Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Прво, очигледно сме поделени на поддржувачи на Венгер и оние другите кои не го сакаат во Арсенал. Единствена работа е да дојде нов тренер, и да видиме каде ќе сме со него. Ако сме подолу од ова, сигурно, ќе го барате назад и ќе ги барате мислењата на форумот, наназад за да си ги избришите срањата, кои сте ги начкрапале. Од друга страна, ако „новиот“ тренер кој би „дошол“ освои пет титули во една сезона, сигурно вие истото би го напишале за нас, т.е конкретно за мене. Дека можело и подобро од ова. Но, има разлика. Јас и во тешките моменти го поддржувам Венгер и неговата визија за тимот, во кој верувам(е), навивам(е) и го сакам(е). Не плукам по него. Некогаш не се сложувам со него. Некогаш се сложувам. Но. да заборавите дека Венгер го крена нивото на Арсенал, до ова ниво, кое го имаме сега, и кое ве натерало да навивате за него. Сигурно ако бевме на местото на Астон Вила, кое е сега, немаше да навиваме за Арсенал, пред 10ина години. То е дефолт така.

Второ, видете шо и какви желби имате. Гвардиола, who ? Bitch please е муабетот.

Трето, оваа генерација нема моќ. Фудбалот се сведе на квантитет, а не на квалитет. Видете шо се случва на пазарот и пазарната моќ, односно куповната моќ. Ти, како, Акционерско друштво, гледаш да имаш заработка од бизнисот кој го работи. Фудбалот ? И тоа каков бизнис е тоа. Шо викате, зошто го купија Сити ? Од љубов ? Или пак, ПСЖ ? Од разбирање на фудбалот. Ма јок, брате. Се е то бизнис кој се работи во позадина. Од Цеца која ги продаваше играчите на Обилиќ, по рекордни суми, па до ден денес кое се прави, ОВА на трансфер пазарот. Коларов, 25 000 000 ? Брате, сфати ме е муабетот. Генерацијата на Пирес, Љунберг, Анри, Беркамп... Не ја барајте, ниту ќе ке ја има негде, уште еднаш во некој клуб. Ретки се играчите, кои од овие 2-3 години, би носеле еден ист дрес. Фазата на играчи, како Раул, Хавиер Занети, Џерар... Е то, момци е фаза на изумирање. Кај нас, нема ниту ЕДЕН достоен играч да го носи дресот на Арсенал. Единствениот е Џек Вилшер. Никој друг. Кој ги селектира ? Точно. Венгер. Но глобализацијата тоа му го нуди. Не можи ти од Мертесакер да бараш да го сака Арсенал. Не мојш. Тони Адамс е прича за себе.

Толку од мене.

Прво, очигледно сме поделени на поддржувачи на Венгер и оние другите кои не го сакаат во Арсенал. Единствена работа е да дојде нов тренер, и да видиме каде ќе сме со него. Ако сме подолу од ова, сигурно, ќе го барате назад и ќе ги барате мислењата на форумот, наназад за да си ги избришите срањата, кои сте ги начкрапале. Од друга страна, ако „новиот“ тренер кој би „дошол“ освои пет титули во една сезона, сигурно вие истото би го напишале за нас, т.е конкретно за мене. Дека можело и подобро од ова. Но, има разлика. Јас и во тешките моменти го поддржувам Венгер и неговата визија за тимот, во кој верувам(е), навивам(е) и го сакам(е). Не плукам по него. Некогаш не се сложувам со него. Некогаш се сложувам. Но. да заборавите дека Венгер го крена нивото на Арсенал, до ова ниво, кое го имаме сега, и кое ве натерало да навивате за него. Сигурно ако бевме на местото на Астон Вила, кое е сега, немаше да навиваме за Арсенал, пред 10ина години. То е дефолт така.

Трето, оваа генерација нема моќ. Фудбалот се сведе на квантитет, а не на квалитет. Видете шо се случва на пазарот и пазарната моќ, односно куповната моќ. Ти, како, Акционерско друштво, гледаш да имаш заработка од бизнисот кој го работи. Фудбалот ? И тоа каков бизнис е тоа. Шо викате, зошто го купија Сити ? Од љубов ? Или пак, ПСЖ ? Од разбирање на фудбалот. Ма јок, брате. Се е то бизнис кој се работи во позадина. Од Цеца која ги продаваше играчите на Обилиќ, по рекордни суми, па до ден денес кое се прави, ОВА на трансфер пазарот. Коларов, 25 000 000 ? Брате, сфати ме е муабетот. Генерацијата на Пирес, Љунберг, Анри, Беркамп... Не ја барајте, ниту ќе ке ја има негде, уште еднаш во некој клуб. Ретки се играчите, кои од овие 2-3 години, би носеле еден ист дрес. Фазата на играчи, како Раул, Хавиер Занети, Џерар... Е то, момци е фаза на изумирање. Кај нас, нема ниту ЕДЕН достоен играч да го носи дресот на Арсенал. Единствениот е Џек Вилшер. Никој друг. Кој ги селектира ? Точно. Венгер. Но глобализацијата тоа му го нуди. Не можи ти од Мертесакер да бараш да го сака Арсенал. Не мојш. Тони Адамс е прича за себе.

Толку од мене.

За седум(оваа е осма) година од тој тим што си замина можеше да направи нов тим на непобедливи. Кој му е крив кога нема моќ во бордот да им лупне со бокс на маса и да им каже што и како ќе се прави. Нека направи он агенда и план како ќе се движи клубот па останатите сектори од клубот да се приспособат на тие услови, а не вака обратно. Финансискиот менаџмент му диктира што и како да прави.

На венгер од 2005 па наваму веќе му продадоја еден тим на непобедливи!
--- надополнето: 13 декември 2012 во 17:13 ---
Просветли не...

иначе многу глуп муабет правите како да е се у капацитетот ... разгледајте малце што се има емирати
http://www.arsenal.com/emirates-stadium/virtual-tour
And much more...

Над 20 милиони намлати само летото, од дресови и спонзори.

За седум(оваа е осма) година од тој тим што си замина можеше да направи нов тим на непобедливи. Кој му е крив кога нема моќ во бордот да им лупне со бокс на маса и да им каже што и како ќе се прави. Нека направи он агенда и план како ќе се движи клубот па останатите сектори од клубот да се приспособат на тие услови, а не вака обратно. Финансискиот менаџмент му диктира што и како да прави.

На венгер од 2005 па наваму веќе му продадоја еден тим на непобедливи!
--- надополнето: 13 декември 2012 во 17:13 ---

Над 20 милиони намлати само летото, од дресови и спонзори.
Нов тим на непобедливи?
Тоа така е, Венгер копче клика и прави тим на непобедливи.
Разбудете се, непобедливи во ПЛ нема никогаш повеќе да има.
П.С. Пребарај и види со кои ситни пари беше направен тој тим на непобедливи.

Досадни сте со расправииве, дајте малку да се пошегуваме..
http://www.arsenal.com/news/reserves-news/loan-watch-sao-paulo-win-copa-sudamericana

Да му честитаме на нашиот прв дм! , замената доведена за еден и единствен наш Жилберто Силва... Освои титула во Америчкиот *Јужно* куп... а и во лига добро им оди како што знам, воедно првотимец им е наш Дени секако ! Славната 15ка го носи кон нови подвизи :D

Нов тим на непобедливи?
Тоа така е, Венгер копче клика и прави тим на непобедливи.
Разбудете се, непобедливи во ПЛ нема никогаш повеќе да има.
П.С. Пребарај и види со кои ситни пари беше направен тој тим на непобедливи.

Фабрегас, Сонг, Насри, РвП, Туре, Клиши со рестото од тимот што сега го имаме и те како би биле неприкосновени на врвот!

Фабрегас, Сонг, Насри, РвП, Туре, Клиши со рестото од тимот што сега го имаме и те како би биле неприкосновени на врвот!
Има доста разлика од неприкосновен на врвот до непобедлив.
Патем, Клиши беше дрво, Сонг не беше ништо посебно, РвП беше цели сезони повреден до пред година и пол, Туре беше склон на скандали итн итн.
Не се лажи, и Меси и Роналдо да го имавме бонус во составов никаков тим не постои кој ти гарантира непобедлива сезона.

Aбе не гледаш дека и самиот Makedonec_7 (на кој аватар му е самиот Венгер) во својот ник има број 7, па 7 год. поминаа без трофеј, значи оваа дефинитивно освојува :D

Армагедон а? Очигледно пак се поделивме за Венгер. Не ни е прв пат, а поради тоа што тој нема да оди никаде, мислам дека нема да ни биде ниту последен. Муабетов е правен милион пати и секогаш е исто, никоја будала нема да дојде да го води овој состав затоа што нема ни во лига Европа да се квалификува. Ниту Гвардиола, ниту Клоп, ниту Беркамп па накар и Мурињо нема да направат ништо со овие играчи. Инаку доколку би си одел Венгер, лично навивам за Клоп ;)
Зошто Професорот нема да оди никаде?
После толку години работа, во кои направи темелна реконструкција на клубот, како целина, не само од фудбалски аспект, Арсенал има Венгерова ДНК, слободно може да се каже дека тој е таткото на „модерниот“ Арсенал и за 20-30 години ќе биде споредуван со Чапман, сакале ние тоа или не. Понатаму, ова сум го кажал и претходно, не верувам дека тој, при здрав памет, би останал во Арсенал и би си ја „закопал“ кариерата ако знае дека „бродот тоне“, а за тоа време да има отворена понуда од Реал Мадрид, бланко чек од Челзи, Сити и ПСЖ и понуди од уште еден куп други клубови каде би имал далеку подобри услови.
Дали би требали да си замине?
При нормални услови мојот одговор би бил НЕ, е сега, бидејќи во последно време кај нас ништо не е нормално таков ќе биде и одговорот (следува во продолжение): кој може да ме убеди дека доколку Венгер си замине, нашата трансфер и бизнис политика ќе се промени, неговиот збор секако дека има вредност во клубот, но и тој седи со спуштена глава пред бордот и прави како што ќе му биде кажано, со 15 милиони буџет за трансфери не се гради шампионски тим.

Ако сакаме брзи резултати, стратегијата лета преку прозор и ќе бидеме како Челзи, кој само благодарение на десетиците милиони фунти кои секоја сезона ги фрла Абрамович во ветер, е таму каде што е. До кога ќе видиме... Ние очигледно ја немаме таа финансиска моќ, ниту ќе ја имаме. За таа сметка имаме сопственик кој го откупи клубот само за да се фали пред своите амерички другарчиња у ЕлЕј, и да ја направи лејди Нина Смит мултимилијардерка, малце и беа тие што ги имаше. При целата оваа помијада клубот не доби ниту фунта. 15 години се зборува за тој мастер план, план со кој ќе се постават темелите на новиот Арсенал, фудбалски доминантен и финансиски моќен. Но сите знаевме дека таа транзиција ќе биде тешка, но таа не беше само тешка, туку и болна и сеуште неможе да заврши, благодарение на, како што посочи IgorChete, рускиот мафијаш и шеиците нафташи.
Не секогаш сум се согласувал со Професорот, што станува се поизразено во последно време, но во моментов нема подобар човек од него за оваа работа. Сега дека дел од неговите одлуики се out of date и тоа доста застарени е друг муабет, но со „ропаците“ кои ги има на располагање претпоставувам дека и тоа е многу.

• Ми се допаѓа
Reactions: J +

Толку од мене.
Ако толку го сакаш и подржуваш дедо ми ок тоа е твое право, јас го мислам спротивното од тебе. Фала му на дедо за се што направил за Арсенал ама редно е малку да одмори и да го замени.........или нека удри некоја тупаница на тие неспособните таму и да го врати Арсенал каде што треба да не се прави мекуш, или додека е време нека се губи, не е целата кривица во него ама ако не направи тој нешто на лигушите нема ни да им текне и нека не гледат само за себе.
smiley.gif

Ме престигна со постов :) се надевам дека има барем малце вистина во тоа што го зборуваат
Газидис никаде не кажал бројка, бројката е проценка од фан група.
Второ, не верувам дека во Јануари би имале друго зајакнување освен Диаби кој секој трансфер период не зајачува, не сака Венгер промени на сред сезона, ќе чекаме лето.

Ме престигна со постов :) се надевам дека има барем малце вистина во тоа што го зборуваат
Го објавив чисто информативно, а за вистина дали е МАЛО МОРГЕН
bluerolleyes.gif

--- надополнето: 13 декември 2012 во 18:49 ---
Газидис никаде не кажал бројка, бројката е проценка од фан група.
Второ, не верувам дека во Јануари би имале друго зајакнување освен Диаби кој секој трансфер период не зајачува, не сака Венгер промени на сред сезона, ќе чекаме лето.
Диаби е опоравен само А.В несака да го признае тоа....

Што?
Доказ?
Another Goal.com exclusive, Arsenal players are losing faith in their beleaguered manager Arsene Wenger. Ова е од вчера секаде се кружеше незнам дали си проверил но за да не бараш подеталнбо ќе ти објаснам: Кавгата ја започнале А.В, Скилачи и Шамак што со сигурно го напуштаат арсенал по ова што се десило, подоцна се нафрлил и Аршавин, Сантос, Ремзи и Џуру кои му писнале на А.В бидејќи не постапувал правилно со тоа што го крие Диаби кој самиот потврдил дека е фит а овој го криел за да не го игра, а Тео цело време бил настрана и молчел што е и нормално е сега што ќе биде понатака.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom