Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Продолжува победничката серија на Арсенал Топџиите се вратија од еден гол негатива во дуелот со Астон Вила и сега имаат пет бода преднос.
Upload

Arsenal%20pobeda%20Hleb.jpg
Домаќините дојдоа во водство во 14та минута, кога Вилиам Галас не расчисти едно додавање од Кару, а Грег Карднер од само неколку метри го совлада Алмунија. Гостите одговорија со голем стил и веќе по десет минути резултатот беше изедначен. Роситцки го проигра Фламини во шеснаесетникот а овој со голема леснотија го совлада Скот Карсон.
Во 36та минута Арсенал дојде во водство. Сања одлично нафрли во шеснаесетникот, а Адебајор покрај двајца противнички играчи успеа со глава да постигне прекрасен гол.
Во вториот дел домаќините со сите сили нападна кон голот на Арсенал, но неуспееа да го совладаат Алмунија. Најблиско до изедначување беа кога ударот на Кару заврши во пречката.
Извор www.24fudbal.com

Aлмунија: Не зборувам повеќе со Леман Мануел Алмунија откри дека повеќе не зборува со својот ривал од Арсенал, голманот Јенс Леман .
Upload

almunia_jens_wenger.jpg
Шпанскиот голман се истакна како прв избор на Арсен Венгер сезонава во Арсенал по неколку одлични игри на Топчиите.
Неговото место меѓу стартните единаесет предизвика омраза со германскиот интернационалец Леман кој ги следеше натпреварите од клупата.
Алмунија појасни како тоа што не зборува со Леман му помага да задржи статус кво во тимот.
"Држиме растојание и не постои дијалог помеѓу нас. Така е подобро за мене бидејќи сум многу посмирен кога не зборувам со него"- истакна Алмунија.
"Го живеам најдобриот период во мојата кариера и го играм секој натпревар како да ми е последен. Сакам да живеам целосно во сегашноста"- заврши тој.

aston villa vs ARSENAL : "generalno i individualno" : :mist:

vaka ko prvo cestita pobeda - bravo odli4ni - alal da im e - igraa kako vistinski sampioni , ubav natprevar - donekade ( mavaat bre ) !
inaku zadovolen od igrata - ova bese kako da sme posle kaj nekoi "tepaci" na gostinski natprevar....

natprevarot bese od "golemo zna4enje" za "kopucite" na martin4o : pred se zabaven,edukatven i relaksiran ...:cug:...

odime za "nasata" generalna ocena na nasite "borci" ::buum::duel:....
SITUACIJA ;
-man4o : dobro branese pokaza silina vo sebe se odbrani nekolku topki . pa zatoa dobiva pozitivni poeni.
-sanja : ovoj se adaptiral i dobar ( da ti kazam ) izigra super natprevar - so mali - sitni 2/3 graski ... za vo idnina "boksovi" ako napravi kiks ...
-kolo : silen ko lav - brz ko leopard - borben kako ... ? - KOLO ABIB TOURE ! voglavno izigra prosecno - gi nadskokuvase "tikvarite" ..
-willy : so kolo se "natprevaruvaa" koj ke "unisti" poveke napadi ili poliunapadi od "mom4injata" :olee: na martin4o.
-gael : kako premierno "im potkaza" na domakinite zs dopatuvavme od London - celta bese "edukativna" - igrase vo poln "duh" !!!!!
so tipi4ni za nego probivi i driblinzi - voglavno e "podobar dribler i od napaga4ite na villa" ....:zver:
EDUKACIJA ;
-mozart : odlicen gi "ucese" na "smirenost" "elegancija" - uspesen / gilberto ( zamena ) stariot volk - ovoj pat igrase dosta uvereno,sigurno - Maski ( da ne kazam ) opredeleno vnese - zivost vo "poslednite" redovi na nasite !!!!:pishtoldz
-meto flaMINI: citiram kolega od blog-mkd :"... ovoj nasiov gattuso ima visok na energija i agresija ... " ovoj nasiov flaMINI ima karakter na golem borec - stabilnost i uverenost - neznam od kade ama gi poseduva vo ogromni "kolicini" - p.s ( od avtorot :) ) :"cesc idi si odma ovoj ludiov ke te meni" taka jas "se somnevam" :)!
dade se od sebe - pa duri i gol ....
-lassana : ova dzudzeto - kakva kontrola na topka ima -boboboobbo
ama i pascinja i sutce - igra mnogu poubavo - nema tenzija kaj negovite "izjavi" na teren - me bendisa dosta - bravo !!!! pokaza silina i go opravda prof.Wenger deka ne "gresel" so "nego".
-ebouE : igra i za nego ke kazam :"se adaptira kon novopredlozenata misija i sovesno gi ispolnuva svoite dadeni zadaci" vo toj duh "mali" uste da se razdava golovi ... ama cek so tek na vreme.
RELAKSACIJA ;
-hLEB : najdobriot poedinec i gi poduci :"geografija" gi budalese levo-desno ,"geometrija" napred-nazad , "strplivost" - "kradese topki ko zavisen kleptoman"... ovie treba da go slavat ko nivni prosvetitel - ama od "zavidl'k" ona idiotot - john c. - tikvar ( mamata da mu ja izeb*m ) oddtuka sleduva ona deka najdobrite se budno sledeni od "nivnite" protivnici - i hleb go aknaa od 4imento zalno a vetuvase dobri nesta so tekot na natprevarot ama toa e toa - MU POSAKUVAME DA NE E SERIOZNO I DA SE VRATI STO POBRZO / teo : ne pokaza najgolem "raskos" od svojot talent , ama so ovie "krapincite" pa i ne treba da mu se pravime deka razbirame kojznae - kolku..."tivka voda breg nosi" - izigra podprosecno - ama pak ne bese "involviran" vo nesto ko od alexander HLEB !!!!
-ade-tOO! odogra natprevar ko sto samo toj pravi - "taman go ukas vikas i sli4no - ete,ama ete GOL !!! ade-tOO! bravos 0 toj ni e ko simbol - pobednicki - zacuvavme tradicija - negov gol sigurni : bodovi ( 1/3 ) inaku so tipi4ni za nego "peripetii" se akase od zemja - a vo eden moment centarsut od bak i ja presece i too.../ nikl's : izigra 27 sekundi :) ama primi topka i ja plasira za napreduvanje - ama vremeto "izmina" ...

bravo i za prof.Wenger - smirenost - uzivancija i ( mnogu bitno ) se raduvase ko detence na golovite - postavi dobra taktika i uspea da gi motivira "nasite momci" da gi namavaat ovie od o'neil -

znaci : MISIJA "VILLA" ZAVRSENA -
-povreden alexsander HLEB ( nasiot playmacker ) igracot na oktomvri i onoj so mozebi najgolem progres vo igrata.
-osvoeni novi tri boda za zacvrstuvanje na prvata pozicija - 14/36
dovolno za "gore"!!!! patem redok e vozduhot :cuc:

naredna zada4a : MISIJA N'CASTLE -
-prioriteti : osvojuvanje 3 boda - da ne ni "ubijaat" nekoj igra4 - oti ovie se malce pogrubicki i od villa -
-zapoznavanje : trener : "big big fat SAM" - go mrazam uste od bolton , a imame sansa da go prostime od "funkcijata" let's do it!!!! :)
severnjaci - so sredeno - sredno stadionce - nemaat osvoeno nikakov trofej uste od pred zemjotresot vo skopje ...

NE o4ekuvam nikako lesen natprevar no ocekuvan novi 3 boda !:motor:
za poleka i sigurno - kon piedestalot.
a "od nekade : 7 boda od trite gostuvanja ... bla-bla-bla..." ke videme,ke videme !!!!
ZLOBNICI !!!!
...PRODOLZUVA....

сигурна бев дека ќе победиме иако прво губевме 1:0... разликата меѓу арсенал и астон вила е голема... ние ќе бидеме шампиони :vozbud: АРСЕНАЛ forever and ever

Adebayor: ke prestanam da igram football dokolku ne osvoime nisto ovaa sezona haha interesna izjava na ade poveke bi rekol zacuduvacka

Ван Перси го пропушта и дерби натпреварот против Челзи Робин ван Перси ќе се врати на теренот по уште неколку недели пауза, холандскиот интернационалец ќе го пропушти и дерби натпреварот против Челзи.
Upload

robin_van_persie.jpg
Ван Перси е надвор од терените веќе два месеца, по повредата на коленото која ја заработи на 7ми октомври на натпреварот против Сандерленд, на тој натпревар постигна два гола. Санирањето на повредата се одвива побавно од очекувањата, запрашан за состојбата на Перси, Арсен Венгер информира дека неговиот фудбалер сеуште чуствува болки и неможе да се врати на тренинзите.
"Би требало да се врати за две или три недели" - вели Венгер "Сеуште чуствува болки. Нема шанси да се врати на тренинг следната недела"
Доколку се врати на тренинг по две недели, најверојатно Ван Перси нема да одигра натпревар оваа година, би се вратил на терените дури во Јануари, според тоа ќе го пропушти и дерби натпреварот против Челзи кој се игра на 16ти декември.
Извор: www.24fudbal.com.mk

јас мислам дека го рекол тоа бидејќи е сигурен дека оваа година арсенал ќе бидат први во премиер лигата.... се надевам дека и тој нема да си оди од арсенал... според мене е еден од најважните во составот на тимот... а и се вкупно за моменталниот успех..

Ајде, ајде, оваа сезона е наша!! Арсенал играше добро со Астон Вила. Супериорно прво полувреме можеби нешто послабо второ но со оглед на тоа дека Арсенал играше без неколку стандардни првотимци и тоа дека играше на гости кај една незгодна екипа се на се добро е.

ABe e**te to... Koj igrac ke go zemi profesorof sega ej???
imate procitano nekade... Jas vidov samo deka nekoe dete od PSV ke brkame ama so k** Uste deca:) dosta ni se... a do celzi nema nikakvi pricini za da izgubime 2 boda:)

ABe e**te to... Koj igrac ke go zemi profesorof sega ej???
imate procitano nekade... Jas vidov samo deka nekoe dete od PSV ke brkame ama so k** Uste deca:) dosta ni se... a do celzi nema nikakvi pricini za da izgubime 2 boda:)

licno jas sum da zememe eden "univerzalen" defanzivec od sreden red koj se transformira vo odbranben - i - uste krilce koe stanuva napagac ovoj od psv e dobar ama ako "mu nabijaat cena" ... nikogas ama bas nikogas ke ja nema privelegijata da bide nas igrac :)
pa neka "pukne" od maki i jadovi ....:pos2:

ama dosta rano e , a i profesorot ne diga mnogu mnogu sum okolu nikoj igrac - odi i si go zema bez mnogu mnogu "prasini i sumovi"
najpametno,neli ?
taka -
a jas licno sakam : ben arfa - lyon,richards od city,eventualno - podolski koj v zima si odi od b.m .....

EEEJjjj. ja go obozavam mikah:) ama ne mi se veruva da go zemi... najperspektiven defanzivec vo evropa e(zaedno so nasive deca:))
ama najmnogu sakam PANDEV da si go zema ali poso e CHEAP profava tesko:)

да да да да.... кога видов дека ќе ги даваат скокав од среќа... интересно ќе биде

Липи: Арсенал е најдобар клуб на Светот Марчело Липи, трофејниот италијански тренер и освојувач на минатото Светско првенство со Азурите, најави свое враќање на тренерската клупа.

Марчело Липи ја напушти селекторската клупа по освојувањето на Светското првенство со Италија, суште трае неговиот одмор, но Липи вели дека тоа наскоро ќе заврши и повторно ќе го видиме покрај теренот. "Следната година ќе се вратам на клупата, 100%" - изјави Липи
Нормално, не изјавува на која клупа би сакал да седне. Липи кој со Јувентус освои пет Скудета, Лига на Шампиони, Италијански Куп, Интерконтинентален Куп и Европски Супер Куп, а уште три пати финалист во Лигата на Шамиони, има свое гледање кон моменталната состојба во фудбалот.
"Арсенал моментално игра најубав фудбал во Европа. Сите мислеа дека без Анри нема да можат да прикажат добар фудбал, но напротив." - ја фали играта на Арсенал
"Шпанските клубови не ми се допаѓаат толку. Во Реал, Касиљас е секогаш најдобар. Во Барселона, неиграњето на Роналдињо, кажува дека нешто не е во ред"

ova e priznanie od eden od najgolemite fudbalski strucnjaci

Ева.....со прочитах ај да го споделам со вас..Фламини и он се повредил..ццц...Значи заедно со Фабрегас и Хлеб..нема да можат да играт на следите 2 натпревари...овој денес о Newcastle и во сабота мислам дека гостуваме на Boro...
П.С се надевам на уште едно добро издание на Арсенал..иако ке игра без најдобрите поедници(според мене)...но да се надеваме дека Жилберто...и Денисон (Бразилското дуо)...добро ке ги заменат..сеа Росицки треба да се истакне повеке.:):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom