[DOUBLEPOST=1493338318][/DOUBLEPOST]Исто беше и со Сити, веројатно нешто Венгер испробува тактички да одмараат прво и да се браниме повеќе па после во второ да настапиме убаво кога имаат помалку сила противниците. Санчез не е за ваква игра баш со неговото дриблање само успорува, поарно само да улетува во шеснаесетник и да добива топки од контри. Жиру вчера иако не го сакам беше добра и ризична измена, одма отвори простор и залепи двајца дефанзивци на себе ама катастрофалните подавања и тоа што е бавен ко желка можеше да значи и убава контра на противниците.
Не се сложувам баш дека имаа Лестер подобри шанси, тоа што ние не искористивме киксови е друго. Лестер играат многу дефанзивен фудбал и тешко е да направиш акција кога имаш 15-20 луѓе на четвртина терен и затоа не може да играме послободно. Кош имаше убава шанса да даде гол со глава, Џака шутна од 16ник, Санчез излета пред гол неколку пати и шутираше, Белерин убаво нафрлаше од десно, Озил се уфрли неколку пати за разлика од Лестер кои чекаа контри и прекини за да уфрлат некоја топка до Фукс и Хут. Убаво одигравме и мило ми е што конечно ја сменивме таа досадна формација.
0-0 беше посакуван исход од дербито во Манчестер. Сега се е на нас. Доколку победиме се до крај, можеме да завршиме 4ти. Кикс кај Спарс, макар и нерешено значи фудбал без ЛШ за нас. Добро е што овај меч е сега, па доколку се изгуби подобро да звршиме надвор од местата што водат во ЛЕ. Барем ќе имаме свежи нозе, цела следна сезона.
Санчез кога се спружи пред голман затоа што Фукс или Хут во последен момент реагираше?Можеби сум грешка ама ја не памтам ни една клир кат шанса да имавме вчера. Пречката на Алексис не ја рачунам пошто беше индивидуален потег, зборам за тимска игра. Ниту еднаш не ги отворивме како што доликува. И Лестер немаа многу шанси, ама имаа една чиста преку Марез која да не ја одбранеше Чех друг муабет ке правевме сега. Не сум многу оптимистичен за новиот систем. Дефанзивно сме поцврсти ама напред сме премногу стерлини. На сила ги тепавме и Мидлзбро и Лестер дома, утакмици на кои озбилна ПЛ екипа треба да се прошета. Мислам дека подобро игравме на почетокот од сезоната со 4-2-3-1 со Алексис како шпиц. Но имаме неколку добри теста до крајот на сезоната ке видиме до кај сме со системов против Тотенхем и против Мурињо.[DOUBLEPOST=1493338318][/DOUBLEPOST]
![]()
А Начо одличен во офанзивните и дефанзивните задачи на таа нова позиција па го врати на позиција штопер...![]()
Значи стариов само некои глупости му текнуваат, го седнува Холдинг на клупа, еден од најдобрите играчи последниве 2-3 утакмици и го става Гибс за да на место централен дефанзивец го стави Монреал?!
Па уште и Жиру пак го стартува иако минатата утакмица беше дух.