Честито дечки.
Да праи партали у ПЛ, и во недела да ги утепа на Тотенхем!!
Да праи партали у ПЛ, и во недела да ги утепа на Тотенхем!!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Napadač Arsenala Emmanuel Adebayor je u razgovoru za tv postaju tog kluba izjavio kako ga je nogometu privukla 'Božja intervencija'. Naime, napadač reprezentacije Togoa nije uopće mogao hodati do četvrte godine života, a njegova je majka konstantno molila za njegovo ozdravljenje i vodila ga na razna mjesta širom Afrike. Jednog dana u crkvi, u kojoj je cijela lokalna zajednica molila za njegovo ozdravljenje cijeli tjedan, dogodilo se čudo - netko od djece koja su se igrala ispred crkve ubacio je loptu u unutrašnjost crkve, a mladi je Emmanuel, do tada gotovo nepokretan, ustao i potrčao za loptom.
Adebayor taj događaj i danas opisuje kao čudo, a kaže kako je to razlog zbog kojeg je i danas jako religiozan, te dodaje kako njegova majka prepričava tu priču u svakoj prilici koja se ukaže.
"Tri ili četiri godine nakon rođenja nisam mogao hodati. Majka me je vodila širom Afrike, u Nigeriju, Lagos, Ganu, u mnoštvo sela kako bi se nešto promijenilo, ali ništa se nije dogodilo. Nakon svega, ležao sam u crkvi, a lopta je upala u zgradu i ja sam bio prva osoba koja je ustala i potrčala, jer sam želio dohvatiti loptu. Moja majka se prepala, jer me nikada nije vidjela kako hodam, a izenada sam počeo trčati. Svi su počeli plakati, ljudi su se počeli moliti i govoriti mojoj majci: Tvoj sin je prohodao zbog lopte, to znači da mu je nogomet u krvi, da ima priliku postati nogometaš." rekao je Adebayor.
Njegova majka Alice, koja još uvijek živi u Togou, u rodnom gradu Lome, potvrđuje njegove riječi: "Sljedećeg dana bilo mu je dobro. Mogao je hodati. Znala sam da mu je suđeno da bude nogometaš
Каква прикаска...дали знае некој дали овоа е сварно вистина
sonne напиша:Андреј Аршавин : плејмејкерот на Зенит од Санкт Петерсбург , чудото од играч на последното Европско Првенство ... истиот тој ја победи Холандија на Робин ван Перси т.е помогна холанѓаните да немаат поим каде се наоѓаат ... Се сеќавам 119 минута имаше еден одличен трк од центарот до голот на „лаљињата“ ...
За зоки : одлично зборуваспореди го со преварантот Рејес ( кој и така не научи три збора англиски )
“Арсенал е посебна екипа, баш се уникатни во Англија. Но, тие многу му дозволуваат на противникот да игра и тоа е токму она што и одговара на Рома. Не гледам начин на кој Арсенал во два натпревари може да ја помине Рома која игра одлично во последните два месеци. Манчестер Јунајтед е во многу поголеми проблеми отколку што оттаму сакаат да признаат. Неиграњето на Немања Видиќ е голем проблем за нив, а Вејн Руни за дуелот против Интер ќе биде тукушто вратен во тимот. Мислам дека нападот на Интер може да му направи голем притисок на Манчестер Јунајтед и во тие дуели гледам блага предност на страната на миланскиот тим“, вели Тардели.