Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Добро е, поминавме, Венгер треба озбилно да го батали правилото за ротации на голман и да го игра Оспина во финалето. Е сега уште А.Вила малце услуга да ни направи...

И со победата на Челзи денеска, може да си ги избришеме илузиите за некаков кам-бек во лигата, не ни беше реално тоа. Да гледаме рутински да ја истераме сезоната до крај на второ/трето место и да се припремиме за финалето, тоа ќе ни биде најбитната утакмица сезонава.

Ах Венгеру, Венгеру....срцеви болесници не направи сите нас :D

Озил :cuc::cuc::cuc: Маестрална партија.

Секоја чест за момциве, извадија некако и да Војче може слободно да се збогува со прв голман.

Нека се множат победиве.

Ајде нека ни е честито финалето,останува уште да се победи. Повеќе би сакал Ливерпул да го имаме за противник бидејќи полесно ни иде со екипи што играат отворен фудбал.

Колку и да зборувате лошо за Шчезни , истрчувањата му се КЛАСА за Оспина ! Имаше 4-5 ситуации кај што избоксува/расчисти шо ја кај Оспина го немам сеуште видено. Да резумирам не сум ни за тој ни за тој , треба нов константен голман!

Колку и да зборувате лошо за Шчезни , истрчувањата му се КЛАСА за Оспина ! Имаше 4-5 ситуации кај што избоксува/расчисти шо ја кај Оспина го немам сеуште видено. Да резумирам не сум ни за тој ни за тој , треба нов константен голман!
Да да,ја уште му го памтам она "Класа" истрчување против Саутемптон.И вчера имаше неколку истрчувања за кои немаше потреба со кои внесува дополнителна несигурност во одбраната...

Не извадија "големите имиња" вчера.Озил беше единствен со идеја во средниот ред а Санчез со завршница и движење во нападот.
Не ми е јасна галамава што се крева околу Шчежни,одбиена беше топката на метар пред него.Јас повеќе го кривам Гибс за голот.Лошо маркирање и уште полош блок.Одамна пишувам дека е просек ама партијата вчера беше под просечна.
Да го пофалам Паулиста.Имаше една грешка при проигрување по влагањето во игра ама после газеше, штета што не брцна еден од тие хедери.Ситуацијата кога остана сам против двајца по киксот на Кош беше топ клас дефендинг.

Не извадија "големите имиња" вчера.Озил беше единствен со идеја во средниот ред а Санчез со завршница и движење во нападот.
Не ми е јасна галамава што се крева околу Шчежни,одбиена беше топката на метар пред него.Јас повеќе го кривам Гибс за голот.Лошо маркирање и уште полош блок.Одамна пишувам дека е просек ама партијата вчера беше под просечна.
Да го пофалам Паулиста.Имаше една грешка при проигрување по влагањето во игра ама после газеше, штета што не брцна еден од тие хедери.Ситуацијата кога остана сам против двајца по киксот на Кош беше топ клас дефендинг.

Abe protiv Pogrebnyak igrashe. :)) Da vidime protiv Hazard vnedela kako kje brani pa kje go pofalime. Mozhi ? :))

Добро де Погребњак е, ама 2 на 1 беше.Паметно ја изигра, не се летна напред да сече.Позиционо добро изработено.

Мислам дека ќе има добра иднина кај нас, тоа го увидов кога го пресече Лукаку исто така 1 на 1. Исто така има и брзина што е многу важно против екипи што чекаат на контра.

Колку само лесно заборавате заради 1-2 грешки браво! Одлични сте , се крстевте на Шчезни лани и претходните 2-3 сезони кога одбраната ни беа шалабајзери. Јас знам дека единствено Оспина е подобар од Шчезни оти е паднат Шчезни многу ама баш во никој друг елемент и во ништо друго Оспина не е подобар! Како што реков и погоре ни двајцата не се за во Арсенал веќе а тоа Оспина ќе ви го докаже а ако мислите дека со Оспина на голот може далеку да стасаме алал да ви е. Единствената алка во тимот што ја нејќам се голманите само за нив сакам смена. Истата ситуација е за Гибс и те како ќе докаже дека вреди повеќе и тоа многу од Начо само да има среќа да не се повредува али затоа за да не го чекаме ни него а ја искрено не ни сакам на Начо да се крстам по една добра сезона треба и лев бек добар.

Не е работата што ние сме заборавиле или што мислиме. Во моментов според Венгер Монреал и Оспина се подобри од Гибс и Счежни, затоа ги игра цело време.

Не е битно дали овие вториве некогаш биле подобри или ќе бидат во иднина, во моментов не се, дали ќе се изборат за место во тимот од нив зависи од париите што ќе ги пружат, со вчерашнава утакмица ни едниот ни другиот не покажаа дека заслужуваат да играат пред Монреал и Оспина.

Па за тоа и се купени "големите имиња" .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom