Јебига. Венгер е кривецот според мене за сето ова што ни се деси во изминатите утакмици. И Венгер е кривецот што Арсенал 5 години е аут од титула. Минатата кога веќе фати корен, уместо да се ујача уште толку тој ги продаде двајцата можам слободно да речам КЛУЧНИ ИГРАЧИ! Хлеб и Фламини..и сега експериментира со Денилсон и Сонг. Што одма кажува дека е во негатива. Незнам уште колку ке остане во Арсенал, али вака ако продолжи стварно ке ме разочара.
Јас не викам дека немам респект према човекот, неможеш да немаш поштовање за некој човек што те донел ана врвот на фудбалот. Али во последниве 5/6 години разочарува, мачно ми е повеќе да ги слушам неговите изјави после меч... губиш од Стоук он пак ке почне.. „ ова е само лош ден“ нерешено со Мидлзборо „Сеуште сме во трка за титулата, сеуште имаме шанси“ а кој рекол немаме шанси тек е сред сезона, и хул има шанси за титула ако гледаме така.
Проблемот е играта, како ке се продолжи натака, што ке се купи во јануари, дали ке се продолжи со Денилсон и Сонг, како да стигнеме да имаме една стандрадна одбрана, се на се да се има креативност како да се стигне до подобар резултат, али како што гледам евепола сезона отиде Арсенал сеуште е тој истиот како и што почнавме, немаме кој знае каков напредот, час тепаме, час губиме...
И јас ги мрзам Манчестер и Челзи, али што да праиме мораме да се помириме со фактот дека се стандардни во тимот(со мал искулучок на Челзи пошто имаат повреди) и не играат со такви нарежни фудбалери. Играат со докажани фудбалери, имаат и добар состав и добра клупа. Ние тоа го немаме. Иначе, моето мислење дека Ливерфул нема да ја освои годинава титулата. Знаат да кикснат, а и не се нешто иако имаат јак старт сезонава(скоро 5/6 утакмици гзларски се вадеа у 90 минута...не сваќај како провокација) али бар јас така мислам.:smir: