Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема грешка Зуес.

Можеби не го сакав, али со човеков клубот само може да се дигне. Конечно еден разумен, и да каже дека на Арсенал му требаат неколку world class играчи.

Само напред Русине!:helou:

Нема грешка Зуес.

Можеби не го сакав, али со човеков клубот само може да се дигне. Конечно еден разумен, и да каже дека на Арсенал му требаат неколку world class играчи.

Потполно се согласувам ,само тој може да не извади од калта.

Нема грешка Зуес.

Вауу... супер ако е вистина, само какви играчи можеме да донесеме со тие пари т.е не ни требаа многу туку само еден одбранбен со Туре да седи назад, еден на позицијата ДМ и тоа :) ...а и не би било лошо некој добар голман :)

Изјава на Газидис за Венгер:
“The idea that Arsène Wenger is some stubborn guy who is not open to having his ideas challenged and there is nobody there who can say ‘listen we need someone with experience in the middle of the park or at the back’ just isn’t true.

“He is asking questions of himself all the time and talking to people all the time. He does not believe he has all the answers and I see that as one of his strengths.

“'He is not someone who takes the easy route to protect himself. He will place the protection of his players above that.

“He is not going to go out and say ‘this guy is not good enough’ or ‘this is where we are weak’. He has the ability to make difficult decisions when they have to be made, but until then, he protects and supports the players he has.
Таков е Венгер, никогаш нема да се смени. Тоа го ценам кај него.

Да дојдеше Газидис пред почетокот на оваа сезона, сега во составот можеби ќе го имавме Чаби Алонсо. Само 200 000 фунти го делеле Чаби од потпис со Арсенал. Сега овој преоден рок ќе биде тука за да ги комплетира трансферите на неколку клучни искусни фудбалери како што кажа Венгер.

Рагби на Емирати!!!!! Нема шанси...
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/rugby_union/english/8047350.stm

318 MILIONI OD USMANOV?...NE MI SE VERUVA AMA AJDE

Ајде да претпоставиме дека сте поставени на функција менаџер на Арсенал и даден ви е буџет за трансфери од 30 милиони. Како би го составиле тимот за догодина, само во реалност ќе ве молам(т.е. не може да го купите Рибери за 5 милиони на пример).
Еве како јас би одиграл:

-продажба на Адебајор- +30 милиони=60 милиони.(Ако се убеди Милан за толку)
-продажба на Бентнер- +5 милиони(ако излажеме некои Руси или Украинци за повеќе ОК)=65 милиони
-ангажман на Ј.Туре- 25 милиони.
-ангажман на Погребњак-10 милиони (договорот му истекува во Ноември)
-ангажман на Хангеланд- да речеме 7 милиони
-ангажман на Чаби Алонсо-23 милиони.
-Денилсон, Гибс, Рамзи -на позајмица
-А.Траоре како резерва.
-Сонг како резерва со повремено учество
-Дијаби и Силвестре-може и нивна продажба колку да се платат новодојденците.

Уфф со ваков план 3 титули догодина.
Only in my dreams:helou:

Браво Усманооов! Само напред хахаха.... нека дојдее.... и тоа идеата за рагби? епа мислам би се исплатело.... добро ќе е .... ако идат таму многу публика ( а иде) ... за ништо ќе зиаме пари.... со што ќе се покрие барем една плата на месец.... ми се свиѓа тоа....:helou:

Адебајор: Во оваа фаза од кариерата се се врти околу пари
Заслужува ли овој да игра фудбал?
Јас не да не го сакам во Милан кретен жив од 10 шанси на тацна ќе даде гол-2

Мани ми го!
неможам да го поднесам.... аууу од сеа више не го глеам како шо сум го глеал....:tapp::tapp: аах ми иде да го убијам..... нека го продаваааат:pipi:
Мора овој да го напушта тимот...подобро ќе играм со Баразите кој вчера даде толку добро интервју како и што играл за Дерби и стекнал експириенс и мисли би можел конечно да му помага на Арсенал.... и тн.... или било кој играч кој знае за кој тим игра...АРСЕНАЛ ! тука се игра со срце....само еден тим има играч у срце.... тоа го кажа Туре....и пола од тимот изјавуваат како го сакаат Арсенал...а овој ќе кажуе како играл у Арсенал за пари....мани ми го у Манчестер нек иде за пари... у Челзи... у сити.... у Милан , и кој сака тим само не кај НАС....
Се кладам Венгер е накурчен по изјавава:helou:

Значи полека полека ви се разсветлува сликата за Адебајор кај некој членови.

Ако ако само напред, така треба.

Редот е да чекаме будали, би славел на негово заминување.

Невозможно, има постигнато 16 гола, 10 во Премиер лигата а 6 во Лигата на шампионите и имаше вкупно 31 настап.

Изјавата е цитирана од 24фудбал.ком.мк...јас пак ниту ја дочитав...хахаха

А повторно ке се надоврзам на тоа дека, Адебајор нема да може да се продаде за 30 000 000 фунти, туку дека максималната цена може да биде негде околу 20 000 000 фунти...Бендтнер го цените многу многу ниско, само 5 милиони, за вториот стрелец во тимот, тоа е лошо...Тој дека е несмасен, така е ама , сигурен сум дека Арсен нема да го пушти да си оди....Гарант....Хммммм..интересно е тоа за буџетот....ама јас би го распоредил вака....

Јаја Туре, Барселона за 15,000,000
Чаби Алонски, Ливерпул за 20,000,000...и доста е за купување...

Продажбата на Адебајор ке овозможи максимални 18,000,000 за плус трошење, кои јас би ги искористил за негова замена...Јас на негово место од овие опции би го зел, Џеко од Волфсбург или пак можеби (Инзаги)Гуркуф од Милан....Исто можи и некој резервен голман, како на пример оној од Палермо, како се викаше...бе...леле...

Епа то е...а дека Венгер ке ја менува играта или тактитаката, не се надевајте....Можи ако сака да игра како до пред некоја година со 4-2-4 Со Пирес и Љунберг екстра офанзивни, и Анри и Беркпам(кој помага во средината) да атакуваме на титули...Еве како би го сакал тимот за наредната сезона, со овие играчи...кои ги имаме и со оние кои би сакал да дојдат...

----------Алмуниа----------

Сања-----Туре-----Галас-----Клиши

--------------------Сонг------------
-------Фабрегас(Росицки)----------

Волкот---------------------Аршавин(Насри)

Адебајор(Бендтнер)------------РвП--------

Веројатно ке се изненадите зошто Росицки ми е поставен таму, но едноставно е премногу конкуренција на лево крило...Можеби и на десно да игра, но сепак во Дортмунд има играно како класичен плејмејкер, како и Хлеб во Штутгарт

Браво Усманооов! Само напред хахаха.... нека дојдее.... и тоа идеата за рагби? епа мислам би се исплатело.... добро ќе е .... ако идат таму многу публика ( а иде) ... за ништо ќе зиаме пари.... со што ќе се покрие барем една плата на месец.... ми се свиѓа тоа....:helou:

Мани ми го!
неможам да го поднесам.... аууу од сеа више не го глеам како шо сум го глеал....:tapp::tapp: аах ми иде да го убијам..... нека го продаваааат:pipi:
Мора овој да го напушта тимот...подобро ќе играм со Баразите кој вчера даде толку добро интервју како и што играл за Дерби и стекнал експириенс и мисли би можел конечно да му помага на Арсенал.... и тн.... или било кој играч кој знае за кој тим игра...АРСЕНАЛ ! тука се игра со срце....само еден тим има играч у срце.... тоа го кажа Туре....и пола од тимот изјавуваат како го сакаат Арсенал...а овој ќе кажуе како играл у Арсенал за пари....мани ми го у Манчестер нек иде за пари... у Челзи... у сити.... у Милан , и кој сака тим само не кај НАС....
Се кладам Венгер е накурчен по изјавава:helou:

Абе друже се радуваш како што гледам кога Усманов кажа дека ќе даде пари за засилувања па не викаш дека не сакаш да го смислиш а кога некои од играчите си го бара заслуженото нечинел :smir:
па кои улав на денешницава би трчал така без пари па нормално дека сите гледаат да си ги наполнат џеповите секој си гледа за себе никој не го интересира за друг,или пак дали тимот ќе банкротирал или сл.

Аде вреди повеќе од 20 милиона.... не од мене...ама од многумина е сметан за врвен напаѓач и играч кој е еден од најдобрите во моментов... а лошата форма му одби негде 10 15 милиони од минатогодишната сума на пари кои беа потребни за откуп на Аде...така да за 30 милиони да си оди... мислам дека би се зае*але противниците кои ќе го купат...но сепак таа е цената а Венгер само ме плаши зашто тој даа играчи на вересија...да не не сје*е ко со Анри...:helou:

Абе друже се радуваш како што гледам кога Усманов кажа дека ќе даде пари за засилувања па не викаш дека не сакаш да го смислиш а кога некои од играчите си го бара заслуженото нечинел :smir:
па кои улав на денешницава би трчал така без пари па нормално дека сите гледаат да си ги наполнат џеповите секој си гледа за себе никој не го интересира за друг,или пак дали тимот ќе банкротирал или сл.

Епа брат... да играчите не го сакаа... зашто да се соочиме ... многумина може да го напуштат тимот поради неговото пристигнување ... се сложуваме?
ама... тој ако дојде и даде пари за засилувања...го имаме Газидис ( мислам така беше ) кој ќе преговара и со Венгер прво...а потоа и со играчи кои ќе го донесеме....
а да пари бараат...ама брат треба да се гине за тимот...да се игра со срце....да ги заслужиш тие пари...не да играм заради пари .... у тој тим.... неможам да го сварам.... е затоа играчи ко Туре , Фабрегас , Робин , Анри , Виера , Волкот , и тн... ќе останат засекогаш во срцето како прво на навивачите а потоа и на тренерот:smir:

1. Колку што разбрав Газидис нема да даде пари за трансфери, туку ќе даде пари за намалување на долгот кој го има Арсенал (тоа е некаде околу 310 милиони). Е сеа тоа може да резултира со повеќе пари за трансфери ова лето, а и не мора. Подобностите може да се почуствуваат дури за неколку лета, 3-4 да речеме. Се зависи од расположението на бордашите.

2. После неколкуте изјави на Адебајор, фановите сигурно нема да го сакаат во овој клуб повеќе.Па затоа продажбата е неизбежна. Е сега проблемот е што не гледам многу заинтересирани тимови за него. Под претпоставка дека Милан е навистина заинтересиран да го купи, не верувам дека ќе дадат големи пари за него, бидејќи нема конкуренција. Венгер ќе мора да го продаде по секоја цена, па било таа била под очекувањата на сите нас. Затоа се страшно лоши овие негови изјави од причина што и некои евентуално заинтересирани клубови ќе се откажат од него (поради неможноста да имаат доверба во таков фудбалер и човек пред се) и останува на Милан само да испрати некоја, да ја наречам смешна, понуда и да го лапне. Можеби тоа и било испланирано во некој од разговорите помеѓу Адебајор и Галијани. Се надевам дека грешам.

3. А што се однесува до рагбито на Емирати. Колку што разбрав финтата е во тоа што Англија планира да поднесе кандидатура за организација на светско првенство во рагби во 2015 година, па еден од стадионите на кои би се одржувале натпреварите ќе биде и Емирати. Значи не станува збор за континуирано одржување на вакви натпревари на стадионот(од кои би можело да се профитира), туку се работи за одигрување на, што знам, 5-6 натпревари преку летото во 2015.

3. А што се однесува до рагбито на Емирати. Колку што разбрав финтата е во тоа што Англија планира да поднесе кандидатура за организација на светско првенство во рагби во 2015 година, па еден од стадионите на кои би се одржувале натпреварите ќе биде и Емирати. Значи не станува збор за континуирано одржување на вакви натпревари на стадионот(од кои би можело да се профитира), туку се работи за одигрување на, што знам, 5-6 натпревари преку летото во 2015.

Токму така... и замисли за тие неколку меча... колку публика ќе има... колку од таму ќе останат и Арсенал да го проследат.... и значи ќе има огромен профит од картите како и од продавниците значи фан шоповите....:smir:

Адебајор: Во оваа фаза од кариерата се се врти околу пари
Заслужува ли овој да игра фудбал?
Јас не да не го сакам во Милан кретен жив од 10 шанси на тацна ќе даде гол-2

Епа може да го рабериме донекаде...човекот доаѓа од место каде што пола население му се роднини-значи треба некој да ги издржува (:pos:)...нека оди во Сити, секако се расфрлаат со пари тие...:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom