Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Честитам за засилување...
На арсенал му фалеше руски шмек... растур ќе прават сега :)

хаха ќе го бидне бее :) не е важно иич за мене као збори он хаха...
едеј јазик .. фудбалот :pipi: хаха

Пред се поздрав до сите топџии на форумов.Добро засилување земавме и конечно управата го одврза ќесето.Сега на ред е Аршавин да ги полни противниците со голови.

Ех што ти прави Венгер за Арсенал, го донесе Сибирот во Лондон со снегов и температуриве, после зашто снежно невреме во Англија, многу јасно, за полесна адаптација на Аршавин . . . . ајт со среќа нека му е престојот во Англија, покрај Венгер се знае што може да се очекува од овој играч, напредок, напредок и само напредок :D .

Napadač Arsenala Emmanuel Adebayor je u razgovoru za tv postaju tog kluba izjavio kako ga je nogometu privukla 'Božja intervencija'. Naime, napadač reprezentacije Togoa nije uopće mogao hodati do četvrte godine života, a njegova je majka konstantno molila za njegovo ozdravljenje i vodila ga na razna mjesta širom Afrike. Jednog dana u crkvi, u kojoj je cijela lokalna zajednica molila za njegovo ozdravljenje cijeli tjedan, dogodilo se čudo - netko od djece koja su se igrala ispred crkve ubacio je loptu u unutrašnjost crkve, a mladi je Emmanuel, do tada gotovo nepokretan, ustao i potrčao za loptom.

Adebayor taj događaj i danas opisuje kao čudo, a kaže kako je to razlog zbog kojeg je i danas jako religiozan, te dodaje kako njegova majka prepričava tu priču u svakoj prilici koja se ukaže.

"Tri ili četiri godine nakon rođenja nisam mogao hodati. Majka me je vodila širom Afrike, u Nigeriju, Lagos, Ganu, u mnoštvo sela kako bi se nešto promijenilo, ali ništa se nije dogodilo. Nakon svega, ležao sam u crkvi, a lopta je upala u zgradu i ja sam bio prva osoba koja je ustala i potrčala, jer sam želio dohvatiti loptu. Moja majka se prepala, jer me nikada nije vidjela kako hodam, a izenada sam počeo trčati. Svi su počeli plakati, ljudi su se počeli moliti i govoriti mojoj majci: Tvoj sin je prohodao zbog lopte, to znači da mu je nogomet u krvi, da ima priliku postati nogometaš." rekao je Adebayor.
Njegova majka Alice, koja još uvijek živi u Togou, u rodnom gradu Lome, potvrđuje njegove riječi: "Sljedećeg dana bilo mu je dobro. Mogao je hodati. Znala sam da mu je suđeno da bude nogometaš

Каква прикаска...дали знае некој дали овоа е сварно вистина

хахахаха па како ... Венгер мора да му овозможи на секој играч да се вклопи па и ако треба ќе напраи да падне најголем снег у последни 20 години у англија :pos2:

Одлично засилување купи Арсенал, честито,оваа сезона можеби веќе немаат шанси да направат нешто повеќе во ПЛ, останува само ЛШ,но од наредната со истиот состав и со 1-2 засилувања иако и немора,Арсенал ќе биде главен конкурент за титулата во ПЛ.

Napadač Arsenala Emmanuel Adebayor je u razgovoru za tv postaju tog kluba izjavio kako ga je nogometu privukla 'Božja intervencija'. Naime, napadač reprezentacije Togoa nije uopće mogao hodati do četvrte godine života, a njegova je majka konstantno molila za njegovo ozdravljenje i vodila ga na razna mjesta širom Afrike. Jednog dana u crkvi, u kojoj je cijela lokalna zajednica molila za njegovo ozdravljenje cijeli tjedan, dogodilo se čudo - netko od djece koja su se igrala ispred crkve ubacio je loptu u unutrašnjost crkve, a mladi je Emmanuel, do tada gotovo nepokretan, ustao i potrčao za loptom.

Adebayor taj događaj i danas opisuje kao čudo, a kaže kako je to razlog zbog kojeg je i danas jako religiozan, te dodaje kako njegova majka prepričava tu priču u svakoj prilici koja se ukaže.

"Tri ili četiri godine nakon rođenja nisam mogao hodati. Majka me je vodila širom Afrike, u Nigeriju, Lagos, Ganu, u mnoštvo sela kako bi se nešto promijenilo, ali ništa se nije dogodilo. Nakon svega, ležao sam u crkvi, a lopta je upala u zgradu i ja sam bio prva osoba koja je ustala i potrčala, jer sam želio dohvatiti loptu. Moja majka se prepala, jer me nikada nije vidjela kako hodam, a izenada sam počeo trčati. Svi su počeli plakati, ljudi su se počeli moliti i govoriti mojoj majci: Tvoj sin je prohodao zbog lopte, to znači da mu je nogomet u krvi, da ima priliku postati nogometaš." rekao je Adebayor.
Njegova majka Alice, koja još uvijek živi u Togou, u rodnom gradu Lome, potvrđuje njegove riječi: "Sljedećeg dana bilo mu je dobro. Mogao je hodati. Znala sam da mu je suđeno da bude nogometaš

Каква прикаска...дали знае некој дали овоа е сварно вистина

занимлива прича... мислам дека е можно да е вистинита и .. чиста среќа што се случило тоа :toe:

Mančester Siti je poslednjeg dana prelaznog roka pokušao da dovede Niklasa Bendtnera na pozajmicu, piše Dejli Mejl. Klub u vlasništvu Abu Dabi grupacije nije uspeo u nameri da dovede Rokea Santa Kruza iz Blekburna, pa je u poslednji čas pokušao da nađe napadača. Ipak, Arsenal nije pristao na ovakvu pogodbu, jer do poslednjeg minuta prelaznog roka nije bilo poznato da li će Andrej Aršavin preći na Emirejts stadion ili ne.

Требало Венгер да го пуште на позајмица до крајот на летото

Андреј Аршавин 23

Андреј Аршавин : плејмејкерот на Зенит од Санкт Петерсбург , чудото од играч на последното Европско Првенство ... истиот тој ја победи Холандија на Робин ван Перси т.е помогна холанѓаните да немаат поим каде се наоѓаат ... Се сеќавам 119 минута имаше еден одличен трк од центарот до голот на „лаљињата“ ...
За зоки : одлично зборува :) спореди го со преварантот Рејес ( кој и така не научи три збора англиски ) :)

sonne напиша:
Андреј Аршавин : плејмејкерот на Зенит од Санкт Петерсбург , чудото од играч на последното Европско Првенство ... истиот тој ја победи Холандија на Робин ван Перси т.е помогна холанѓаните да немаат поим каде се наоѓаат ... Се сеќавам 119 минута имаше еден одличен трк од центарот до голот на „лаљињата“ ...
За зоки : одлично зборува :) спореди го со преварантот Рејес ( кој и така не научи три збора англиски ) :)

Муабетот - споредбата со бекс и Џордан :) ама предходно кај нас 23 беше : Сол Кембал :)

Јас лично сакам да покаже се што поседува од раскошниот талент , да му помогне на тимот со сиот „арсенал“ што го поседува :) .

Лично она што го прочитав дека се согласил на плата од 70 000 :) и дека сам го платил обезштетувањето на Зенит ... ми беа доволни да го засакам без една минута заиграно за Арсенал .

“Арсенал е посебна екипа, баш се уникатни во Англија. Но, тие многу му дозволуваат на противникот да игра и тоа е токму она што и одговара на Рома. Не гледам начин на кој Арсенал во два натпревари може да ја помине Рома која игра одлично во последните два месеци. Манчестер Јунајтед е во многу поголеми проблеми отколку што оттаму сакаат да признаат. Неиграњето на Немања Видиќ е голем проблем за нив, а Вејн Руни за дуелот против Интер ќе биде тукушто вратен во тимот. Мислам дека нападот на Интер може да му направи голем притисок на Манчестер Јунајтед и во тие дуели гледам блага предност на страната на миланскиот тим“, вели Тардели.

Море стручњак :) рома од последните 6 меча со Арсенал кркала многу голови и мислам дека само еднаш дала еден :) ова ко инфо :) за утд и интер нема да комантирам ( се надевам дека англиските екипи ќе стасаат најдалеку - од простата причина што сум фан на ЕПЛ )

По се изгледа нема да настапи Аршавин во недела.
И кога беше запрашан дали му се јави на павлиниченко рече"i'm not friends with him" :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom