Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека Мертесакер ќе бидне втор,заслужи човекот со константноста што ја има цела сезона.

многу мислиш друже, а да провереше кој е втор , (и прв има излезено кој е) пред да напишеш (no offense :D)

Мај бед не ги дочитав коментарите до крај а и ја немам отварано официјалната одамна.Заслужено прво за санти како и трето и четврто за тео и артета.Свака част за коската ама многу високо второ место за играч што на 15ина кола пред крај стана стандарден првотимец ипак мислам дека мертесакер заслужи да е во топ 4 а според мене и баш на тоа второ место,сепак покажа неверојатна константност и квалитет низ цела сезона што е многу ретко за дефанзивец на арсенал.

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Во случај да го земеме Цеск би имале многу везни:Казорла,Артета,Вилшер,Цеск,Ремзи,Росицки,Диаби,Кокелин и Денилсон(се враќа од позајмица).Така да треба да се шитка некој...

Samuel @samuelj29060 5m
Yep, confirmation from Italy. Julio Cesar to Arsenal is imminent. (Last RT). #AFC
Не знам колку е вистина, го најдов на фејсбук, искрено се надевам дека не е баш вистинито :)

Samuel @samuelj29060 5m
Yep, confirmation from Italy. Julio Cesar to Arsenal is imminent. (Last RT). #AFC
Не знам колку е вистина, го најдов на фејсбук, искрено се надевам дека не е баш вистинито :)

И јас се надевам дека не е вистина

треба да сте луди цезар да не го сакате....за сите голмани во арсенал е две класи подобар....и немојте со муабети стар е ова она....не заборавајте на кои години Ван Дер Сар ги имаше најдобрите партии за манчестер.....

Едноставно имам огромна верба во Шчезни и неговите квалитети... многупати до сега не вадел, пред се сетете се дека единствена причина зашто игравме Лига на Шампиони ние а не Удинезе минатата сезона беше он :)

Ќе биде добро да дојде Цезар.Само позитивни работи може да се извлече од овој трансфер.И секако,немој случајно да помислите дека ќе биде прв избор. ;)

Едноставно имам огромна верба во Шчезни и неговите квалитети... многупати до сега не вадел, пред се сетете се дека единствена причина зашто игравме Лига на Шампиони ние а не Удинезе минатата сезона беше он :)

Убаво тоа што не вадел,а сезонава колку пати му дадоа гол од 30 метри,колку пати имаше пад на концентрација и примаше глупави голови.Шчезни е голман на кој му треба уште печење.Цезар ке му овозможи да добие дополнително искуство и конкуренција која нема да му даде да се чувствува семоќно,туку за да биде број еден голман да треба да работи и подобрува нон-стоп.Со доаѓањето на искусен голман ке му се помогне и него и на Арсенал.
Од така што се потпираме на неискусни а надежи играчи немаме торфеј 8 години. Голманската позиција не е за заебавање,таа е темелот на тимот.

Пример кога играм мал фудбал,сум се мачел заедно со екипата гол да дадеме и кога ке видам дека на голманот мој од корнер му шутнале во него и вој топката си ја забил сам во гол си мавам еден фејспалм и ми се одигрува се демотивирам,верувам дека истово се случува и во професионалниов фудбал. :)

Цезар = Шамак,Скилачи,Парк итн уште една плата ке оди во вода негледам во шо е подобар од Шчезни и фабијански освен тоа шо ке ја зголеми конкуренцијата во тимот и не гледајте ги само одбраните негови гледајте ги и киксовите шо ги имат праено.
Ако веке бараат втор голман и искуство Шварцер на една година и то е то

Цезар = Шамак,Скилачи,Парк итн уште една плата ке оди во вода негледам во шо е подобар од Шчезни и фабијански освен тоа шо ке ја зголеми конкуренцијата во тимот и не гледајте ги само одбраните негови гледајте ги и киксовите шо ги имат праено.

У КПР киксовите му се простени,иако не сум го гледам многу во КПР,4ри пати го имам гледано Цезар во ПЛ и бранел феноменално.Во КПР човекот немаше никаква мотивација да игра,како и 80% од играчите.
Не викам јас да биде прв голман Цезар,ке си се менуваат со Шчезни според прикажаната форма.

во апсолутно све е подобар... Рефлекси, концентрација, командување во шеснаесетникот , + одлични перформанси на големи натпревари...и да не го заборавам искуството... Покрај Милито и снајдер Цезар е главниот виновник за тројната круна на интер во 2010 .... огромен плус ќе биде за Арсенал да дојде цезар...кога последен пат сте имале голман што имал константност? Цезар ќе го донесе тоа..башка ќе помогне на другите голмани да се развиваат покрај него...има што да ги научи....

Ако се вистинити шпекулациите со Цеск и Цезар ќе имаме конкурентен тим за титула наредна. Само да се ослободиме од вишокот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom