Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вака сега.
Задоволен од играта, а од резултатот уште презадоволе. Како прво немњето искуство е надминато и тоа доста. И лани беше али немањето на клупа го направи свотето. Мислам дека годинава клупата ни е далеку подобра. Од натпреварот најмногу ме изнервира судијата. Абре оној врска нема од судење. Како прво Болтон заслужија црвен али она небеше за црвен, плус стопира чиста акција за гол. Па аматер да беше немаше така да изреагира. Стартот над дијаби не го досуди, имаше намајлку еден пенал али ајде бидејќи победивме ќе замижам.
ЗА играчите.
Алмуниа - Ќе му дадам прелазна иако можеби можеше да не излета и да ја исправи грешката на Косчелњи. Другото добар беше.
Лорен - Дечкото изигра топ и сум доста позитивно изненаден од неговата игра во воздуш. Еден дуел не изгуби и во воздуш и како старт. Најмногу ми се свиѓаше што сите беа чисти без фаул. Нека продолжи вака и одбраната ќе немаме проблем. Па на моменти мислам дека сам се бореше. Иако направи кикс за голот сепак нема да му замерам затоа што изигра доста стабилно.
Скилачи - Не беше приметлив немаше нокоја работа но дефинитивно мислам дека подобра замена од Силвестре. Плус ова му е прв натпревар и солиден беше. Се гледа дека му треба воигрување но како за прв пат солиден беше.
Гибс - Одличен и во дефанзива и во напад, посебно дефанзивно. Добро е за Клиши што има квалитетна конкуренција. Дечкото нека продолжи вака да игра и оправдано е што Траоре замина бидејќи иако е одличен сепак конкуренцијата е доста јака на таа позиција.
Ебуе - човекон го сакам, многу позитивен и се гледа дека го сака тимот. И таа позиција е солидна.
Сонг - ЦАР, како само им ги сечеше акциете и како цврсто игра заслужува почит. На почеток малку пасовите му беа непрецизни али тоа и не му е задача затоа и ен му замарам за тоа. Али второ беше мислим најзначаен човек во дефанзивната одбрана и најзаслужен што болтон немаа контра. Посебно ми се свиѓа што продолжува со одличната игра од лани.
Вилшир - Се гледа дека трча игра подава и одлично изигра. Му треба искуство и секој ваков натпревар е голем плус за него. Нека продолжи со одличната игра.
Цеск - Што да кажам за него. Во ногана има ласерски нишан за пас. Друго не е потребно да се каже.
Аршавин - Ах аршави што да се прави со него. Се е одличен брз е им бега али за завршницата никако да му тргне. Едино добро на овој натправар е што не беше мрзелив и покажа повеќе залагање, па така да бидејќи победивме нема да му замерам за пропуштените шанси.
Росицки - Неако ми беше во вториот дел изгубен, но и целата игра беше по десната страна па затоа можеби и не се примети. Имаше некој добар пас, посебно оној првиот до Аршавин беше совршенство, али некако се подзагуби во вториот дел. Сепак не беше толку лош иако можеше и тој да ја подобри завршницата.
Чамак - За играчот нема да дадам еден лош коментар затоа што како што кажав дека Венгер го донесе само за игра со глава и секој натпревар го потврдуа дека неговата улога е да помага во извлекувањето на играчите, асистирање и давање голови со глава.
За резервите
Дијаби - кратко изигра и незнам дали го извадија поради повреда или поради темпераментот и можноста да направи глупост па да добие и црвен картон.
Денилсон - малку изигра но од тоа солиден
Вела - само нека остане фит и нека не се повредува кога игра за репрезентацијат и ќе има шанса да докаже дека заслужува да игра во прв тим.
Битни 3 бода знаејќи дека манчестер киксна и остануваме во игра. Зата што според мене е многу битно е да не се губат бодови посебно против вакви копачи како Болтон
ЕДИТ: Аршесавин кажуваш дека Лерен бил дрво, а Скилачи бил добар. Абе ти зарем не виде дека Лорен сам играше цело време 90% тој реагираше во одбрана. Еден дуел не изгуби во второ па и во прво не изгуби дуел, а голот точно е дека можеби беше крив но и Алмунија тргна и застана, а овој млако ја сврти. Инаку еден дуел не изгуби. Не дека Скилачи згреши нешто али како може да кажеш дека бил дрво. Дрво едно
Еве сега го прегледав тој гол уште еднаш пребројав зашто многу ме зачуди... и сепак да. 24 паса и тоа по одземање на топката од противнички играч на нивна половина!На голот на Карлос Вела му претходеа 24 паса http://goonertalk.com/2010/09/11/carlos-vela-finishes-off-a-24-pass-move-video/
и голот на Сонг беше 1000 гол на Арсенал во премиер лигата под вотство на Венгер.
Еве сега го прегледав тој гол уште еднаш пребројав зашто многу ме зачуди... и сепак да. 24 паса и тоа по одземање на топката од противнички играч на нивна половина!На голот на Карлос Вела му претходеа 24 паса http://goonertalk.com/2010/09/11/carlos-vela-finishes-off-a-24-pass-move-video/
и голот на Сонг беше 1000 гол на Арсенал во премиер лигата под вотство на Венгер.