Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Аха Маноне, браво Санчез, единствена светла точка денес.

Чудна победа, никаква игра но ете, не ми е јасно, кога противникот се брани тешко го пробиваме, кога противникот напаѓа, контрите ни се очајни, шо не е во ред, ужасна игра од Казорла, Окс, Велбек, едино Санчез вреди нешто у нападот во моментов.

Па и Венгер чува измени до 80 и кусур минути, ај помина и ваа со три бода за нас.

Ви реков Маноне ни ја пушта.

Иначе очобол ко што би кажал македонец, мизерна игра, мизерни играчи све мизерно, само Санчез и резултатот се добри

Казорла и Окс се дрва у моментов

Нешто слушнав Волкот се појавил :icon_lol:

Контрите очај, Војче на крајот ќе ја решеше утакмицата. Среќа што играа против Сандерленд, вакви киксови во серија и ќе се крсти Венгер да победи ФА куп за да игра квалификации за ЛЕ.

кои контри ги правевме последните 20мин, страшно нешто:tapp:

реално гледано Хал сами се тепаа

Грозна игра. Волку килави арсенал не сум ги гледал никогаш. Сите до еден треба да ги обсеат за јајца пред емирати сем Санчез и Чемберс. Срамота е да се игра така за било кој професинонален тим, а не па ли за Арсенал. Мертезакер мизерија мизерна ќе си земе за право да каже дека нема мотивација да игра после светското првенство? Што не го каже тоа Шурле или некој друг од германската репрезентација па да добие една васпитна од нивниот тренер. Каде бе со оние промашени шанси на Казорла? Одма под итно да оди на психијатар пар сеанси нека има да се врати на прав пат. Оној Фламини ебате препотентниот француз што греши пасови што третолигашки просечен играч ги погодува. Бил како виното... Може само да се спореди само со curious case of Benjamin Button дека е срање како старее. А на крај и тврдоглавоста на Венгер што нема скала што може да ја измери. Дај шанса на младинците кога овие „прво тимци“ имаат тешкоктија да се мотивираат да играат за Арсенал

Се погоди така после утакмицата на Арсенал одма да биде Класиското.

И го гледам Реал како игра, и го гледам Арсенал и сфаќам колку сме само далеку зад најдобрите тимови, колку сме далеку од Арсенал пред 10-тина години.

Реал не игра на тупави бескрајни додавања, вртење околу 16-ник, целата игра им се базира на брзина, продорност и најважно брзи додавања, не гушење на топката долго од еден играч, две три додавања и оп шанса пред гол. Така играше и Арсенал пред многу години, така играа старите мајстори Анри, Пирес, Беркамп, на таква игра треба да се враќаме, но денес немаме ни такви играчи, ниту Венгер веќе го сака тој стил, за жал.

Се слагам со се освен до делот со Венгер.
Многу сме назад.Баш сакам да играме со Реал во ЛШ да видам како ќе изиграме. Или торпедирани или ќе тепаме.Златна средина кај нас нема.Или 4то место :)

Се слагам со се освен до делот со Венгер.
Многу сме назад.Баш сакам да играме со Реал во ЛШ да видам како ќе изиграме. Или торпедирани или ќе тепаме.Златна средина кај нас нема.Или 4то место :)

Мислиш Венгер сака да го смени стилот на игра што го играме сега.

Е кој да кривеме шо се влечат некој дебилни играчи на терен ? Губеме верба ебаго сезона за сезона исти срања се случуват ...

Мислиш Венгер сака да го смени стилот на игра што го играме сега.

Очигледно е дека сака да смени нешто.Игравме убаво,веќе не.Приоритет не е убавата игра,туку резултатите.Тоа со убавата игра му беше маска за некако за ги скрие годините што идеа а знаеше дека ќе бидат неуспешни. Повредите за оваа сезона играт главна улога.
Е сега што нема и резултати тоа е поради нели кажевме што плус играчкиот кадар и некои нинџи што мислат дека се фудбалери.
Убеден сум дека крие нешто стариот во заден план.Чекавме толку време,јас сум спремен да почекам уште сезона-две со цел да се остварат умислите.Преголема транзиција беше ова,верујте уште не сме излезени од неа.

Ќе се каже и дека многу време е,нема стрпљение и со право. И уште многу други работи.

Се ќе се среди,само уште малку време. Повторно ќе дркате на Венгер.

Шо им фали на Озил, Санчез, Тео, Окс па и Велбек да речеме ?
Демек не може со овие да играме брза игра со продавања во простор ?
Не е дека немаме играчи туку Венгер некако не ја форсира таа игра.

Шо им фали на Озил, Санчез, Тео, Окс па и Велбек да речеме ?
Демек не може со овие да играме брза игра со продавања во простор ?
Не е дека немаме играчи туку Венгер некако не ја форсира таа игра.

И јас сум на тоа мислење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom