Фамата за женскиот оргазам

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
FortunE напиша:
Едвај ја најдов темава :lol:
Сакам да наведам неколку реченици (од интересна книга) во врска со женскиот оргазам.

Нервоза и незадоволство

Нервозата и незадоволството не ни дозволуваат да го почувствуваме задоволството, а често ја притапуваат и целата чувствителност. Меѓутоа, многу жени се разочарани од мажите со кои водат љубов или пак уште носат во себе нервоза кон мажите со кои пред тоа биле. Ако сте нервозни за време на секс, тешко дека ќе стигнете до оргазам. Можно е и самите да не ја почувствувате нервозата, но верувајте дека е така.

Страв да не се контролирани од партнерот или да не ја загубат контролата кон самите себе

Чувството на контрола е спротивно на оргазмот кој означува целосно ослободување на страста. Ако чувствувате страв да му се предадете до крај на задоволството и да ја отворите душата затоа што партнерот би можел да ја искористи вашата незаштитеност и да ве навреди на некој начин, вие може да се контролирате така што нема да му дозволите на телото да се опушти до степенот неопходен за доживувањето оргазам. Научете да му се доверувате на телото, дајте и можност на својата природа.

Борба за надмоќност

Ако односите со партнерот ви се такви што, вие често пројавувате слабост и попуштање кон него, можеби го задржувате оргазмот затоа што сметате дека тоа е еден од малкуте начини да се почувствувате "посилната". На крај, незадоволството си останува пак за вас. Се казнувате како самите, така и својот партнер. Помислете добро на моментите во кои пројавувате слабост и обидете се да се почувствувате посилни, затоа што сте во состојба да и се предадете до крај на сексуалната страст!

"Не постојат фригидни жени, туку само лоши љубовници".

До администраторот... Можно ли е некако постот да му се направи недостапен на Никола за читање... ПРемногу негативно ќе му делува на здравје, само што ќе го прочита :wink:

aj vaka jas da si go kazam moeto mislenje a i iskustvo pa mozebi i ke izvlecite nekoja pouka a mozi i ne: mislam deka ne moze bas taka da se generaliziraat rabotite posto sekoj si e specificen na svoj nacin, ama smetam deka treba sekoj otkako detalno ke se preispita sto go pravi sreken u seks, jasno i glasno (ne mora mnogu glasno) da si kaze. Pa sto ste se nafrlile na mazive od kaj da znaat kutrite oni sto sakame. Mada da tuka moram da go citiram i moeto iskustvo deka nekolku pati koga sum se nasla vo vakva situacija i koga sum si kazala kakvo iskam go dobivam onoj obvinuvacki pogled: PA STO JAS DEMEK NE ZNAM STO PRAVAM PA SEGA TI MI SE PRAVIS MAJSTOR, ili UF AMA SI NASTRANA BRE i togas se po gavolite upm, ni seks salam ke bidi a uste pomalku orgazam.

ke ve molam....ke mi kaze li nekoj sto znaci zborot fama....pojma neam a nejkam da zgresam koga davam komentar...thanx........

pearl напиша:
LouWeed напиша:
ke ve molam....ke mi kaze li nekoj sto znaci zborot fama....pojma neam a nejkam da zgresam koga davam komentar...thanx........

Па јас од насловот и првиот пост разбрав фама=тајна. Во тој контекст беше и моето мислење.
Сепак, оставам Мистичен да се искаже, како иницијатор на темата.

vo mojot recnik nema prevod sa fama............. :cry:

Од лексиконот на Идивиди: глас што се пренесува за некого или за нешто, озборување, слухови. :wink:

Абе се нешто жените не се задоволни на овај век! хахаха
Ќе отворам една G-спотилница ... ама изгледа дебело ќе наплакам.

ова е изгледа највеке до сега,3 години после последниот пост

па срамот најголем дел ја дава таа функција но како и да е и нашиот мозок лично немам доживеано не дека некогаш не го сакам тоа но мојот мозок така функционира.. за во иднина незнам може нема да бидам затворена

па срамот најголем дел ја дава таа функција но како и да е и нашиот мозок лично немам доживеано не дека некогаш не го сакам тоа но мојот мозок така функционира.. за во иднина незнам може нема да бидам затворена

Мислам дека дечко ти треба да ти обрне повеќе внимание за да доживееш оргазам, или пробај со мастурбација шо да ти речам.

Пред се, мислам дека ти треба време да се ослободиш, сеедно дали пред партнерот или пред поимот секс. Кога ќе се случи тоа, со поинакви очи ќе гледаш на сите работи и ќе почнеш и сама да чувствуваш потреба за чинот. Значи не она општо привлекување, туку здрава потреба за секс. Кога ќе дојдеш до тоа, сигурно ќе имаш повозбудливи моменти за кои не ќе треба никој да ти помага, а со самото тоа и далеку поопуштен пристап кон овие поинтимни односи со партнерот. Тогаш нема да имаш потреба да го прашаш крутиот карактер дали да доживееш оргазам, затоа што и да не сакаш ќе ти се случи тоа.
Секако покрај времето, потребен ти е и партнер на кој ќе свршаваш кога ќе го видиш. :vozbud:

Како да знам дали сум доживеала оргазам? Какво е чувството и колку пати може да се доживее оргазам во две партии?:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom