Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Се надевам утре ќе поминеме добро и без проблеми и нервози, на В.Хем ќе им фалат некои првотимци а ние се свежи и охрабрени по дуелот со Јунајтед.

Само прашање е колку ќе се комбинира составот со оглед дека Монако е следната недела и дали Тео конечно ќе стартува?

Е се заебал Волчко овојпат ако мисли дека ќе го уценува клубот, не е истата ситуација пред 2-3 сезони кога беше он клучен играч, сега го имаме Санчез, финансиски немаме проблем да купиме и друг крилен играч на негово место.

Но јас би сакал да остане, оти криво ќе ми биде што пак ќе се најдиме у ситуација еден играч со години и години сме го правеле, сме му давале шанса да ни отиде во некој од конкурентите, а не верувам дека ќе биде продаден настрана, освен ако некако не ги убедиме Реал да ни го дадат Бејл а ние Тео со доплата :)

Да остане, но не по секоја цена, не по цена да биде најплатен играч и да бара загарантиран првотимски статус.

Зш да не ? Јасно е шо сака Тео. Плата во рангот на Озил и Алексис.

Мислиш дека ја заслужува?
2 години по ред игра по 15 утакмици во сезона.
Озил од кога се врати од повреда игра супер,Алексис може има мал пад на формата ама сега има со кога да игра не е сам на теренот како до пред 10 утакмици па да мора он се да прави.

Тео неможе да игра шпиц, а и за таа позиција како десно крило веќе имаме покомплетни играчи од него. Се бара дефанзива, Тео ја нема таа дисциплина.
Тео има само брзина и финиш, и тоа може да биде корисно само против одредени тимови, јас не го гледам него како играч од први 11 во блиска иднина, посебно кога сите се здрави.

Загарантиран првотимски статус? Нема да го има во ниту еден од топ 5 тимовите.

Да зима 100 000 неделно и да дреме на клупа? Го разбирам Волкот, ај беше повреден но сега ако не ја добива шансата тогаш нека си бара нов клуб.

Не е дремење на клупа, туку ротација и имање квалитетна клупа, а ќе зависи и од противникот. Некогаш ќе игра Тео, некогаш ќе игра Окс некогаш Велбек. И онака иаме еден куп повреди.

Муабетот ми беше дека кога сите се здрави, не верувам дека Тео би бил прв избор.

Ај бе денес нека ја спука некој од нашиве надвор од шеснаесетник, од кога неаме даено screamer. Полди ги рендаше овие, денес очекувам некој добар погодок од Жиру/Алексис/Казорла.

Ете го и Тео :)

#‎Arsenal‬ team to play West Ham: Ospina, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Ramsey, Walcott, Ozil, Alexis, Giroud
subs: Szczesny, Gibbs, Bellerin, Flamini, Cazorla, Welbeck, Akpom

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom