Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
не сум буквалиста бе, смешно ми е како бе може Озил да биде покритие на шпиц позцијата, Озил бе алооо!
Па не може да покрие, но Венгер ако решил да го прави Беркамп ќе го игра лажна 9ка или полушпиц. Сите знаеме дека е економист со диплома, не му се троши ако не го најде ''The right player'' или со други зборови "Top top class". Заради тој инает, се радуваме на купови и пласман во ЛШ. Еве Сити и Челзи иако им е покриена секоја позиција со класа играч, уште го јачат составот и имаат еден куп добри играчи на клупа. До вчера Сити ги имаа Агуеро,Бони и Џеко(едно време и Негредо). Челзи иако славеа, си ја засилија клупата со Фалкао. Сите нивни три напаѓачи се подобри од Волкот како ЦФ(а кај нас се планира за главен шпиц,а природна позиција му е крило). Позицијата ДМ не ја јачи со години поради потенцијалот на Џек и Ремзи кои исто така ,,можат да ја покриваат'' таа позиција. Се надевам ти стана јасно што мислев.

А зошто сите се потресувате за Вилшер ?
Кој фактор ни е Вилшер последниве 2-3 сезони за толку да се потресуваме шо се повредил ?

Тешки ние да го земеме Бензема, па Вилшер ако сака више никогаш нека не заигра фудбал (знам дека звучи лошо, ама не го мислам така).

Венгер кажа дека лани потфрлиле мидфелдерите со голови.Оваа сезона очекувал повеќе голови да клава Озил и б2б играчот.Нема Озил да игра лажна деветка.На истата позиција од лани ке си игра.Венгер сака од тие две позиции плус 15 голови.Сака да каже дека головите што фале лани ке бидат дадени од мидфилдот.Односно нема да купи напаѓач.

Сака да каже нема да ни бидат сите голови и асистенции од Санчез оваа сезона. :D

Se nadeva.A i jas se nadevam deka ke pocne da sutira Ozilot.Lani nekolku pati me nakurci koga umase klir kat shansa a podavase na igrac vo polosa pozicija od nego.

Џенкинсон игра централен дефазивец за Вест Хем, исто и на неколу пријателси летово играше како штопер.Се спрема за кога ќе се врати во Арсенал да има повеќе опции која позиција да ја игра.

Вест Хем со првотимците ли играше вечерва?

Се спремаат значи за нас, ама ќе си ги плеснеме у секој случај.

Со отсуството на Велбек, Санчез и Вилшир, офанзивниот дел на клупата ни е ептен танок, ако претпоставиме дека ќе стартуваат Окс и Тео, едина опција на клупа ни е Жиру, ако стартуваат пак сите тројца, немаме ниеден офанзивен играч за да влезе како џокер.

На сите напаѓачи со ги продадовме/дадовме на позајмица, шпекулациите за Бенземе (и ошто за напаѓач) не ми изгледаат баш без основ.

Некако се помирив дека Кокелан/Артета/Фламини ќе биде триото за заден везен, иако сметам дека тоа ќе не кошта многу во текот на сезоната ама ај, демек Венгер знае подобро од нас.

Сигурно.Мора да отвориме со победа.Односно првите две мора да ги добиеме после следи дербито против Ливерпул.

Не сме лоши.Само на Вилшир повредата е долгорочна.Велбек и Санчез најкасно за две недели се враќаат ако не и у 2 коло.Знаело да биде многу полошо.Само да не не спукаат мускулни повреди како лани.
Дефинитивно ни фали еден напаѓач али неверувам да купиме.Се надевам дека ке се распука Ремзи.За ДМ не ми е грижа ако ја задржи ланската форма Кокелан.Пример и Челзи имаат просеци како замена за Матич.Само да скрцаме од повреди е најбитно.

Потсетување за тие што се немат приклучено на http://fantasy.premierleague.com од фан клубот, кодот за приклучување е: 220013-206208 и 220013-304421(head to head)

Тие што немате тим,утре ви е последен ден да си направите. Викам да играме за ситна награда, некој предлог? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom