Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
kje dojde za pomalku pari za 15tina milioncinja :) haammm...
a dobredojde na fan klubof GunnerNo1
samo taka da se mnozat fanovive ali mnogu dojdoa i gi snema use ist den hmm :helou:

Имам другарче тука во скопјево, што има другар во северен лондон и живее во близина на стадионот :)
И му рекол дека е Аршавин е веќе пристигнат во Лондон. Бил виден како испаѓа од деловните простори на Емирејтс.
Не верував, мислев дека ме дупчи, земав да му се јавам чоеков е мртов сериозен жими све најмило ви викам.
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Наидов на едни добри информации,за профитот на клубот

PROFIT CONFIRMS STRENGTH OF ARSENAL'S FINANCIAL POSITION FOLLOWING MOVE TO
EMIRATES STADIUM
http://www.plusmarketsgroup.com/story.shtml?ISIN=GB0030895238/GBP/PLUS-exn&NewsID=1221811248012593

It is not hard to see why Kroenke and Usmanov would love to own Arsenal. The Gunners typically finish among the top four in the Premiership standings and qualify for the money-spinning Champions League, which can mean an additional $45 million of television, prize and match money each season. The Premiership's new three-year, $5 billion TV deal that started in the 2007--08 season will increase Arsenal's TV rights revenue by an estimated $40 million a year, at least if the team remains as successful as it has been.

Separately Kroenke bought 50% of Arsenal Broadband Ltd., the club's Internet site, for $46 million, from ITV, the same British media firm that sold him shares in Arsenal Holdings. The operation makes less than $1 million a year, but unlike in the U.S., where the leagues control digital sports rights, in the U.K. the clubs do, and Kroenke sees lucrative opportunities to exploit Arsenal's brand online. The deal also includes ITV's return of Arsenal's licensing rights. That suggests Kroenke's game plan is to be a business partner rather than an investor. But the three-way marriage between Kroenke, Usmanov and Hill-Wood can't last forever.

Gunning fot it all
http://www.forbes.com/forbes/2008/0519/107.html
Hill-Wood explains. 'If someone paid us £100million, you pay 40 per cent tax on the damn thing and what the hell are we going to do with the extra £60million? I'd rather have a couple of good players. We will resist any overtures made for our star players.'

'Wages are a continual problem,' Hill-Wood concedes. 'There is a story that we don't pay as much as a lot of other people. If you look at the figures, that isn't quite true.

'Chelsea have a bigger wage bill than us, but Manchester United and us are on a par. We don't like to go completely potty, but we are not mean either.'

2mnkrkp.jpg

И од дресовите
24oy7md.jpg

Имам другарче тука во скопјево, што има другар во северен лондон и живее во близина на стадионот :)
И му рекол дека е Аршавин е веќе пристигнат во Лондон. Бил виден како испаѓа од деловните простори на Емирејтс.
Не верував, мислев дека ме дупчи, земав да му се јавам чоеков е мртов сериозен жими све најмило ви викам.
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Па можи,некни беше виден како излегувал од тренинг кампот на Арсенал,уште тогаш ми влеа некој голем оптимизам....

150-ти гол постигнат на Емирати

Robin van Persie’s 47th-minute header against Plymouth Argyle was the 150th Arsenal goal scored at Emirates Stadium.

The Dutchman’s goal brought up the milestone in the 72nd match at the Gunners’ new home.

Gilberto was the first Arsenal player to score a competitive goal at Emirates Stadium on Saturday, August 19, 2006 after 83 minutes of their 1-1 draw with Aston Villa.

Between the Brazilian’s strike and the Dutchman’s header, Arsenal have played 6,391 minutes of Emirates Stadium football (including 30 minutes of extra time against Tottenham in the Carling Cup Semi Final on Wednesday, January 31, 2007) averaging one goal every 42.6 minutes.

извор

Ван Перси - ганер во срце, нека продолжи така. :vozbud:

Wilshere becomes youngest FA Cup Gunner

Браво за Вилшер, уште сега ја пишува историјата.

Незнам зошто мислите дека еден играч како Аршавин ке донесе некоја подобра игра во Арсенал. Од него како индивидуа, може да се видат добри асистенции/голови, али доколку Венгер сака Арсенал да игра подобро, Аршавин е само обично гранче во целото топџиско дрво.

Мене искрено, незнам зошто ни е потребен ваков играч.. грешката со хлеб/фламини годинава скапо ја плаќаме, и со пари, и со срце.

Сега само уште да си го дадат Волкот за џабе и се ке биде готово, а Аршавин е извонредна инвестиција само ке му треба малку прилагодување на англиската трава и се ке биде готово....

Сега само уште да си го дадат Волкот за џабе и се ке биде готово, а Аршавин е извонредна инвестиција само ке му треба малку прилагодување на англиската трава и се ке биде готово....

Arshavin e prilagoden na sekakva treva samo odbranata kako sto trgnaa da si odat od arsenal gabe ce vi e i arshavi i sekoj dr od napadot.

Arshavin e prilagoden na sekakva treva samo odbranata kako sto trgnaa da si odat od arsenal gabe ce vi e i arshavi i sekoj dr od napadot.
Никој не тргнал да си оди, а нема ни да тргне.
А ти да не си некој експерт па да знаеш Аршавин на каква трава бил прилагоден а?
:vozbud:

Аршавин е класа играч, нема врска тоа каква трава...:tapp:

Тренерот на Арсенал, Арсен Венгер, прави се за во Лондон да го доведе рускиот репрезентативец Андреј Аршавин, а дека клубовите се многу блиску да договор, потврдил и тренерот на Зенит Дик Адвокат.
“Андреј заслужува да игра во некој од најголемите светски клубови, а свесни сме колку Арсенал го сака. Се подготвуваме на неговото заминување, тоа е играч кој би се вклопил во било кој ударен состав во Премиерлигата“, рекол Адвокат :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom