Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Пре би го играл Волкот како шпиц отколку Бербатов. Аршавин може гомна да јаде за мрзата на Бербатов, а колку многу го пцуевме Аршавин поради тоа..Има техника и завршница, ама никаква сила, брзина, ниту пак е нешто добар у воздушни дуели. Тоа што е докажан за во Премиер лига не ми менува нешто затоа што и Силвестре беше докажан во Премиер лига. :D

Tие шансите што ви ги промашува Жиру секоја утакмица, Димче ке ги претвара во гол.
Тоа дека нема сила си во огромна заблуда.

Tие шансите што ви ги промашува Жиру секоја утакмица, Димче ке ги претвара во гол.
Тоа дека нема сила си во огромна заблуда.

Тие шансите што ги промашува Жиру, Димче може нема ни да ги има, а не да ги претвара во гол. 33 години има, он порано немаше којзнае каква сила, а не па сеа. Барем колку Жиру нема, кога веќе споредуваш. За техника не станува збор во муабетот.

Каков Бербатов, тоа ќе биде ист Силвестре, и јас ич не го сакам, ми потребал некој бивши играч на Тотенхем и Јунајтед па на сето тоа и бугар, не фала.

Каков Бербатов, тоа ќе биде ист Силвестре, и јас ич не го сакам, ми потребал некој бивши играч на Тотенхем и Јунајтед па на сето тоа и бугар, не фала.

Потполно се согласувам.

Ако Венгер тргнал по Бербатов, ич нека не трга. Сигурно може да се најде нешто подобро, поквалитетно и помладо. На крај краева, Јас пак би тргнал по Демба Ба.

Потполно се согласувам.

Ако Венгер тргнал по Бербатов, ич нека не трга. Сигурно може да се најде нешто подобро, поквалитетно и помладо. На крај краева, Јас пак би тргнал по Демба Ба.

Демба Ба не ти го дава Мурињо па мајка Јана нека е,него и јас би сакал некој подобар од Бербатов ама доколку неможеме да го земеме Левандовски или некој трет и Бербатов не би бил лош,плус ќе може да игра и во ЛШ.

5ка трансвер си е Бербатов сега за 6 месеци е одлично решение, сега на зимо да се најде класа напаѓач за малце пари е многу тешко и плус додека се навикне на лигата ќе заврши сезоната, а Бербатов е идеално решение искусен напаѓач кој нема да му пречи да биде резерва и доста ќе може да помогне за освојување на титулата, па здравје на лето Венгер ќе може да бара класа напаѓач кој ќе има време да го навикне на стилот на играта на Арсенал и лигата. Еве и Гери Невил што мисле за овој трансвер- Gary Neville @GNev2 2h
Berbatov to Arsenal fits for me. Awareness of runs / plays that extra pass and tempo in the last third would suit him.
И да мислам дека и вас ви е јасно дека со Подолски како шпиц не оди. :нинџ:

Сеа на фб прочитав дека во Мирор пишувало дека тотенхем се интересирале за Мората, ама од Реал им кажале дека Мората оди на заем во Арсенал.
Се надевам дека ќе успееме да го земеме Мората, а уште посреќен би бил ако успееме и да го купиме (шо не верувам дека Реал би го продале). Иначе барем според мене многу подобар би бил Мората место Бербатов, може зошто Мората е млад и поенергичен, има брзина и техника и најважно е што се познаваат со Озил, што сигурно многу ќе ни користи.

Иначе за Подолски, уште лани видовме дека не го бива како напаѓач и највише му одговара лево крило. Волкот многу подобро се снаоѓа како напаѓач и ја вчера би играл :
Волкот
Подолски - Казорла/Вилшер - Гнабри/Казорла

Сум да се земе Бербатов,како краткотрајно решение и замена за Жиру.
Бербатов од секогаш бил мрза,но тоа не го спречи да дава по 20 гола во сезона,веќе е стар и истрошен,во Фулам ништо посебно не покажува,но ако дојде ќе биде мотивиран од борбата за ПЛ и ќе сака да даде се од себе за да помогне.
Во овој трансфер рок нема некои посебни играчи кои се на располагање,нашите реални цели се позајмици за Пато,Бербатов,Ба и Мората.Диего Коста нема да му дозволат да си оди, Џексон Мартинез не е докажан играч за кој Венгер би фрлил 30м,единствено е можно Венгер да изненади со Левандовски или Балотетли,ако веќе планира да го одврзе ќесето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom