Fallen`Angel се трансформираше во турбофолкер!!!

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување
Пеер па ти ваљда не помисли дека стварно станав турбофолкер у душа .. нее бе нема шанси .. неколку турбофолк журки нема да покријат 10 години слушање метал .. али коа ке видиш па миле китич и не е толку лош .. озбилно .. ела некад у Вивенди па ке видиш:pos:

Пеер па ти ваљда не помисли дека стварно станав турбофолкер у душа .. нее бе нема шанси .. неколку турбофолк журки нема да покријат 10 години слушање метал .. али коа ке видиш па миле китич и не е толку лош .. озбилно .. ела некад у Вивенди па ке видиш:pos:
Неможе он има тезга во Македонска куќа, му ги гаѓаат песните :pos2: него кога сме кај кафана кога ќе правиме пак а :vozbud:

Џабе Марио, една дигање раце на турбо фолк, и запејување на тие клети текстови, ти го бута цел интегритет што го имаш. Ојде уште едно дете. :pos:

а бурн84 за да се одбрани, премина во напад :pos:

не бе пеер .. не е така лошо како шо мислиш .. пробај ке видиш :pos: еве ако сакаш дојди некад и заедно ке се качиме на маса со рацете у ваздух и ке ги пееме преубавите песни од миле китич (леле како само би изгледало тоа .. хорор филм :pos:) .. али брн84 не го викаме .. нека пукне од мака :pos:

Неможе он има тезга во Македонска куќа, му ги гаѓаат песните :pos2: него кога сме кај кафана кога ќе правиме пак а :vozbud:
ја пред две години добив понуда да свирам тезги на такви места, али тогаш ептен бев уфуран у рок метало филм со мрсни косишта и скинати фармерки. Сега криво ми е од финансиски аспект гледано...кој пари ги фаќаат другариве ехеееа ќе си купев гитара бас и бубњеви до сега.
А за кафана кажујте од сега да знам да се спремам од денеска за наредни две недели.

Џабе Марио, една дигање раце на турбо фолк, и запејување на тие клети текстови, ти го бута цел интегритет што го имаш. Ојде уште едно дете. :pos:

а бурн84 за да се одбрани, премина во напад :pos:
Гижо е несигурен во својата сексуалност(музичка припадност) па така стално префрла муабет на други од страв некој да не ги открие неговите вистински сексуални преференци. Јас ти реков ако се посумњам само за мог одма вадам гитарата се рокамедно два саата и после сум сигурен кај сум што сум и кајприпаѓам, за жал ти ја немаш таа привилегија:kez:.

не бе пеер .. не е така лошо како шо мислиш .. пробај ке видиш :pos: еве ако сакаш дојди некад и заедно ке се качиме на маса со рацете у ваздух и ке ги пееме преубавите песни од миле китич (леле како само би изгледало тоа .. хорор филм :pos:) .. али брн84 не го викаме .. нека пукне од мака :pos:
Тука се гледаат вистински турборокери, ајде уште вечер фатете се под рака и правац вивенди да се кршат пластични чаши-пошо не е металски стаклени да се маваат.:baeh:

Ти личи на годните.
Гижо не драпај.

Бурн џабе што свириш гитара, коа дигаш раце на песни за кои што пред тоа збориш погрдно за нив. Ко шо реков, чим се дигне рака на песна од турбо фолк вид (а викаш дека нејкеш тоа), интегритетот ти паѓа у вода. Сак мај болс.

абе луѓе не беше ептен ТФ.. имаше некои примеси на РОк... како на пример , Круг , Неко те има ночас.. и МНОГУ ПИЕЊЕ ИМАШЕ , така да и Паднатиов пиеше како вол:D:D:D

Гижо пеер не трескај глупости и ти сеа бе .. кој ти е крив шо неможеш да ја видиш убавината на песните од миле китич и цеца :pos: ... незнам дали ја виде темата кај шо миле пее "УДАРА ГИТАРУ ТАЈ МЕТАЛАЦ" :pos: .. треба да видиш :evil1:

Али јебеш турбофолк кога тој на увце ти свири а ти се чудиш кај си пошо си дупе пијан!

а бе ако е бил чоекот на жур со многу пиење и сите пејат нешо такво као турбо фолк, па и не иде да клате глава у ритам ајон мејден или металика ќе го мислат за улав

И официјално турбо фолк во масата во МК се зголеми за уште еден член, сега брои 91,7%

Минута Молк.

Бурн џабе што свириш гитара, коа дигаш раце на песни за кои што пред тоа збориш погрдно за нив. Ко шо реков, чим се дигне рака на песна од турбо фолк вид (а викаш дека нејкеш тоа), интегритетот ти паѓа у вода. Сак мај болс.
Гижо мене интегритетот ќе ми падне у вода во моментот кога ќе ги излажам и изневерам моите најблиски семејството и пријателите, се до тој моментот интегритетот ми седи тука. Но ако збориме за мојот музички интегритет тој ќе падне во вода во моментот кога надвор ќе се фурам дека слушам едно а дома потајно пуштам друго. До тој степен не е дојдено а и нема да дојде. Затоа што дали ја ќе дигнам раце у кафана или ќе кршам ребра на некоја шутка тоа е моја заебанција штоси ја правамкоа сум со пријателите. Ако земам и пред нив јас да се држам до некој принципи само за на други луѓе докажам дека да еве тоа сум јас брн тежок рокер и го докажувамтоа со фактот дека не идам у кафана само киснам у парк и пијам пиво-тогаш подобро да се откажам од било каков начин на живот воопшто затоа што гоживеам за други а не за мене. А едно од главните правила на рокенролот е не ми е гајле што мислат другите за мене јас правам какошто сакам штосакам и кога сакам а сите други можат дами се фатат за левото мандало затоа што с плашат да не рече некој нешто лошо за нив. Е па јас тоа го имам сватено баш така какошто е и затоа не се форисиам да се покажувам пред другите дека сумова илиона затоа што знам точно што сум и не ми треба потврда од никого за тоа.

А ако сум дингал раце во кафана и некој(не ти или било кој тукуоштокажувам знам дека муабетов е на шала) ќе земе да ме суди за тоа затоа што не е о некој негови кич станарди тогаш тој си има проблем. Затоа што во рокенролот нема стандарди-ако можел ексел роуз да земе да пее и плу некој да го слушал илипак сид вишс да фати бас(не кењајте панкери ги обожавам секс пистолс) и да стане легенадрен басист а везе немалод свирење тогаш навистина знаеме дека не постојат правила и принципи до кој што некој треба да се придржува за да биде она што сака да биде.

Во моментот кога некој ќе си постави принципи за однесување посебно во рок музиката тогаш тој веќе не е рокер туку е фејкер и нема што да бара во тој привилегиран свет.

Скру ју гајс ај ем гоинг хоум:back:

Скаут пеер нареден пат со нас ги зимаме сите металци од кајгана :pos: .. топ ке си поминат

Јоцо do I make you mad? :pos:

Абе јоцо, па поентата дека го живееш за себе ти е убава, затоа коа ке речам дека не ми се допаѓа турбо фолк и не сакам да дигнам раце на него, и тоа спаѓа под "животот си го живеам за мене", бидејќи нејкум да дигнам раце само ради што сите околу мене дигнале, а најмалку на таа музика. (Што се надевам не е случајов со новиов турбофолкер, се надевам дека дигнал од што му се свиѓа лол)

Истото доаѓа и за на метал свирка, ке се шуткам на бенд кој што сакам и ке тресам глава на бенд кој што сакам а не само зашто сите околу мене треселе.

Уше еднаш ако некој ми рече мрдни бе што стоиш го кољам.

А тоа со принципите ти е малце побркано. Под принцип не спаѓа: ја слушам тоа и готов, во принцип спаѓа: ја слушам тоа што ми се свиѓа и готово

therefor, кољам и ако некој ми рече незнаеш шо е убаво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom