Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Неможам да сватам некои работи. Да го кривиш Венгер и да го пцуеш што не ја затворил како што треба играта ОК, ама ме нервира што барате при водство да нападнеме. Кога водиме и кикснеме зошто не сме се затвориле, кога треба да се затвориме зошто сме се затвориле. При водство од гол разлика на гости после 90та минута барате да бркаме резултат. Ако Венгер е сенилен и изветраен тогаш вие сте крајно неписмени за фудбал. Да се буните зошто не сме се затвориле добро сваќам и оправдано е, ама да барате да бркаме резултат при водство е чисто самоубиство. Па барем ние знаеме колку пати сме го кркале поради тоа што не сме се затворале и го величите Мурињо што при 1-0 паркира автобус па макар и барнсли биле.

Крајот не го видов ама на затворена игра најголема шанса да се даде гол е од прекин. И само можам да кажам дека Венгер е кривец поради што го извади Жиру кој е одличен за игра со глава за да се одбраниме. Освен ако неможе да изигра 90 минути...

П.С. да останеше 1-2 ќе го величевте сега Венгер како без игра успеал да извади резултат без игра.

Не се секирајте, наредна ни е КПР дома, ќе ја тепаме таа ваљда, В.Хем игра со Челзи наредно, тие губат и после играме ние со В.Хем за дуел за четврото место на полусезоната.

Чарли Остин во животна игра. Не сум убеден баш. :D :D

@warmaster Колку си само во право.Уште не можам да сфатам како некои се бунат за тоа што сме се затвориле.Оправдување демек играч повеќе сме имале не сме требало да се затвараме.Бре анасана. И се збори како да играче Арсенал пола саат со играч повеќе,а не 7 минути,каде што во последните минути секогаш оној кој брка резултат напаѓа,а оној што води еден се брани.Не се одбранивме,а не зошто сме затвориле.
Наместо да се дискутира за лошата игра во прво полувреме,за лошата утакмица на Санчез,за невидливиот Велбек,за импотентниот Мертесакер,за тоа колку фали Артета,Ремзи,Вилшер и Озил и дека играме со втор состав во средина.

Ме мрзи да барам ама со свонси кога изгубивме 2-1 а први дадовме гол сите пцуеа зошто не сме се затвориле после водството, а денес сите зошто сме се затвориле. До душа ние и не се затворивме лошо од игра не примивме гол туку од прекин, а тоа многу често го правиме затоа мислам дека лошо се браниме од прекин и тоа е тоа што треба да се критикува, а не зошто сме се затвориле.

Никој не се буни за дефанзива кога ќе се даде гол, ама ние не игравме дефанзива нас во ќош не пикнаа..
Ајде да не пикнеа челзи или сити па да разберам, ама Ливерпул ?!
Од коа го дадовме голот напред само 2-3 пати отидовме, а од тие 2-3 пати само знам дека асално беше тоа на Гибс коа ја држеше топката кај корнер знаменцето...
И шо дефанзива ќе беше тоа коа Лукас дојде толку лесно до опасна шанса, коа Кутињо имаше 2-3 шута, кога Стерлинг имаше добри продори, коа Џерард шутна 2 пати... ?
Коа игра челзи бункер ни прашинка нема во шестаесетник, а за шутеви од типот на Лукас па муабет да не праиме...
Нека вежбаат на тренинзи бункер ако веќе тоа е планот.
И да, секако дека играчите имаат огромна улога ама ипак најголемата заслуга/кривица ја има менаџерот...

Одлично одигра тактички,но замените му беа тиња што се главна причина за ремито. Со кој памет го вади Окс и го става Кембел кога Окс го имаше на сите страни иако изигра лошо. Кембел со 30-минутно искуство во ПЛ ли ќе чува резултат? Ги имаше како опции Подолски и Волкот. За замената Жиру-Велбек се сложувам погоре, Алексис-Монреал непотребна замена. Алексис цело време покриваше назад кога виде дека добро го чуваат противниците. Кога ја згусти одбраната почна паниката и еве примивме гол.

Одлично одигра тактички,но замените му беа тиња што се главна причина за ремито. Со кој памет го вади Окс и го става Кембел кога Окс го имаше на сите страни иако изигра лошо. Кембел со 30-минутно искуство во ПЛ ли ќе чува резултат? Ги имаше како опции Подолски и Волкот. За замената Жиру-Велбек се сложувам погоре, Алексис-Монреал непотребна замена. Алексис цело време покриваше назад кога виде дека добро го чуваат противниците. Кога ја згусти одбраната почна паниката и еве примивме гол.
За Окс ако добро приметив се држеше за коленото и подкривуваше и претпоставувам дека тоа повеќе беше принудна него планирана измена.

Вака, да дадам и јас свое мислење за играта на Арсенал, т.е да кажам дека Ливерпул ги заслужи 3те бода денес. Апсолутно. Со игра, напад, акции, посветеност, трчање... Ние бевме тромави, млитави, постигнавме среќен гол за 1-1 и перфектна акција на препородениот Казорла и Жиру, кој е три класи над Велбек. Со крпен состав и без комплетен прв тим дури и ова е премија. Не можам да го обвинам Венгер за мечов, бидејќи не е. Мертесакер треба да биде Господар во нашиот 16ик. ГОСПОДАР. А тој што направи ? Се наведна. Со 2 метра и 15 цм се НАВЕДНА. Не можам да си поверувам. Едноставно не можам. Јас разбирам една, две три лоши интервенции, али тој со неговата игра докажува и покажува дека не заслужува место во Арсенал кој атакува на четврт финале во ЛШ и на титули во ПЛ, ФА. Барем пред да почни годината.

Е сега, проблемот е дека ваков очаен Ливерпул ни одржа лекција по фудбал, во секој поглед и во секој смисол. И повторно се се сведува на тоа, недоаѓање играчи од одбраната во летниот преоден рок. Јесте и лани, бевме така, ќе речите, да, но лани имавме среќа да не се повредат ниту Лоран, ниту Пер. Годинава не е така. А имавме и стабилен десен бек во Сања. Чејмберс не е ниту замена за Дебуши, а камоли да биди достојна. Се се сведува дека и овај состав треба калемење, како и тој пред 3,4,5,6,7,8 години и каде после неуспесите си заминуваа клучните фудбалери. За денешниот резултат според мене е слабиот ростер на играчи, т.е повредите на играчите.

Гледав снимка со шанси и приметив дека фламини во второ после водството цело време беше помеѓу пер и дебуши како трет централен, а на линија на 16 метри нема ниеден наш фудбалер и многу лесно доаѓаа до шук, ако веќе фламини е трет централен мора да се стави на негово место играч, во овој случај немаше разбијач пред 16 метри и правеа многу лесно акции.

Окс беше и под знак прашалник пред утакмицава.

Гледав снимка со шанси и приметив дека фламини во второ после водството цело време беше помеѓу пер и дебуши како трет централен, а на линија на 16 метри нема ниеден наш фудбалер и многу лесно доаѓаа до шук, ако веќе фламини е трет централен мора да се стави на негово место играч, во овој случај немаше разбијач пред 16 метри и правеа многу лесно акции.

Окс беше и под знак прашалник пред утакмицава.

Искрено, Фламини е најслабиот играч моментално во Арсенал. Фудбалот се смени за 360% во последните 10 години, а тој како да остана заглавен во 2004та година, и таа титула на Непобедливите. Не се разви, нималку, во тоа што требаше да биде.

Aртета до каде е со повредата го заборавивме сите???

Sekoj so sve mislenje, jas stojam na toa posle golot na zuru da se stavea podolski i volkot ce gi pobedevme so najmalku 2 gola razlika. Na dvapati vo kontranapad nemase so kogo da se podade zuru, za koj kur velbek ni bese vo igra? Apsulutna nula, venger e vinoven za se. Ce se branel so bunker koj nikogas ne sme ni igrale, ama bas nikogas. Uvek napadot gi nosel pobedite!

Sekoj so sve mislenje, jas stojam na toa posle golot na zuru da se stavea podolski i volkot ce gi pobedevme so najmalku 2 gola razlika. Na dvapati vo kontranapad nemase so kogo da se podade zuru, za koj kur velbek ni bese vo igra? Apsulutna nula, venger e vinoven za se. Ce se branel so bunker koj nikogas ne sme ni igrale, ama bas nikogas. Uvek napadot gi nosel pobedite!

A одбраната титулите ;)

Незнам како може да го браните старион.
Точно е дека некогаш сме викале да се затвори некогаш уште да напагаме,но се зависи од ситуацијата на играта и ритамот на утакмицата.
Со свонси играта беше нешто подруга таму се играше подобар фудбал(не како оној што го знаеме од вчера беше далеку подобар) а вчера стварно незнам како дадовме 2 гола кога не врзавме 2 асални додавања.Проблемот е што венгер направи многу промашени измени а и тактиката беше срање.Да играше Кошиелни и јас би сакал да се браниме.Вчера зема и ги стави сите дефанзифци што ги имавме на располагање,според мене тоа беше најголемата глупост уште кога видов дека на местото на Ох влезе Кембел знаев дека ке примиме гол.Значи требаше да се стави Волкот штом бил на клупа сигурен сум дека можел да изигра 10 минути.Они цело време правеа шанси и шутираа значи тука имаше прострот за многу контри особено со Волкот.Кога се брани водство барем со моево разбирање би го згустил средниот ред.Он само уште повеке ја измеша одбраната не се знаеше кој кого го чува туку кој стаса тој го чува играчот.Го оставаа Џерард да шутира од далеку, да имавме густа средина немаше ни да му текне да шутне.Мислам дека по негов шут следуваше корнерот и падна голот.
Ајде што е тоа е нема назад но,ако сега во јануари не купи дефанзивец што ке го смени дрвоно мертесакер и ДМФ(моја желба Крамер од Менхегладба-тешко остварлива) кој ке ја штити одбраната како што треба тогаш дефинитивно мора да си оди во јуни без разлика дали биле први во премиер лига или незнам каков куп земал.

A одбраната титулите ;)

Na primer kaj nas neli?

Od nepobedlivite ne sum procital odamna nekoj da pise za martin kijon, sel kembel, parlou i ostali. Site pisuvast za berkamp, anri, pires...

Fakt e deka vo ovoj period imame posilen napad od odbrana, pa zosto da go cuvame najsilnoto oruzje neiskoristeno? Inaku site ja vidovme odbranata, 10 dusi uspeea da ni dadat gol i toa so 6 defanzivci vo igra!

Ne bidi smesen.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom