Прво, очигледно сме поделени на поддржувачи на Венгер и оние другите кои не го сакаат во Арсенал. Единствена работа е да дојде нов тренер, и да видиме каде ќе сме со него. Ако сме подолу од ова, сигурно, ќе го барате назад и ќе ги барате мислењата на форумот, наназад за да си ги избришите срањата, кои сте ги начкрапале. Од друга страна, ако „новиот“ тренер кој би „дошол“ освои пет титули во една сезона, сигурно вие истото би го напишале за нас, т.е конкретно за мене. Дека можело и подобро од ова. Но, има разлика. Јас и во тешките моменти го поддржувам Венгер и неговата визија за тимот, во кој верувам(е), навивам(е) и го сакам(е). Не плукам по него. Некогаш не се сложувам со него. Некогаш се сложувам. Но. да заборавите дека Венгер го крена нивото на Арсенал, до ова ниво, кое го имаме сега, и кое ве натерало да навивате за него. Сигурно ако бевме на местото на Астон Вила, кое е сега, немаше да навиваме за Арсенал, пред 10ина години. То е дефолт така.
Второ, видете шо и какви желби имате. Гвардиола, who ? Bitch please е муабетот.
Трето, оваа генерација нема моќ. Фудбалот се сведе на квантитет, а не на квалитет. Видете шо се случва на пазарот и пазарната моќ, односно куповната моќ. Ти, како, Акционерско друштво, гледаш да имаш заработка од бизнисот кој го работи. Фудбалот ? И тоа каков бизнис е тоа. Шо викате, зошто го купија Сити ? Од љубов ? Или пак, ПСЖ ? Од разбирање на фудбалот. Ма јок, брате. Се е то бизнис кој се работи во позадина. Од Цеца која ги продаваше играчите на Обилиќ, по рекордни суми, па до ден денес кое се прави, ОВА на трансфер пазарот. Коларов, 25 000 000 ? Брате, сфати ме е муабетот. Генерацијата на Пирес, Љунберг, Анри, Беркамп... Не ја барајте, ниту ќе ке ја има негде, уште еднаш во некој клуб. Ретки се играчите, кои од овие 2-3 години, би носеле еден ист дрес. Фазата на играчи, како Раул, Хавиер Занети, Џерар... Е то, момци е фаза на изумирање. Кај нас, нема ниту ЕДЕН достоен играч да го носи дресот на Арсенал. Единствениот е Џек Вилшер. Никој друг. Кој ги селектира ? Точно. Венгер. Но глобализацијата тоа му го нуди. Не можи ти од Мертесакер да бараш да го сака Арсенал. Не мојш. Тони Адамс е прича за себе.
Толку од мене.
Второ, видете шо и какви желби имате. Гвардиола, who ? Bitch please е муабетот.
Трето, оваа генерација нема моќ. Фудбалот се сведе на квантитет, а не на квалитет. Видете шо се случва на пазарот и пазарната моќ, односно куповната моќ. Ти, како, Акционерско друштво, гледаш да имаш заработка од бизнисот кој го работи. Фудбалот ? И тоа каков бизнис е тоа. Шо викате, зошто го купија Сити ? Од љубов ? Или пак, ПСЖ ? Од разбирање на фудбалот. Ма јок, брате. Се е то бизнис кој се работи во позадина. Од Цеца која ги продаваше играчите на Обилиќ, по рекордни суми, па до ден денес кое се прави, ОВА на трансфер пазарот. Коларов, 25 000 000 ? Брате, сфати ме е муабетот. Генерацијата на Пирес, Љунберг, Анри, Беркамп... Не ја барајте, ниту ќе ке ја има негде, уште еднаш во некој клуб. Ретки се играчите, кои од овие 2-3 години, би носеле еден ист дрес. Фазата на играчи, како Раул, Хавиер Занети, Џерар... Е то, момци е фаза на изумирање. Кај нас, нема ниту ЕДЕН достоен играч да го носи дресот на Арсенал. Единствениот е Џек Вилшер. Никој друг. Кој ги селектира ? Точно. Венгер. Но глобализацијата тоа му го нуди. Не можи ти од Мертесакер да бараш да го сака Арсенал. Не мојш. Тони Адамс е прича за себе.
Толку од мене.