Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дај стварно олабавете,победа со непримен гол кај Њукасл е одлично,сега на ред е Кардиф кој исто мора да се добие..Имаме релативно лесен распоред во јануар,мора да направиме бодова разлика тука затоа што во февруар и март не чека пекол.

Апсолутно, најважно е во јануари да не се испуштаат бодови, за да имаме колку толку залиха оти тешко е да не изгубиме бодови во февруари и март.

Во Јануари треба да се добие се. Немаме шанси за испуштање на бодови. Мислам дека ќе блесни Жиру во јануари. Повеќето мечеви ни се дома и полесни противници надвор, со мала отспака за Саутемптон. Така да, менаџер на месец јануари Венгер и играч на месец јануари Жиру. :))))))) Пример.

Ама да не си прајме бајрам со умот, една помала криза препродевме, остануваме на врвот, без залиха на бодови и треба да се гледа само мечот кој следи. Тоа е Кардиф. После одиме натака.

on how bad [Mesut] Ozil's injury is…It is an inflamed shoulder, it should be one more week maybe less, I don't know, but not a long time
Можно е да не игра Озил и со Кардиф

Нека одмори. И Озил и Жиру. Кардиф не би требало да е некој сериозен тест, но можеби и време е за Бентднер да стартува одново. Освен ако не сака Венгер да прај гол-разлика па да излези со најсилен состав и после со Тотенхем да калкулира. Сигурен сум дека ќе ги одмори првотимците на еден од овие два меча. Само не знам на кој. :D

Старава година заврши одлично, а новава ќе ја дочекаме на тронот од ЕПЛ, имаме доволно играчи за борба на три фронта, се враќа Чамбо за недела дена, ни фали еден квалитетен шпиц со реализаторски способности во трансфер периодов и комотно атакуваме на три пехари.

Arsenal-Logo-Red.jpg

Заврши една половина од сезоната и ја испраќаме годината како први.Сите на почетокот викаа како имаме лесен распоред и да не се радуваме напразно,еве ги поминавме сите 19 екипи и останавме на лидерското место.Губевме поени од посилните тимови а од послабите сите ги победивме со исклучок на Вила. Нека ни е Среќна Новата 2014 година и конечно да дочекаме трофеј!

Иначе Жиру нека брца по еден гол на вакви натпревари ич нема да му замеравам ...Еден гол три бода, локумче.
Иначе момент на натпреварот го имаше Џенкса, кога Николче скоро сам беше со Крул али овој си вика чекај бе ќе им кинеме време :pos:
6 гола од 8 на жиру се на рез. 0:0 ;)

Календарски 2013 година беше многу добра за Арсенал, најмногу поени од сите тимови во текот на годината, летото не загубивме ниеден битен играч, направимве рекорден трансфер со Озил, новата сезона засега ни е одлична, на врвот сме на половина од сезоната. Имаме право да бидеме отпимисти за наредната година, па нека ни е со среќа.

"Arsène Wenger: "In the last 15 minutes we have shown another aspect of our team - resilience, fight. We threw our bodies in the box."
ваљда ќе има more of the same, тој е рецептот за титула друг нема. Јунајтед не освојуваше титули дека беа 2 калси подобри од нас, него дека го имаа ова 2 пати повеќе од нас

ЛШ. ПЛ сум дочекал да освој Арсенал и сум се радувал и сум го знаел сите играчи на памет. Можеби не сум знаел се за фудбалот, но во таа 2003/04 имав 15 години и знаев што значи титула. Сакам Венгер да освој титула во ЛШ за да има се на располагање. А дека Премиер Лига ми значи повеќе, ми значи.

Абе што викате да го земеме булгарчета од Фулам а? Не би било скапо а башка ќе се најде ептен. Искуство еден тон во лигата и добра замена за Жиру, па здравје на лето да се земе нешто класа напаѓач.

П.с.На Жиру му фуфка хахаххаа
Olivier Giroud tells Arsenal boss 'we don't need another striker'

Абе што викате да го земеме булгарчета од Фулам а? Не би било скапо а башка ќе се најде ептен. Искуство еден тон во лигата и добра замена за Жиру, па здравје на лето да се земе нешто класа напаѓач.

П.с.На Жиру му фуфка хахаххаа
Olivier Giroud tells Arsenal boss 'we don't need another striker'

Па не би бил лош трансфер,штознам,да им го дадеме за замена Бендтнер и плус 1 милион и доста им е,не е лош играч Бербатов,доколку не сме во можност да најдеме квалитетен напаѓач јануар,да не фрламе пари за џабе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom