Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не го гледав натпреварот ама како што слушам сме ги згазиле(резултатски не толку ама играчки да)? Тоа е Арсенал , кога слабо му оди знае да пукне. Штета што немаше уште еден гол нели? Али нема везе таму гарант даваме еден па сега ваљда нема 3 да примиме.:toe:
Како што читам од постовиве сепак голем хендикеп испадна повредата на Дуду(и Адебајор нормално).Со него место Никлас ке сме даделе уште некој гол. Не е Бендтнер за напаѓач не знам за што е ама за напаѓач не.Нема реализација, прецизност нула.Така да плукајте го Аде колку сакате ама ќе ни се најдеше сега за некое голче.
Namesto Ade stavi Eduardo. Jer Ade e kao Bendtner u toj pogled.

Не очекував многу од овој натпревар.. ама го добивме тоа што сакав да се случи... и минималната победа значи победа и поголема самодоверба кај играчите..така да..премногу сум задоволна и со овој резултат..без разлика дали заслуживме поголема разлика

Добра е ајде успеавте со пеналот да се извадите.Ама колку што ги видов шансите Ебуе како успеа да го промаши тоа не ми е јасно:toe:.каква шанса доби он ја упропасти.Ама добро и ова не е лошо со 1-0 патувате во Рим,каде што Рома ќе мора да нападне со сите сили.

Убава победа... Штета што тенекето Бендтнер не постигна барем еден гол , а и Ебуе бил за жалење :) тоа е тоа важно убава победа.:)))

Лична таа на мајка:pos2::pos2: Како и да е честито победа:smir:

П.С Бентнер е како дуду само со к на крај:pos2:

честитки за победата!!!конечно да ги погодам арсенал оваа година на спортска
:smir:

Namesto Ade stavi Eduardo. Jer Ade e kao Bendtner u toj pogled.

А бе види Аде знае да промаши зицер ама знае и да ја најде некоја од никаде и плус по спретен е од данецов.
Да не заборавиме колку гола даде лани а, за годинава и не е единствен што е далеку од добра форма.

Честито заслужена победа,можеше да биде зачинета со уште 2-3 гола да не беше она тенџерено Бентнер, везеја по теренот, фалеше една ваква добра игра која потсетуваше на најдобрите денови...како и да е , добар резултат

Бентнер играше крило или јас некако лошо ја проценив позицијата ?

Честито заслужена победа,можеше да биде зачинета со уште 2-3 гола да не беше она тенџерено Бентнер, везеја по теренот, фалеше една ваква добра игра која потсетуваше на најдобрите денови...како и да е , добар резултат

Бентнер играше крило или јас некако лошо ја проценив позицијата ?

никогаш не сакам да критикуваам наш играч ама бентнервечерва заслужи критики
не ми е јасносамо како успеа да промаши сам пред голманот
за болдираното да играше нешто како крило не беше баш како напаѓач
инаку за играта немам зборови само ни фалеше некој како аршавин за да шутне некоја од далеку и нормално да дае гол пошо нашиве пак ја почнаа онаа со се топка да влезат во голот,ме радува што ебуе ја подобри својата игра е сега што промаши зицер тоа да но севкупно покажа дека вреди да остане кај нас затоа и беше испратен со аплаузи од публиката
другите стандардно изиграа добро што и се виде во играта тотално ги надигравне

и сабота да ги исплескаме фулам

поздрав ганери

Добра е ајде успеавте со пеналот да се извадите.Ама колку што ги видов шансите Ебуе како успеа да го промаши тоа не ми е јасно:toe:.каква шанса доби он ја упропасти.Ама добро и ова не е лошо со 1-0 патувате во Рим,каде што Рома ќе мора да нападне со сите сили.

синкир не беше пенал ??? мексес се фрли во нозете на РвП ... па ова не е калчо да не судат такви стартови :smir:

доминантна игра на арсенал и заслужена победа , само што требаше да падне и некој гол ... рома имаа три шута кон голот и мислам дека само еден во рамките ...

Фала од сите..за честитките :)
а Бендтнер ..незнаеше кај игра... Насри беше повеќе во напад отколку он.. а крило..коа се правеа акциите беше насри..коа они имаа напад само тогаш он се појавуваше на крилната позиција:toe:
Мислам ни Венгер не знаел кај играше Бендтнер вчера:pos2:
Моравме уште еден гол.. ама сепак добро е 1-0..и уште фактот дека вчера бевме единствена екипа која што победи :smir:

Еве вака, знаете дека јас не пишувам веднаш по натпреварот, бидејки да има време за анализа(ми се спиеше)...Натпреварот го гледав наизменично, бидејки ме нервираше албанскиот коментатор на МТВ2....Ги гледав и шансите наши на прегледот на ХРТ2...Од сето ова само ми се оствари тоа дека Арсенал во ЛШ и во ПЛ не е ист тим...Имавме шанси, ама немавме играч кој можи да погоди...Колку и да звучи сурово, и тоа дека не сум ниту за двајцата, Адебајор е за една класа подобар од Бендтнер....Како и да е....некој рече дека нема да ја играме нашата игра ?! ГРЕШКА....Ова беше првиот натпревар во сезона каде ја игравме нашата игра, заедно со оној на Јунајтед...Еден куп шанси, подсед на топка од преку 65%....Така да изостана само реализацијата....

Како и да е....задоволен сум...обично можеме да постигнеме гол на двомечот и обично ни успева тоа....Ке видиме....Рома не е тим за фрлање....Ке имаат 75,000 публика позади нив....Ке видиме....

Единстевно задоволен сум од играта....а не од реализацијата.....Не очекува 2-то полувреме во Рим...Очигледно ке играме уште 2 пати на Олимпико....

Тренерот на Арсенал Арсен Венгер тврди дека неговиот систем на работа ќе даде одлични резултати за две години и дека "златната генерација топџии" ќе владее со англискиот фудбал кога неговите играчи ќе соберат уште малку искуство.
venger.jpg

"Тимовите како Манчестер Јунајтед и Челзи само одат наоколу, купуваат играчи, освојуваат трофеи и потоа се фалат со нив. Арсенал има чесен систем на вредности и развива сопствени ѕвезди. Верувам дека Ван Перси, Сеск, Фабрегас, Тео Волкот и Денилсон ќе докажат дека се подобри играчи на долги патеки и дека ќе го вратат Арсенал на чело. Дека се способни за големи резултати покажува и тоа што сезонава го победивме Манчестер", изјави Венгер.
"И понатаму веруваме дека побитно е да ги задржиме сопствените вредности отколку да купуваме играчи, да освојуваме трофеи и да се фалиме со нив. Сакаме да го задржиме овој тим, играме со Волкот, Фабрегас, Насри, Диаби, Насри и Денилсон, од кои најстариот има 21 година. Кога ќе имаат по 23 или 24, ќе победуваат се без многу проблеми, верувајте ми", изјави Венгер.
Венгер и Арсенал одамна се мета на критики поради тоа што во витрините нема нови трофеи.
"Додека не освојуваш трофеи, луѓето поставуваат прашање дали си воопшто во состојба да го направиш тоа. Јас велам дека треба да продолжиме вака и титулата ќе дојде со време", изјави Венгер.

Ова е извадок...Само ке ве потсетам дека Сер Алкес чекаше 8 години за првата титула по доагањето на Олд Трафорд....Венгер тоа го направи одма, и тоа во првата сезона кога дојде и подоцна во наредните 3-4....Сега Венгер е тој кој му треба време и со ова, кажаното....ке успее....Замислтете Сер Алекс игра со истиот костур веке 15 години....Арсенал и смена генерации и имаше проблеми и се...Ман.Јунајтед мислите дека ке успее да преболи тоа кога Сер Алекс ке се пензионира...???...И тие ке имаат проблеми....8 години чекаше Алекс, ако треба и ние ке чекаме....Мене не ми претставува проблем...Штом Венгре вели дека ке успее....Му верувам...:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom